Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kai Suikkanen HC TPS:n uusi päävalmentaja

 
Kai Suikkanen HC TPS:n uusi päävalmentaja – Riku-Petteri Lehtonen kakkosvalmentajaksi


HC TPS:n uusi päävalmentaja on Mestis-seura Hokkia reilut kaksi kautta luotsannut Kai Suikkanen. Kakkosvalmentajaksi siirtyy oman organisaation sisältä, TPS:n A-nuorten valmennustiimiin kuulunut, Riku-Petteri Lehtonen. Urpo Ylönen jatkaa maalivahtivalmentajana.

49- vuotias Suikkanen on valmentanut Kajaanin Hokkia kaudesta 2006–2007, jolloin hän johti joukkueen Mestis-mestaruuteen. Viime kaudella Hokki voitti hopeaa. Tätä ennen Suikkanen valmensi Suomi-sarjassa RoKi-79:ää. Sopimus TPS:n kanssa kestää kuluvan kauden loppuun ja mahdollisesta jatkosta päätetään kauden aikana.
- Kai Suikkanen tunnetaan valmentajana, joka saa joukkueestaan kaiken potentiaalin irti, kertoo HC TPS:n toimitusjohtaja Seppo Sutela.
- Lehtonen oli puolestaan helppo valinta kakkosvalmentajan paikalle, sillä hän on ollut kiinnostunut lisävastuusta organisaatiossa, jos sitä on tarjolla, jatkaa Sutela.

Suikkasella takana oma pelaajaura

Pelaajaurallaan Suikkanen on edustanut pääasiassa Oulun Kärppiä sekä viimeisen pelikautensa 1990 – 1991 Turun Palloseuraa, jossa hän sai osallistua mestaruusjuhliin. Suikkasella on myös Suomen mestaruus Kärppäpaidasta kaudelta 1980 – 1981. Suikkanen on pelannut maajoukkuetasolla kahdet nuorten ja yhdet aikuisten MM-kisat ja suurin saavutus on Calgaryn olympiahopea vuodelta 1988.
Suikkanen on pelannut myös Pohjois-Amerikassa Buffalo Sabresin organisaatiossa. Kolmen kauden aikana hänen tililleen merkattiin kaksi NHL-ottelua. Suikkanen pelasi suurimman osan ajasta AHL:ssä Sabresin farmijoukkue Rochester Americansissa, jossa hän voitti AHL-mestaruuden vuonna 1983.

Lehtonen siirtyy A-nuorista liigavalmentajaksi

TPS:n A-nuorten kakkosvalmentajan paikalla reilu vuoden valmentanut, itsekin pelaajataustainen Riku-Petteri Lehtonen, täydentää valmennustiimiä kauden loppuun kestävällä sopimuksella. 37-vuotias Lehtonen on TPS:n omia junioreita ja pelasi kauteen 2006–2007 kestäneen ammattilaisuransa aikana useassa SM-liiga-joukkueessa, 1- ja 2-divisioonassa sekä ulkomailla Ruotsissa, Saksassa sekä Italiassa. Lehtonen on toiminut joukkueen kapteenina sekä TPS:ssa että HIFK:ssa.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää