Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kirsi Lakaniemestä Turku-Pesiksen uusi pelinjohtaja

 

Turku-Pesiksen naisten Superin peliä johtamaan Kirsi Lakaniemi

 Maria Jansson, Riikka Stenros, Sami-Petteri Kivimäki ja Kirsi,Turku-Pesis
Turku-Pesiksen uudet tuulet, Kuvassa vas. Maria Jansson, Riikka Stenros, Sami-Petteri Kivimäki ja Kirsi
Lakaniemi. Kuva: Anne Aatola

Monia on kiinnostanut missä vaiheessa Turussa mennään naisten Superpesisjoukkueen rakentamisen osalta. Ensi kausi näyttää hyvältä nousukauden jälkeen. Valmennusta on uusittu ja pelinjohtajaksi on valittu legendaarinen pelaaja Kirsi Lakaniemi.

Kirsi Lakaniemen valinta uudeksi pelinjohtajaksi Turku-Pesiksen Superin joukkueeseen oli luonnollinen valinta, kun kummankin neuvottelevan osapuolen ajatukset tulevaisuudesta olivat yhtenevät. Parina viime vuotena edustusjoukkueen valmennuksesta ja osaltaan pelinjohdosta vastannut Timo Lamminen ilmoitti jo kesän 2008 aikana jättävänsä nämä tehtävät, joten uusia ratkaisuja alettiin miettiä seurassa jo kesällä. Lakaniemen lisäksi valmennustiimiä tullaan täydentämään lähiaikoina.

- Hieno tilaisuus ja mukava haaste omalla pesäpallouralla. Odotan innolla, että saamme yhteistreenit käyntiin. Tulossa työntäyteinen talvi; joukkueeseen tutustuminen, vastustajien kartoittaminen, uuden omatyyliseni pelisysteemin luominen ja opettaminen joukkueelle. Kesäksi muutan Turkuun, Lakaniemi kertaa suunnitelmiaan.

- Kiva tutustua uuteen paikkakuntaan ja omistautua kesä lajille, josta niin paljon pitää. Menestystavoitteet sovitaan yhdessä joukkueen kanssa, mutta eikös urheilussa aina pyritä parantamaan edellisen vuoden tasoa - niin taidollista kuin menestystäkin, Kirsi luotaa.

Sami-Petteri Kivimäki mukaan seuran valmennukseen

Valmennusta ja sen linjausta Turku-Pesikseen tulee tukemaan omalla ammattitaidollaan Turkuun muuttanut Sami-Petteri Kivimäki. Pääasiallisena tehtävänä Turku-Pesiksessä Kivimäellä on linjata ja tukea juniorivalmennusta ja -valmentajia. Kivimäki on toiminut Seinäjoen Maila-Jusseissa mm. junioripäällikkönä, joten osaamista pohjalaisittain saadaan seuraan.

Toisena tehtävänään Kivimäellä on antaa tukea naisten Superpesiksen valmennustiimille fysiikkaharjoittelun osalta sekä muutamia lajiharjoituksia vetämällä. Kivimäki on tehnyt sopimuksen Pesäkarhujen (Pori) kanssa, jossa hän toimii tulevalla kaudella pelinjohtajana.

Iina Lehkosesta vuoden tulokas 2008

Turku-Pesiksen kärkietenijä 22-vuotias Iina Lehkonen valittiin vuoden tulokkaaksi tämän vuoden naisten Superpesiksessä. Palkinto jaettiin valtakunnallisella Pesisristeilyllä muiden palkittujen joukossa edellisviikonloppuna. Turun joukkueen kopparin ja kärkipelaajan sisäpelin saldona runkosarjan 20 ottelussa oli 18 tuotua juoksua, neljä lyötyä ja 65 kärkilyöntiä.


