Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Paineessa vai paineetta

 
Paineessa vai paineetta


Minkälaiset paineet niskassaan FC Inter pelaa MyPaa vastaan sunnuntaina, se riippuu täysin edellispäivän Honka–TamU-matsista. Jos Honka pelinsä voittaa, olisivat turkulaiset yhtäkkiä takaa-ajajan asemassa – todellisessa paineessa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Jos taas espoolaiset sattuisivat häviämään, pääsisi Inter pelaamaan rennosti vain voitosta ja samalla myös mestaruudesta. Olisi aivan eri asia lähteä peliin, jossa olisi pelkästään voitettavaa, eikä ainoastaan hävittävää

Hongan voitto löisi paineet Interille
Jonkin aikaa on ollut selvää, että mestarijoukkue löytyy tällä kaudella joko Espoosta tai Turusta. Sekä Honka että Inter ovat pystyneet mestaruuspaineista huolimatta pelaamaan tasaisesti, eikä kumpikaan ole joutunut antamaan juuri tuumaakaan periksi. Keskinäinen, maalittomaan tasapeliin päättynyt ottelu käänsi kuitenkin vaa’ankielen Interin suuntaan: sille riittää mestaruuteen kaksi voittoa, kenties vähemmänkin, jos Honka sattuisi kompuroimaan TamUa tai IFK Mariehamnia vastaan. Mestaruustaistelusta saattaa kuitenkin löytyä yksi odottamaton juonne, joka saattaa sotkea Interin suunnitelmat: Hongan seuraava peli, jonka se pääsee pelaamaan vuorokauden ennen MyPa–Inter-ottelua. Jos Honka kaataa lauantaina TamUn, on sillä kolmen pisteen etumatka turkulaisiin, jotka joutuisivat tällöin hakemaan pakkovoittoa Anjalankoskelta. Paineet olisivat taatusti kovat, ja nuori joukkue joutuisi viimeiseen kiirastuleensa.

Etenkin, kun paineettomassa tilassa pelaava MyPa on löytänyt viime peleissä kohtuullisen hyvän rytmin omaan marssiinsa.

”Nuorten peleissä kovempi tempo”
– En minä usko, että sillä on merkitystä, miten Honka lauantaina pelaa, kiistää Inter-puolustaja Joni Aho.
– On tässä kuitenkin jo jonkin aikaa ollut paineita, kun pelataan mestaruudesta, hän selventää.
Ehkäpä Aho on vain harvinaisen kylmäpäinen kaveri, jos paineet eivät tässä vaiheessa lainkaan tuntuisi.
– No, ehkä siinä pelin alussa saattaisi vähän tavallista enemmän jännittää, hän suostuu lopulta myöntämään. Mutta toisaalta, onhan Aho kyllä ehtinyt jo osoittaa kykenevänsä pelaamaan hyvin myös paineen alla. Edellinen esimerkki nähtiin vain muutama päivä sitten, kun alle 21-vuotiaiden maajoukkue nappasi pakkovoiton Itävallasta ja rynni ensi kesän EM-kisoihin.
– Se oli kyllä todella hieno kokemus, ei oikein vieläkään tahdo ymmärtää Varmasti elämäni hienoin yksittäinen ottelu, Aho hehkuttaa. Verratessaan tavallista Veikkausliiga-ottelua U21-otteluihin Aho löytää yhden selvän eron:
– Kyllä noissa nuorten maaotteluissa on selvästi kovempi tempo. Paljon vähemmän aikaa tehdä ratkaisuja.
Onko nuorten maajoukkue sitten niin hyvä, että sillä pärjättäisiin vaikkapa Veikkausliigassa?
Aho höräyttää pienen naurun:
– Aivan varmasti pärjättäisiin! Ovat nimittäin kaikki nuoret Ahon mukaan Veikkausliiga-joukkueidensa parhaimpia pelaajia.

Vanhaan malliin
Harvasanainen Janne Lindberg vähentää sanojaan entuudestaan, kun hän kommentoi nousuaan kakkosvalmentajasta ykköseksi:
– Eihän se mikään mukava paikka ole, mutta ei siinä sitä sen kummemmin jääty miettimään. Hommat ovat hänen mukaansa jatkuneet hyvin pitkälle samalla tavalla kuin Janne Hyppösenkin aikana:
– Kuten sanoin, en ole nähnyt mitään tarvetta lähteä muuttamaan niitä asioita, joita aikanaan yhdessä sovimme. Se siitä. MyPan tilanne sarjassa on suhteellisen selkeä: mitään suurta ei ole enää kuuden pisteen lisäksi saavutettavissa. Jonkinlaisella matematiikalla ja cup-sattumien summalla joukkue tosin saattaisi nousta mukaan jopa Uefa-cupin karsintoihin, mutta Lindberg ei oikein jaksa laskeskella niin pitkälle.
– Vain kahta seuraavaa peliä lähdetään voittamaan ja nostamaan sarjasijoitusta vielä mahdollisimman ylös. Interille MyPan vaarallisuus saattaakin piillä juuri siinä, että anjalankoskelaiset voivat ilman turhaa puristamista intoutua hyväänkin esitykseen.
– Kyllähän siitä yleensä apua on, jos pääsee ilman paineita pelaamaan, Lindberg myötäilee, mutta muistuttaa heti perään:
– Jos Suomessa nyt ylipäätään voi edes paineista puhua.

Mestaruustaiston kulmakivi MyPa–FC Inter nähdään Ylen TV2:ssa sunnuntaina 19.10 klo 16.

Veikkausliigan tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

TPS:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Tomi Ruuhikorpi.

Lue lisää
Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

FC Inter on solminut pelaajasopimukset Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen keskikenttäpelaajien Mikko Kuninkaan ja Niilo Mäenpään kanssa.

Lue lisää
Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

FC Inter on solminut loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen Tero Mäntylän kanssa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

FC Inter on tänään vapauttanut Shefki Kuqin seuran edustusjoukkueen valmentajan tehtävistä. Valmennusvastuun ottaa aiemmin apuvalmentajana toiminut Fabrizio Piccareta.

Lue lisää
Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Suomessa HJK:ta kahteen otteeseen edustanut hyökkääjä Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin heinäkuun loppuun kestävällä sopimuksella, jossa on seuran optio loppukaudesta.

Lue lisää