Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lahden vuoro yrittää Interin kampitusta

 
Lahden vuoro yrittää Interin kampitusta


Eikö tämän pitänyt olla väritön ja hajuton keskikastin kamppailu? Olisi pitänyt olla melkoinen nostradamus, jos olisi ennen kauden alkua osannut ennustaa, että elokuun puolivälissä Interin ja Lahden kamppailu antaisi suuntaa jopa mestaruustaistelulle. Tai että saman ottelun seuratuin pelaaja olisi Jari Litmanen. FC Inter–FC Lahti Urheilukanavan Veikkausliiga LIVE -otteluna sunnuntaina 17.8. klo 19. Ennakkostudio aloittaa puolta tuntia aiemmin.

Lahtelaiset heränneet joukkueen menestykseen
– En olisi kyllä uskonut, jos joku olisi ennen kauden alkua sanonut, että oltaisiin tässä vaiheessa kautta vain kolme pistettä kärkijoukkuetta jäljessä, Kalle Eerola kuvailee Lahden toistaiseksi menestyksekästä kautta.

Hyvä kaudenalku potki joukkueen hyvään vauhtiin, eikä meno ole hyytynyt pienistä hidastetöyssyistä huolimatta. Hyvät otteet ovat ruokkineet uusia onnistumisia, kuten tällaisessa tilanteessa yleensä käy. Myös valmentajalla on ollut oma osansa kiidossa.

– Joukkueen henki on ollut todella hyvä. Anttikin (Muurinen) teki hyvää työtä, mutta ”Ili” ehkä sopii paremmin nuorelle joukkueelle ja on tarvittavan jämäkkä, Eerola jakaa tunnustusta valmentaja Ilkka Mäkelälle. Kalle Eerola aloitti Veikkausliigauransa FC Lahdessa, kotikaupunkinsa joukkueessa, ennen kuin siirtyi pariksi kaudeksi FC Hakaan. Valkeakoskella hän pääsi näkemään, millainen mitalisijoille nousevan joukkueen pitää olla, ja tarvittavia piirteitä hän näkee myös nykyisessä lahtelaisjoukkueessa.

– Nuoruus on aina suhteellinen käsite. Ei meilläkään aivan nuoria pelaajia ole kuin muutama ja sitten on isompi joukko tasaisia, vähän yli parikymppisiä pelaajia, joten kyllä meillä taso on säilynyt. Eli kaikki ainekset mitaliin on. Ehkä vähän kapea materiaali, mutta paikkaajiakin on löytynyt.

Eerolan mukaan myös urheiluhullu Lahti on pikkuhiljaa herännyt jalkapallojoukkueensa tueksi.
– Sen huomaa, että ihmiset alkavat noteerata kaupungilla, kun pelit ovat sujuneet hyvin. Puolustaja myöntää, että olisi todella hienoa olla mukana palauttamassa Lahti takaisin mitalikantaan pitkän tauon jälkeen Erityisesti lahtelaissyntyiselle pelaajalle se olisi suurta herkkua.

Dragtsman opit iskostuneet
Jos Mika Ojalaa on uskominen, niin mikään ei ole Interin pelaajalle makeampaa kuin kyykyttää paikallisvastustaja TPS:ää – ja vielä Liigacupin finaali mukaan lukien kolmeen kertaan samalla kaudella.
– On ollut ihan loistavaa! Niitä pelejä näin turkulaisena aina odottaa ja täysillä olen niistä nauttinut, Ojala maiskuttelee.

FC Interin kausi on muutoinkin ollut hunajaisen makea. Edellinen tappio on koettu ties milloin ja Veikkausliigan piikkipaikka on ollut koko kauden turkulaisten jalkojen alla. Muualla Suomessa kuolattua romahtamista ei ole sittenkään tullut.

– Meillä pysyi hyvin joukkue kasassa viime kaudesta, Ojala selittää menestymisen taustoja.

Myös vuoden lisäkokemus valmentaja Job Dragtsman opeista on alkanut tuottaa tulosta:
– Ehkä Dragtsman systeemit olivat sen verran vaikeita, että niiden oppiminen otti oman aikansa, Ojala mietiskelee.

Tällä kaudella opit ovat sitten purreetkin täydellä teholla, eikä Ojala ole huomannut vastustajien juuri kyenneen Interin peliä jarruttelemaan.
– Vaikka jokainen varmaan tietää tasan tarkkaan, miten me pelaamme, hän ihmettelee.

”Loistava mahdollisuus mestaruuteen”
Omaan kauteensa laidalla viihtyvä hyökkääjä on vilpittömän tyytyväinen. Ja miksei olisi, sillä mies on kivunnut aivan liigan tehotilaston kärkeen neljällä maalilla ja kuudella syötöllä.

– Voin kyllä olla omaan kauteeni tyytyväinen. Tehoja on tullut ja toivottavasti pystyn voittamaan syksyn mittaan koko tehotilaston! Ojalasta huomaa hyvin, kuinka menestys ruokkii tervettä itseluottamusta.

Tosin suurin uho jää edelleen jonnekin sielun syövereihin.
– Ei siitä mestaruusmahdollisuudesta ole ääneen puhuttu, mutta kyllä se varmaan jokaisen mielissä pyörii. Olisihan nyt loistava mahdollisuus. Interin tappiottoman putken Ojala uskoo luonnollisesti joskus katkeavan, mutta toivoo sen siirtyvän vasta seuraavan kauden puolelle. Jos näin kävisi, niin siinä tapauksessa mestaruuskin olisi jo lähellä.

Sunnuntaina Turkuun saapuu kuitenkin todella nälkäinen Lahti, jolle hyvän porkkanan tarjoaa Kalle Eerolan mukaan nimenomaan Interin pitkä tappioton putki.

Edellisestä tv-pelistä turkulaispelaajatkin pääsivät näkemään, kuinka huikeaan peliin lahtelaiset saattavat parhaimmillaan äityä. Etenkin Jari Litmasen ja Rafaelin yhteispeli näytti monen vastustajan silmissä aika pelottavalta, minkä myös Mika Ojala huomasi:
– No jos saisin valita, niin kyllä minä kohtaisin Lahden mieluummin ilman Litmasta.

FC Inter ja FC Lahti pelaavat Urheilukanavan tv-pelissä sunnuntaina 17. elokuuta. Veikkausliiga LIVE -ottelun lähetys alkaa studio-osuudella kello 18.30.

Veikkausliigan tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää