Inter tyrmäsi Hakan

FC Interin huiman vireen sai sunnuntaina kokea hyvin viime aikoina pelannut Haka, joka varsinkin ottelun toisella jaksolla jäi vierasjoukkueen jalkoihin. Inter voitti ottelun lopulta selkein numeroin 0-4 (0-2).

Vaikka ottelu päättyikin Interin murskavoittoon ei Hakankaan tarvitse hävetä omaa esitystään. Varsinkin ottelun ensimmäisellä jaksolla se sai pidettyä Interiä ahtaalla. Maalipaikkoihin Olli Huttusen joukkue ei kuitenkaan päässyt.

Inter sen sijaan käytti omat paikkansa avausjaksolla tehokkaasti. Ensimmäinen maali syntyi, kun maalivahti Patrick Bantamoi nappasi Hakan kulman itselleen. Nopea avaus puolessa kentässä olleelle Ats Purjeelle, joka syötti Domagoj Abramovicin läpi. Hänen laukauksen torjui vielä Haka-vahti Alexander Dovbnya, mutta sylkypallossa oli ensimmäisenä paikalla Sami Sanevuori ja peli oli 0-1.

Kymmenen minuuttia ensimmäisen maalin jälkeen nähtiin jälleen Interin maaliin päättynyt hyökkäys. Sanevuori oli jälleen mukana maalissa tällä kertaa syöttäjänä. Itse maalista vastasi Mika Ojala upealla kaukolaukauksella maalin vasempaan ylänurkkaan.

Toisen jakson Haka aloitti terävästi. Se pääsikin lähelle maalia heti jakson toisella minuutilla, kun Toni Lehtinen pääsi puskemaan Vallu Popovitshin vapaapotkusta kohti maalin yläkulmaan. Bantamoi torjui puskun kuitenkin tyylitellen.

Lehtisen tilanteen jälkeen tahtipuikkoa kentällä heilutti sinimusta Inter. Sanevuori oli lähellä tehdä illan toisen maalinsa 50. minuutilla, mutta tuolloin Haka-puolustus siivosi tilanteen vielä maaliviivalta.

Henri Lehtonen latasi ottelun 68. minuutilla unelmakudin 30 metristä kohti Haka-maalia, mutta vielä tuon tilanteen Dovbnya sai venyttyä hienosti kulmapotkuksi. Kulma koitui kuitenkin Hakalle kohtaloksi, kun toppari Jos Hooiveld puski pallon vastustamattomasti maaliin.

Kahta minuuttia myöhemmin vaihdosta kentälle tullut Guillano Grot tarjoili avopaikan Severi Paajaselle, mutta tämä ohjasi pallon hiukan ohi takatolpan.

Paajanen kuittasi tilanteen kuitenkin yhdeksän minuuttia myöhemmin lauottua muutaman harhautuksen jälkeen pallon helposti maalin etukulmasta sisään. Syötön maaliin tarjoili jälleen huikean työmäärän kentällä tehnyt Abramovic.

Ottelun lopussa Interistä teki liigadebyytin poikamaajoukkueiden vakiokalustoon kuuluva Ville Mäkilä.

- Pelasimme läpi ottelun muutamaa hetkeä lukuun ottamatta hyvin. Pallo liikkui pelaajalta toiselle mallikkaasti ja puolustimme tiiviisti. Siinä voiton avaimet, summasi Inter käskyttäjä Job Dragtsma ottelun jälkeen tyynesti.

Dragtsmalla oli tiedossa ennen ottelua Hakan viime otteluiden hyvä vire, joten kolme pistettä oli loppukautta ajatellen enemmän kuin tärkeät.

- Haka on pelannut viime otteluissa hyvin, joten kolme pistettä täältä on erittäin hyvä saavutus. Tärkeät pisteet loppukauden otteluja silmällä pitäen, sanoi Dragtsma.

Interin seuraava vastustaja on Jari Litmasella vahvistunut FC Lahti. Dragtsma odottaa tuota ottelua innolla.

- Litmasen paluu liigaan on loistava asia. Odotan innolla, että pääsemme pelaamaan häntä vastaan Turussa. Uskon, että paikalle tulee myös hänen innoittamana runsaasti yleisöä, pohtii Dragtsma.

FC Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.