FACT FILE, Turku-Pesis 2008-2009

Kirsi Lakaniemi, 41
- luokanopettaja
- valmennuskoulutus: kaikki pesiksen lajikoulutustasot, Suomen Valmentajat ry:n koulutuksia
- pelaajahistoriaa:
o aloittanut 10-vuotiaana Vähänkyrön Viestissä isän Markus Lakaniemen valmennuksessa. Paras juniorisaavutus B-tyttöjen SM-kulta.
o nousu SM-sarjaan vuonna 1985 Vähänkyrön joukkueella
o naisten SM-sarjaa Vähässäkyrössä vuodet 1986-1991: paras saavutus SM-pronssi
o Vähästäkyröstä Roihuun Helsinkiin vuosiksi 1992-93, Jyväskylän Kiriin vuosiksi 1994-97: vuosina 1996-97 voitimme Jyväskylässä SM-kultaa, 1995 pronssia.
o pelannut naisten SM-sarjaa / Superpesistä yhteensä 12 vuotta
o naisten Itä-Länsiä 10 kappaletta, valituksi vuoden lukkariksi
o viime vuosina maakuntasarjaa-Ykköspesistä Roihussa harrastuksena
- muu urheilu:
o kakkoslajina lentopallo lukioikäiseksi saakka
o opiskeluaikana salibandyä naisten SM-sarjassa Hämeenlinnassa sekä Tapanilan Erässä (salibandyura loppui vuonna 1996)
- valmennustausta:
o Vähässäkyrössä valmentanut nuorempia junioreita ja vetänyt harjoituksia omalle naisjoukkueelle
o Aktiiviuran jälkeen viimeiset neljä vuotta toiminut Roihussa junioripuolella:  kouluttanut seuran muita valmentajia, pitänyt lukkarikouluja ja lyöntiklinikkaa kaikille ikäluokille sekä valmentanut omaa poikajoukkuetta. o poikia valmentanut neljä vuotta: viime kaudella vanhempaa D-ikäluokkaa (alle 14v), joka voitti Etelän Pesiksen kilpasarjan kultaa Hyvinkään Tahkon jääden hopealle
o naisten suomi- ja maakuntasarjoissa oman pelaamisen ohella valmentanut joukkueessaan mukana olleita juniorityttöjä sekä toiminut myös pelinjohtajana
- vahvuudet valmentajana:
o lajitaitojen opettaminen
o opettajakoulutus antaa hyvän pohjan ryhmähallinnalle ja asioiden opettamiselle, taktisten taitojen opettaminen (peliura pääsääntöisesti lukkarina antoi monipuolisen näkemyksen koko ulkopelaamisesta, sisäpelaajana olin pääosin nro 3 tai nro 4 eli päävaihtaja tai pääkotiuttaja)
o tietää, mitä huipulle pääseminen vaatii ja mitä mestaruuden voittaminen edellyttää
o saanut Vähässäkyrössä asuessaan pesäpallokoulutusta (taitoa ja taktiikkaa sekä voitonnälkää) ns. 24 h vuorokaudessa isältään joka oli aikansa legendoja.
- vahvuudet pelinjohtaja:
o taktinen osaaminen, hyvä sääntötuntemus, kovapäinen, inhoaa häviämistä, inhoaa olla huono (analysoi jatkuvasti omaa valmentamistani ja pelinjohtoani, jotta tekisi asiat aina vain paremmin), järjestelmällisyys, pohjalaisuus

Sami-Petteri Kivimäki, 24
- päättyneellä kaudella toimi pelinjohtajana Seinäjoen Maila-Jussien miesten Superpesiksessä
- miesten Itä-Lännessä toisena pelinjohtajana Lännen joukkueessa 2008
- voittanut neljä (4) Suomen mestaruutta SMJ:n A-poikien, B-poikien ja C-poikien pelinjohtajana.
- valittu Pesäpalloliiton vuoden nuorisovalmentajaksi kahdesti (2005, 2007) ja kerran parhaaksi nuorten pelinjohtajaksi (2006)
- kouluttautunut ammattivalmentajaksi ja kehittänyt fysiikkaharjoittelua pesäpalloilijoille Seinäjoella


Edustusjoukkueen fysioterapeutit

Riikka Stenros, 27
- ollut Turku-Pesiksen edustusjoukkueen mukana yhteensä kaksi kautta fysioterapeuttina
- koulutukseltaan fysioterapeutti (valmistunut 2004)
- työskennellyt Maskun Neurologisessa kuntoutuskeskuksessa sekä vesijumppien- ja vesijuoksujen ohjaamista
- vahvuudet fysioterapeuttina:
o pitää omasta työstään ja kiinnostunut siinä jatkuvasti kehittymään
o täydellisyyteen pyrkiminen
- harrastaa itse aktiivisemmin salibandya ja tämän lisäksi harrastaa juoksemista, kuntosalia yms. urheilua säännöllisesti

Riikan ajatuksia tulevasta kaudesta:
”Tulevalla kaudella toivon voivani omalla työpanoksellani antaa pelaajille eväitä mahdollisimman ehjään kauteen ja apuja siihen, että harjoittelu tuottaa mahdollisimman hyvän lopputuloksen. Jos eteen tulee ongelmia, kuten loukkaantumisia tms. toivon voivani olla nopeuttamassa kuntoutumista ja normaaliin harjoittelurytmiin palaamista. Täytyy tietenkin toivoa, että tällä saralla ammattitaitoani ei tarvittaisi.”  

Maria Jansson, 26
- ollut Turku-Pesiksen edustusjoukkueen mukana aktiivisesti viime kauden fysioterapeuttina
- koulutukseltaan fysioterapeutti (valmistunut 2007)
- työskentelee mm. Interin edustusjoukkueen fysioterapeuttina sekä yksityisellä kuntoutusklinikalla
- harrastaa itse säännöllisesti kuntoliikuntaa, mutta pelannut aktiivisemmin myös pesäpalloa ja käsipalloa

Turku-Pesiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää