Sport jätti TuTon varjoonsa

Aurinkokuningas Juhani Tamminen sai jälleen kerran kansan liikkeelle. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella oli Kupittaan monitoimihallin lippukassoilla pitkät jonot. Vaan eivätpä liikkeellä olleet Rebelsit, jotka vielä viime kaudella pitivät tunnelmaa ja kannustusta yllä hallissa. Keskiviikkona paikalle saapuneet noin 1800 katsojaa eivät intoutuneet kuin ajoittain kannustamaan kotijoukkuetta. Onko niin, että mestaruuskrapula on tarttunut pahemmin faneihin kuin itse joukkueeseen?

Illan ottelun aloitti paremmin vierasjoukkue Sport. Aktiivinen häirintä- ja taklauspeli oli myrkkyä kotijoukkueelle. Ajassa 3.47 otti Henri Palmroth jäähyn kampituksesta. Kauaa ei mies ehtinyt jäähypenkkiä kuluttaa kun kiekko oli jo TuTon maalissa. Ottelun tehomies, Paul Cabana, ohjasi maalin edestä tilanteeksi 0-1. Syötön selkeälle vahvistukselle tarjoilivat ottelun toinen tehomies Markus Jämsä sekä Tuomas Immonen. TuTo tuntui olevan koko ajan askeleen jäljessä eivätkä syötöt napsahtaneet kohdalleen. Joukkueen ahdinkoa syvensi Jämsä, joka iski taululle 0-2 Mikko Jortikan pahan harhasyötön seurauksena. Erän vanhetessa peli tasoittui hieman. TuTon paras paikka osui Jarmo Jokilalle, joka pääsi puolittain läpi Markku Vuorisalon syötöstä. Tauolle mentiin kuitenkin Sportin kahden maalin johtoasemassa.

Sport hallitsi myös ottelun toista erää. Joukkueen ylivoimapeli kulki aivan eri malliin kuin turkulaisten. Juhani Uusitalon huitomisjäähy ei ehtinyt vanheta kuin runsaat kymmenen sekuntia kun Justin Aikins iski taululle jo ratkaisevan tuntuisesti 0-3. Toisen erän puolivälin jälkeen otti TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen aikalisän mutta tällä ei ollut suurtakaan vaikutusta. Ajassa 36.40 teki Paul Cabana toisen maalinsa ja peli näytti ratkenneen. Syöttöpiste Toni Sihvoselle sekä Markku Erholtzille. Koko ottelua leimasivat pienet torikokoukset. Yhden tällaisen seurauksena TuTo sai ylivoiman jonka se vihdoin myös hyödynsi. Jarmo Jokila veivasi upeasti maalin kattoon kavennuksen.

Kolmanteen erään TuTo nosti hieman tasoaan saaden aikaan pienoisen painostuksen. Tehot kuitenkin uupuivat ja ylivoimalla kiekkoa siirreltiin liikaa. Laukaukset jäivät puuttumaan. Yhden maalin joukkue onnistui kuitenkin tasakentällisin tekemään. Tuukka Pulliainen nosti maalin edestä nätisti kiekon maalin kattoon. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu sillä kokonaisuutena Sport oli hallitseva osapuoli koko ottelun ajan. Erän lopussa TuTo pääsi vielä pelaamaan ylivoimalla. Tässä olisi ollut oiva tilaisuus ottaa Juho Santanen maalilta ja pelata kahden miehen ylivoimalla. Petri Niukkanen päätyi tällä kertaa kuitenkin toisenlaiseen ratkaisuun.

Lehdistötilaisuudessa Juhani Tamminen huokui tyytyväisyyttä. Hän kiitteli turkulaisia hyvästä pelistä ja fiiliksestä. Sportin pelillinen identiteetti alkaa pikkuhiljaa löytymään. Joukkue on muuttunut viime kaudesta joten se vie aikansa. Sihvosen panokseen valmentaja on tällä kaudella ollut erityisen tyytyväinen. Petri Niukkanen myönsi TuTon olleen koko pelin askeleen jäljessä. Kiireen seurauksena tuli paljon virheitä eikä ajatus pysynyt mukana. Kolmannen erän taisteluun hän oli kuitenkin tyytyväinen. Seuraavaksi TuTo matkaa launtaina Kotkaan ja Sport saa vieraita Lempäälästä.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.