Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Veikkausliiga julkisti 14 uutta Legendaa

 
Veikkausliiga julkisti 14 uutta Legendaa


Veikkausliiga lanseerasi suomalaisen jalkapallon satavuotisjuhlan kunniaksi vuosi sitten uuden Legenda-kunniakerhon. Veikkausliigan Legendat ovat pelaajia, jotka ovat olleet erityisen tärkeitä kannattajilleen, seuroilleen, paikkakunnilleen, Veikkausliigalle ja suomalaiselle jalkapalloilulle.

Ensimmäisen 29 Legendan jatkoksi Veikkausliiga on nimennyt nyt 14 uutta Legendaa. Legendat ovat pelaajia, jotka ovat jättäneet pysyvän jälkensä seurojensa ja koko Veikkausliigan historiaan. Nämä pelaajat ovat olleet vahvasti omalla panoksellaan nostamassa Veikkausliigaa ja koko suomalaista jalkapallokulttuuria niin paikallisesti kuin valtakunnallisella tasolla. Legendoiksi nimetään jo uransa liigakentillä jättäneitä pelaajia.

Toisin kuin Suomen Palloliiton arvokkaassa, maaottelumenestykseen sidotussa Gladiaattori -käytännössä, Veikkausliigan Legendat painottuvat kansalliseen ja paikalliseen menestykseen. Pelaajiin, jotka ovat Veikkausliigassa ja omilla paikkakunnillaan tähtiä ja tärkeitä vaikuttajia.

Edustettuina nyt nimettyjen 14 Legendan joukossa ovat kaikki nykyiset liigaseurat. Moni Legenda on uransa aikana toki vaikuttanut useammassakin seurassa. Legendoilla ei ole järjestysnumeroa, vaan jäsenet listataan aakkosjärjestyksessä.

Veikkausliiga haluaa Legenda-kunniakerhon kautta nostaa ansaitsemaansa kunniaan niitä pelaajia, joita ilman liigakentät olisivat olleet paljon värittömämpiä, joita ilman Veikkausliiga ei olisi sitä mikä se nykyään on – suomalaista huippujalkapalloilua.

Veikkausliigan uudet Legendat:
Mats Gustafsson (IFK Mariehamn)
Mika Pulkkinen (FC KooTeePee)
Arto Autti (RoPS)
Yrjö Happonen (KuPS)
Timo Kivilompolo (Jaro)
Ville Priha (VPS)
Olli Huttunen (Haka)
Juha Annunen (FC Lahti)
Jarmo Saastamoinen (HJK)
Sami Ylä-Jussila (Honka)
Kimmo Lipponen (TPS)
Petri Lehtonen (Inter)

Tomi Pakarinen (MyPa)
Jarkko Wiss (Tampere United)

Veikkausliigan tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

TPS:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Tomi Ruuhikorpi.

Lue lisää
Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

FC Inter on solminut pelaajasopimukset Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen keskikenttäpelaajien Mikko Kuninkaan ja Niilo Mäenpään kanssa.

Lue lisää
Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

FC Inter on solminut loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen Tero Mäntylän kanssa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

FC Inter on tänään vapauttanut Shefki Kuqin seuran edustusjoukkueen valmentajan tehtävistä. Valmennusvastuun ottaa aiemmin apuvalmentajana toiminut Fabrizio Piccareta.

Lue lisää
Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Suomessa HJK:ta kahteen otteeseen edustanut hyökkääjä Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin heinäkuun loppuun kestävällä sopimuksella, jossa on seuran optio loppukaudesta.

Lue lisää