Inter nollasi sarjajumbon

FC Inter palasi voittojen tielle ja samalla Veikkausliigan sarjataulukon ykköspaikalle maanantaina, kun joukkue voitti täysin suvereenin esityksen jälkeen FC KooTeePee:n 3-0 (1-0).

Jo pelin ensimmäisestä minuutista lähtien kävi selväksi, mitä ottelu tulee lopulta tarjoamaan. Inter piti palloa Kotka keskittyessä puolustukseen ja mahdollisiin vastahyökkäyksiin.

Interin maali oli lähellä jo 16. minuutilla, kun toppari Jos Hooiveld pelattiin seinillä läpiajoon. Kotkan maalivahti Janne Henriksson oli tilanteessa kuitenkin hyvin hereillä ja esti maalin hyvällä vastaantulolla.

Kolme minuuttia myöhemmin Henriksson joutui sitten kaivamaan pallon ensimmäisen kerran verkosta. Maalin teki komean syöttökuvion päätteeksi Mika Ojala Severi Paajasen syötöstä. Paajaselle tilanteen alustivat Domagoj Abramovic ja Diego Corpache.

1-0 maalin jälkeen olisi kuvitellut myös sarjataulukossa varsin tukalassa tilanteessa olevan KooTeePee:n panostavan hyökkäykseen, mutta näin ei käynyt. Lähimpänä maalia oli avausjaksolla vielä Interin Mika Mäkitalo, mutta hänen komean volleyn torjui tyylikkäästi Henriksson.

Ottelun toinen jakso ei tuonut ottelun kulkuun suurta muutosta. Inter haki lisämaalia Kotkan keskittyessä puolustukseen. 2-0 maali oli lähellä jo 53. minuutilla, mutta vielä tuolloin Kotka-vahti Henriksson torjui jaloillaan Mika Ojalan tulisen laukauksen.

Henriksson oli pallon tiellä vielä 67. minuutilla, kun vaihdosta nivusvammasta kärsineen Ats Purjeen tilalle tullut Guillano Grot pääsi yrittämään läheltä maalintekoa.

Pari minuuttia Grotin paikan jälkeen Henriksson joutui sitten antautumaan, kun Abramovicille pelattiin pallo tyhjän maalin eteen Mäkitalon toimesta. Mäkitalon vapautti tilanteeseen hyvällä syötöllä Diego Corpache.

Tähän maaliin katkesi lopulta kotkalaisten selkäranka. Loppuaika pelistä oli sitten rehellisesti sanottuna enemmän ja vähemmän pelailua, joka näytti katsomoon jopa leikiltä.

Yksi maali ottelussa kuitenkin vielä nähtiin, kun kauden neljännen maalin Mika Ojala syötöstä viimeistellyt Abramovic teki takatolpalta ottelun loppulukemat.

Maalissa Inter sai avustusta Marko Tyyskältä, joka ei saanut katkaistua Oskari Forsmanin pitkää avausta, josta Ojala karkasi läpiajoon, jonka hän päätti syöttöön Abramovicille.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli voittoisan Kotka-ottelun jälkeen tyypillisen rauhallinen. Hollantilaisen mukaan Inter sai ottelusta sen, mitä se halusi.

- Pelasimme riittävän hyvän ottelun, joka toi meille sen, mitä kaikki odottivat, eli kolme pistettä, sanoi Dragtsma.

Hollantilaisluotsia miellytti eritoten joukkueen ensimmäisen jakson pelaaminen, jonka aikana Kotka ei saanut lauottua yhtään kutia kohti Interin maalia.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää peliä. Kotka ei saanut yhtään tilannetta meidän maalille. Toinen maali tappoi pelin lopullisesti, jonka jälkeen peli oli meiltä vähän löysää, pohti Dragtsma.

Dragtsman mukaan voitto oli erityisen tärkeä, koska joukkue kärsi edellisellä kierroksella tappion HJK:lle. Nyt edessä on kahden viikon tauko, jonka aikana pelaajat voivat vetää henkeä ja parannella vammojaan.

- Tauon jälkeen myös pitkään sivussa ollut Timo Furuholm on lähellä pelikuntoa, mikä on tärkeää, koska meidän pelaajarinki ei ole liian laaja, jatkoi Dragtsma.

Maanantain ottelu palautti Interin voittojen tielle ja sarjataulukon piikkipaikalle. Tästä on hyvä lähteä kohti seuraavia otteluita.

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.