Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TuTo Hockeyn koko valmennustiimillä yhteinen kivijalka

 
TuTo Hockeyn koko valmennustiimillä yhteinen kivijalka


TuTo Hockey lähtee jääkiekkokauteen 2008-2009 valmennuksellisesti mielenkiintoisesta ja varmasti melko harvinaislaatuisesta tilanteesta. Seura on jakautunut edustusjoukkuetta pyörittävään TuTo Hockey Oy:öön ja junioritasolla seuran ykkösjoukkueita hoidetaan C-juniori-ikäisiin asti TuTo Hockey Ry:n alaisuudessa. Tämä kahtiajako ei ole mitenkään erikoinen tai harvinainen jääkiekkopiireissä. TuTon omaleimaisuus löytyy niiden henkilöiden henkilötaustoista, jotka vastaavat joukkueiden valmennustyöstä ja peluuttamisesta. TuTo Hockeyn kaikki valmentajat ovat pelaajauransa aikana pukeutuneet TuTo-paitaan. Seuran junioripuolen tuorein hankinta on maalivahtivalmentajaksi palkattu Timo Kinnunen, joka omalla kokemuksellaan vie eteenpäin TuTon maalivahtivalmennusta.

TuTo Hockey Ry:n valmennuspäällikkönä ja samalla A-juniorijoukkueen vastuuvalmentajana toimivan Kai Ortion mielestä seurajohdon yksi tälle kaudelle asettamista virstanpylväistä on nyt saavutettu.

- En tiedä kovin montaa seuraa, joissa maalivahtivalmentaja mukaan lukien kaikki valmentajat olisi pelannut itse seuran paidassa, Ortio kommentoi.

TuTo Hockey luottaa siis omissa riveissään pelanneisiin henkilöihin. Edustusjoukkueen vastuuvalmentajaksi keväällä hieman mestaruuden jälkeen valittu Petri Niukkanen sai aisaparikseen kiekkopiireissä tykätyn Jouni Tuomisen. A-junioreita valmentaa Ortion lisäksi Jari "Sökö" Sjöholm.

- On hienoa saada valmentaa joukkuetta 'Sökön' kanssa. Hänen otteistaan näkee, että mies on omalla paikallaan ja nauttii siitä mitä tekee, Ortio kommentoi.

Seuran B-juniori-ikäisten valmennuksesta huolehtii viime keväänä Mestis-mestaruuteen uransa päättänyt Jari Kesti, jonka ilmestyminen Varissuon jäähallille toi varmasti uutta intoa juniorijoukkueeseen. Viime vuoden Mestis-mittelöissä varsin nuorekkaasti ja vetreästi luistellut Kesti sai uralleen hienon loppukaneetin. Monikaan katsoja tai pelikaveri ei olisi varmasti halunnut tämän "seniori-ikäisen" pelaajan lopettavan uraansa. Kestin viime kevään otteissa ei väsymys näkynyt ja on ilo saada hänet mukaan juniorivalmennuksen tueksi. Mies lopetti uransa tyylikkäästi, mutta nyt on Kestin vuoro rakentaa seuraavan sukupolven jääkiekkomestareita. Kestin valmennusparina toimii kaima Jari Mannila, joka pelasi 2000-luvun alussa kaksi kautta TuTo-paidassa.

C-juniorijoukkueen vastuuvalmentajana toimii Raimo "Raippi" Ruusunen yhdessä valmentajaparinsa Petteri Koskisen kanssa.

- Raipin kanssa sitä joskus junnuina pelasimme kimpassa. Nyt on sitten näköjään valmentamisen vuoro, Ortio myhäilee. Seura paini läpi kesän pätevän maalivahtivalmentajan löytämisen kanssa.

- Se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, kuvailee Ortio sitä hetkeä kun Kinnusen Timo ilmoitti mielenkiintonsa maalivahtivalmentajan pestistä.

Seuran päävalmentaja Niukkanen yhtyy Ortion ajatuksiin siitä, että tällä hetkellä TuTon valmennustiimin tilanne ei voisi juuri parempi olla. TuTo Hockey on aina ollut hyvä kasvattajaseura.

- TuTo Hockeyn ensisijainen painopistealue on yksilöiden kehittäminen – tässä olemme olleet aina hyviä.

Viime kauden Mestis-mestaruusjoukkueesta nousi Suomen korkeimmalle liigatasolle kuusi pelaajaa. Tämä kertoo seuran kyvystä kehittää pelaajia. Viime kauden A-juniorijoukkueesta edustusjoukkueeseen nostettiin perinteiseen tapaan puolen tusinaa omaa junioria, jotka tosissaan kilpailevat peliajasta edustusjoukkueessa.

TuTo Hockeyn tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää