Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TuTo Hockeyn koko valmennustiimillä yhteinen kivijalka

 
TuTo Hockeyn koko valmennustiimillä yhteinen kivijalka


TuTo Hockey lähtee jääkiekkokauteen 2008-2009 valmennuksellisesti mielenkiintoisesta ja varmasti melko harvinaislaatuisesta tilanteesta. Seura on jakautunut edustusjoukkuetta pyörittävään TuTo Hockey Oy:öön ja junioritasolla seuran ykkösjoukkueita hoidetaan C-juniori-ikäisiin asti TuTo Hockey Ry:n alaisuudessa. Tämä kahtiajako ei ole mitenkään erikoinen tai harvinainen jääkiekkopiireissä. TuTon omaleimaisuus löytyy niiden henkilöiden henkilötaustoista, jotka vastaavat joukkueiden valmennustyöstä ja peluuttamisesta. TuTo Hockeyn kaikki valmentajat ovat pelaajauransa aikana pukeutuneet TuTo-paitaan. Seuran junioripuolen tuorein hankinta on maalivahtivalmentajaksi palkattu Timo Kinnunen, joka omalla kokemuksellaan vie eteenpäin TuTon maalivahtivalmennusta.

TuTo Hockey Ry:n valmennuspäällikkönä ja samalla A-juniorijoukkueen vastuuvalmentajana toimivan Kai Ortion mielestä seurajohdon yksi tälle kaudelle asettamista virstanpylväistä on nyt saavutettu.

- En tiedä kovin montaa seuraa, joissa maalivahtivalmentaja mukaan lukien kaikki valmentajat olisi pelannut itse seuran paidassa, Ortio kommentoi.

TuTo Hockey luottaa siis omissa riveissään pelanneisiin henkilöihin. Edustusjoukkueen vastuuvalmentajaksi keväällä hieman mestaruuden jälkeen valittu Petri Niukkanen sai aisaparikseen kiekkopiireissä tykätyn Jouni Tuomisen. A-junioreita valmentaa Ortion lisäksi Jari "Sökö" Sjöholm.

- On hienoa saada valmentaa joukkuetta 'Sökön' kanssa. Hänen otteistaan näkee, että mies on omalla paikallaan ja nauttii siitä mitä tekee, Ortio kommentoi.

Seuran B-juniori-ikäisten valmennuksesta huolehtii viime keväänä Mestis-mestaruuteen uransa päättänyt Jari Kesti, jonka ilmestyminen Varissuon jäähallille toi varmasti uutta intoa juniorijoukkueeseen. Viime vuoden Mestis-mittelöissä varsin nuorekkaasti ja vetreästi luistellut Kesti sai uralleen hienon loppukaneetin. Monikaan katsoja tai pelikaveri ei olisi varmasti halunnut tämän "seniori-ikäisen" pelaajan lopettavan uraansa. Kestin viime kevään otteissa ei väsymys näkynyt ja on ilo saada hänet mukaan juniorivalmennuksen tueksi. Mies lopetti uransa tyylikkäästi, mutta nyt on Kestin vuoro rakentaa seuraavan sukupolven jääkiekkomestareita. Kestin valmennusparina toimii kaima Jari Mannila, joka pelasi 2000-luvun alussa kaksi kautta TuTo-paidassa.

C-juniorijoukkueen vastuuvalmentajana toimii Raimo "Raippi" Ruusunen yhdessä valmentajaparinsa Petteri Koskisen kanssa.

- Raipin kanssa sitä joskus junnuina pelasimme kimpassa. Nyt on sitten näköjään valmentamisen vuoro, Ortio myhäilee. Seura paini läpi kesän pätevän maalivahtivalmentajan löytämisen kanssa.

- Se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, kuvailee Ortio sitä hetkeä kun Kinnusen Timo ilmoitti mielenkiintonsa maalivahtivalmentajan pestistä.

Seuran päävalmentaja Niukkanen yhtyy Ortion ajatuksiin siitä, että tällä hetkellä TuTon valmennustiimin tilanne ei voisi juuri parempi olla. TuTo Hockey on aina ollut hyvä kasvattajaseura.

- TuTo Hockeyn ensisijainen painopistealue on yksilöiden kehittäminen – tässä olemme olleet aina hyviä.

Viime kauden Mestis-mestaruusjoukkueesta nousi Suomen korkeimmalle liigatasolle kuusi pelaajaa. Tämä kertoo seuran kyvystä kehittää pelaajia. Viime kauden A-juniorijoukkueesta edustusjoukkueeseen nostettiin perinteiseen tapaan puolen tusinaa omaa junioria, jotka tosissaan kilpailevat peliajasta edustusjoukkueessa.

TuTo Hockeyn tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää