Inter murskasi TPS toistamiseen

FC Inter ei jättänyt kauden toisessakaan paikallisottelussa TPS:lle mitään mahdollisuuksia päästä taistelemaan Turun herruudesta, vaan voitti ottelun seurahistorian suurimman katsojamäärän 8254 edessä tylyin 3-0(2-0) lukemin. Voiton myötä Interin tappiottomien otteluiden sarja sai myös jatkoa.

Liigacupin finaali mukaan luettuna kauden kolme paikallispeliä menivät Interin hyväksi yhteismaalein 8-0! Turun herruus siis tyrmäysluvuin Interille.

Vaikka Inter maanantain ottelun lopulta voittikin varsin selvin lukemin, ei itse ottelu ollut mikään läpihuutojuttu. Interin hyvän alun jälkeen TPS esitti hyvää peliä ja hallitsi kenttätapahtumia, kunnes Inter iski.

Maalin teki Mika Ojalan tarjoilemasta kulmapotkusta puskemalla Jos Hooiveld. Peliä oli pelattu tuolloin 32 minuuttia.

Yhdeksän minuuttia myöhemmin Inter iski jälleen, tällä kertaa vapaapotkusta. Maali merkittiin lopulta kovan laukauksen täräyttäneelle Mika Ojalalle, vaikka pallo muuttikin matkalla maaliin suuntaa peräti kahdesta TPS-pelaajasta.

Interin johdosta huolimatta TPS hallitsi ensimmäistä jaksoa, mutta tästä huolimatta se ei saanut yhtään laukausta Interin maalia vartioinutta Patrick Bantamoita kohti.

Ottelun toisen jakson seitsemännellä minuutilla nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu. Mika Mäkitalon tulisen laukauksen torjui tuolloin vaivoin TPS-vahti Jukka Lehtovaara, mutta sylkypallon siirsi maalin lähes nollakulmasta Ats Purje.

Maalin jälkeen Inter sai pelin hallintaan, eikä TPS päässyt vyöryttämään hyökkäyksiä kohti Interin maalia. Maalintekoa oli lähempänä seuraavaksi Interistä Dominic Chatto, mutta hänen puskunsa torjui loistavasti Lehtovaara, joka pelasi TPS:n maalilla muutenkin varman ottelun.

TPS pääsi yrittämään kavennusta viimeiset 20 minuuttia miesylivoimalla, kun Mäkitalo ajettiin kahden varoituksen jälkeen kentältä. Takaa-ajo jäi kuitenkin tuloksettomaksi, kun joukkue ei saanut koko ottelun aikana lauottua kertaakaan kohti Interin maalia.

3-0 lopputuloksesta huolimatta ottelu ei ollut yhtä selvästi Interin hallinnassa kuin kauden ensimmäinen ottelu. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla TPS teki Interin pelistä vaikeaa, mutta ei lopulta voinut mitään kahdelle erikoistilannemaalille.

FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli ottelun jälkeen luonnollisesti tyytyväinen mies. Hollantilaista lämmitti ottelussa voiton lisäksi myös toisen jakson hyvä pelaaminen.

- Voitto lämmittää aina, se on selvä. Aloitimme ottelun hyvin, mutta sitten TPS pääsi peliin mukaan, kun aloimme pelata liikaa pitkää palloa. Iskimme kuitenkin maalit strategisesti tärkeisiin paikkoihin, minkä jälkeen kontrolloimme peliä loppuun asti, summasi Dragtsma ottelun kulun.

Hollantilaisluotsia lämmitti myös uusien pelaajien, varsinkin Domagoj Abramovicin ensimmäinen ottelu Inter-paidassa.

- Yhdessä pelissä ei vielä pysty tekemään ihmeitä, mutta olen tyytyväinen hänen pelaamiseensa. Myös vaihdosta kentälle tulleesta Grotista tulee suoraviivaisena pelaajana olemaan meille vielä hyötyä, sanoi Dragtsma.

Voiton myötä Inter nousi vuorokauden tauon jälkeen jälleen Veikkausliigan piikkipaikalle. Tämä ei muuta Dragtsman mukaan joukkueen asennoitumista tuleviin otteluihin.

- Olemme keskittynyt yhteen otteluun kerrallaan, eikä tämä tule muuttumaan tulevissa otteluissa. Pyrimme tekemään asiat kentällä mahdollisimman hyvin ja katsotaan, mihin se lopulta riittää, korosti Dragtsma.

Seuraavan kerran Inter on tulessa tulevana sunnuntaina, kun joukkue matkustaa kovassa vireessä olevan FC Hakan vieraaksi.

8.4.2008, Veikkausliiga, Veritas-Stadion
FC INTER-TPS 3-0 (2-0)

32´ 1-0 Jos Hooiveld
41´ 2-0 Mika Ojala
53´ 3-0 Ats Purje

FC Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.