Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Nuoret vauhdissa

 
Nuoret vauhdissa


Sunnuntaina Kupittaalla kohtasivat TuTo ja Suomen nuorten, alle kaksikymppisten, maajoukkue. Tyhjähkössä hallissa nähtiin tylsä ja pelirohkeuden kadottanut TuTo sekä nuori ja nopea U20 maajoukkue. Odotettavissa oli nopea ja taitokiekkopainotteinen ottelu, sillä U20 maajoukkueen tiedettiin pelaavan enemmän kiekkoa kuin miestä.

Peli näytti alkavan hyvin turkulaisten kannalta, kun 51. pelatun sekunnin kohdalla TuTon ykkösketju toimitti kiekon maalille ja lopulta maaliinkin mutta tuomari hylkäsi maalin ja näytti potkumaalia. Tästä alkoikin sitten vaihe, jossa viisitoista minuuttia nuoret veivät peliä eteenpäin vaikka molemmilla maaleilla tilanteita nähtiinkin. Pelin fyysisyydestä kertoo paljon se, että ensimmäinen varsinainen taklaus nähtiin vasta seitsemännellä minuutilla.

TuTon maalivahti Juho Santanen piti ensimmäisessä erässä turkulaisia hyvin mukana mutta kaikkea ei Santanenkaan saanut pysäytettyä. Leijonien Martin Tuominen, Niko Palonen mukanaan, järjesti hienoilla seinäsyötöillä Santasen pois pelistä ja lopulta Tuominen siirsi kiekon maaliin. Kaksikon läpipääsyn takana oli TuTon kiekonmenetys hyökkäyspäässä. Harhasyötöt jatkuivat turkulaisten riveissä ja pian leijonien Lassi Kokkala rankaisi TuToa jo toista kertaa. Erän viimeisellä neljänneksellä TuTo sai kuitenkin hyvän vireen peliinsä ja Arttu Virtanen kavensi taukolukemiksi 1-2. Erä oli jäähytön.

Toisen erän alkuun TuTon Tuukka Pulliainen tarjoili korkealla mailalla ylivoiman alle kaksikymppisille. Pikkuleijonien hyökkäysalueelle pääsy oli kuitenkin hankalaa ja pyöritys jäi nurkkiin, laukauksia ei saatu aikaiseksi. TuTon Anton Kokkonen hankkii seuraavaksi turkulaisille ylivoiman ajassa 28.21. Jäähyn ensisekunneilla Jarmo Jokila löytää Markku Vuorisalon ja sivuverkko heiluu. Seuraava laukaus osuu tolppaan. Kolmas laukaus sitten uppoaakin jo maalin perukoille. TuTon Matti-Pekka Pelkonen tasoittaa pelin.

Heti tasoitusmaalin perään TuTo tarjoilee leijonille seuraavan ylivoiman. Turkulaisten kovat taklaukset rikkovat leijonien ylivoimapelaamisen ja lisämaalia ei synny. Loppuerässä TuTon pelaajisto huomaa fyysisyyden rikkovan nuorten peliä ja loppuaika mennään päästä päähän aina viimeiselle minuutille asti. Erän viime hetkillä TuTon puolustus unohtaa Martin Tuomisen Santasen eteen ja tauolle päästäänkin taas pikkuleijonien johtaessa.

Taas erän alkuun tarjoillaan ylivoimaharjoittelua maajoukkueelle, tällä kertaa syyttävä sormi osoittaa Ville-Matti Koposeen. Alle kaksikymppisten ylivoima on kokenut pienen parannuksen ja vetoja viivalta lähteekin hyvin mutta TuTon alivoima toimii myös hyvin. Jäähyn jälkeen turkulaiset saavat hyvän tilanteen vastustajan maalille mutta leijonien maalivahti Antti Raanta pelastaa joukkueensa.

TuTo unohtaa jälleen pelata fyysistä peliä ja äkkiä Kupittaalla nähdäänkin kahden joukkueen tylsät luisteluharjoitukset. TuTo hoitaa oman alueensa puolustuksen virheet rikkomalla vastustajaa ja taas tarjoillaan ylivoimaa leijonille. Maajoukkueen paras maalintekopaikka ylivoimalla syntyy kahden pelaajan läpiajosta mutta ratkaisu jäi vaisuksi. Tasakentällisillä peli muuttui jälleen jääharjoitteluksi, eikä turkulaisten aikalisä tai maalivahdin pois ottaminen enää auttanut. Suomen alle kaksikymppisten maajoukkue voittaa ottelun.

Pelin jälkeen TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen myönsi joukkueensa hävittäneen pelirohkeuden kokonaan – kiekko polttaa pelaajien lavassa ja kokoajan on kiire. Asiaa on puitu joukkueen sisällä jo aikaisemminkin, sillä kyseinen ilmiö on huomattu jo Jukureita vastaan käydyssä pelissä. U20-joukkueen päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli tyytyväinen joukkueensa esityksiin ja varsinkin uusien pelaajien peliin otto on selvästi ollut tuloksellista. Erityisen tyytyväinen Rautakorpi oli siitä, kun nuoret osasivat pitää kiinni saavuttamastaan johtoasemasta.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää