Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trojans kohtaa rakkaan vihollisensa

 
Trojans kohtaa rakkaan vihollisensa


Vaahteraliigan pitkäaikaisin taistelupari Trojans ja Roosters kohtaavat toisen kerran tällä kaudella lauantaina. Ajankohta on poikkeuksellisesti jo kello 11.00.  Syynä erikoiseen peliaikaan on alkuperäiseen otteluaikaan jälkeenpäin merkitty Naisten Liigan jalkapallo-ottelu TPS-KMF Kuopio, joka luonnollisesti syrjäytti amerikkalaisen jalkapallon pääsarjan kamppailun..

Itse ottelutapahtumasta on kuitenkin sponsorin avustuksella luotu todellinen amerikkalaisen jalkapallon näyteikkuna kaikille lajista vähänkään kiinnostuneille. Vapaa pääsy sekä runsas oheisohjelma houkuttelevat toivottavasti paikalle uutta yleisöä, josta voidaan saada tulevaisuuden vakiokatsojia.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa toukokuun lopulla Roosters vei voiton vain potkumaalin erolla jännittävien vaiheiden jälkeen. Tuon ottelun jälkeen Trojans on kärsinyt monta niukkaa tappiota, vahvistanut sittemmin rivejään ja kaataneet edellisellä kierroksella sarjakakkonen Crocodilesin vahvan esityksen päätteeksi 32-20.

Alkukauden kompurointien vuoksi koko loppukausi on kuitenkin Trojansille yhtä playoffsia. Eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on neljä pistettä ja tuota paikkaa pitävät tasapisteissä olevat Jaguaarit ja Roosters. Veitsi kurkulla pelaavien troijalaisten on saatava pisteitä mieluiten juuri edellään olevilta joukkueilta.

Roosters saapuu otteluun pitkältä tauolta. Se pelasi edellisen kamppailunsa Tampere Saintsia vastaan kolme viikkoa sitten. Ottelussa tehtailtiin pisteitä pitkälti toistasataa, mikä kiteyttääkin hyvin tämän vuoden Roostersin olemuksen.

Pelinrakentaja Robert Johnsonin ja laitahyökkääjä Sonte Wongin yhteispeli on tuottanut pisteitä taululle liukuhihnalta, mutta samaan aikaan tulostaulun hoitajat ovat saaneet naksutella lukuja myös vastustajan pistesarakkeeseen. Ilmassa peli kulkee, mutta maata pitkin ei, samoin puolustuksessa  juoksupelit ovat olleet helsinkiläisille myrkkyä, mutta heittopelejä vastaan Roostersin puolustus on liigan kärkeä.

Trojans on tilastojen valossa tasaisempi, sillä se on lähes kaikissa listoissa liigan keskitasoa. Tehtyjen ja päästettyjen pisteiden keskiarvot ovat varsin matalat eli juuri päinvastoin kuin Roostersilla. Heitto- ja juoksupeleillä jaardeja kertyy lähes yhtä paljon ja puolustus on kolmanneksi parasta sekä maa- että ilmahyökkäyksiä vastaan.

Edellisessä ottelussa Trojans sai nyt ensimmäistä kertaa kentälle kolme amerikkalaisvahvistusta, vieläpä pelikuntoisina, ja tulostakin alkoi syntyä. Koko kolmikko pääsi pisteiden makuun, Johnell Wyatte peräti kolmesti.

Trojansin on voittaakseen saatava painetta Robert Johnsonille ja pidettävä erityisesti Sonte Wong ja Henri Myöhänen tiukasti pihdeissä. Johnson on liikkuva pelinrakentaja, joka on kerännyt ottelua kohden omilla juoksuillaan liki 50 jaardia, joten täysin pelkän heiton puolustaminen ei riitä.

Roostersin on vastaavasti pystyttävä pitämään ilmasirkus käynnissä ja pyrittävä eliminoimaan Trojansin juoksupeli, joka on liigan kolmanneksi tehokkainta. Tehtävä vaikeuttaa turkulaisten uudelleen syntynyt heittohyäkkäys, joka pakottaa panostamaan myös Wyatten, Malaki Lesan ja Ville Veneen muodostaman uhkan torjuntaan.

Turku Trojans tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää