Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kuudes kerta toden sanoi

 
Kuudes kerta toden sanoi


Sarjataulukon perusteella lauantainen Kotkan Titaanien ja TuTon välisen ottelun olisi voinut olettaa päättyvän turkulaisten helppoon voittoon, vaan toisin kävi. Ensimmäisen erän maaleilla kotkalaisjoukkue saalisti ensimmäistä kertaa nyky- Mestiksen aikana TuTon päänahan. Kotijoukkueen viimeisin lukko oli lähes 50 torjuntaa tililleen kalastanut maalivahti Kai Tillanen.

Maalien makuun päästiin tasan ajassa 7.00, kun kotijoukkueen ykköskentän hyökkääjätrio Roope Mustonen- Simo Romo- Tuomas Tikkanen livautti kiekon turkulaisten maalivahdin Juho Santasen taakse Simo Romon toimiessa kassin viimeistelijänä. Ottelun alku oli kauttaaltaan kotijoukkueen railakasta tykitystä, ja erän puoliväliin mennessä peliä pelattiin lähinnä turkulaisten puolustuspäässä. Ajassa 14.19 TuTo tasoitti Jussi Tapion toimesta pelin ja tässä vaiheessa moni saattoikin luulla, että tästäkin Titaanien ja TuTon väännöstä kehkeytyy turkulaisten maalikarkelot, mutta kotkalaisleirissä oli vallalla ihan muunlaiset aatokset. Erän loppupuolella Titaanien Jaakko Niemensivu siirsi kotijoukkueen johtoon. Tilannetta edelsi siirretty rangaistus. Vain tovi kotkalaismaalin jälkeen Titaanien Jason Platt sai rangaistuksen kampituksesta ja näin turkulaisille tarjoutui maukkaaseen kohtaan yrittää tasoitusta. Mutta tasoituksen sijaan kotkalaiskatsomo sai aiheen suurtakin suurempaan riemuun kun kotijoukkueen Lasse Lintula alivoimalla vei Titaanit 3-1 johtoon.

Toiseen erään turkulaiset lähtivät haasteellisesta kahden maalin tappioasemasta. Tilastojen valossa kentällä oli toisessa erässä vain yksi joukkue, sillä turkulaiset vyöryttivät hyökkäyksiään kohti kotkalaismaalia, mutta jatkuvasti hyökkäykset kilpistyivät mikkeliläissyntiseen Kai Tillaseen, joka käytännöllisesti katsoen torjui kaiken, ainoastaan Mestiksen pistepörssin ykkösenä oleva Jarmo Jokila onnistui jujuttamaan ylivoimalla loisteliaasti pelanneen kotkalaisvahdin ja ainekset kihelmöivään kolmanteen erään olivat enemmän kuin loistavat.

Vaikka joukkue olisikin sarjataulukossa kolmantena ja vastustaja kymmenentenä, ei sijoitus sarjataulukossa aina ratkaise ottelun lopputulosta. Ottelun kolmas erä tarjosi tilastoihin ainoastaan rangaistuksia, turkulaisille yhden kaksiminuuttisen ja kotkalaisille kaksi pikkurangaistusta. Ei edes aikalisä eikä turkulaisveskari Juho Santasen poisvetäminen maalin suulta runsas minuutti ennen loppua auttanut turkulaisia. Loppusummerin soitua kotkalaisyleisön oli hieraistava silmiään ja  todettava, että kotijoukkue oli rökittänyt viime kauden Mestiksen mestarijoukkueen, joukkueen joka viidessä aikaisemmassa ottelussa oli vienyt kotkalaisia maalein 32-4.

Turkulaisten Titaaneille kärsimä tappio oli jo joukkueen kolmas peräkkäinen. Kaikissa kolmessa turkulaisten kannalta tappioon päättyneessä ottelussa varsinkin ensimmäinen erä on ollut turmiollinen. Näissä kolmessa ottelussa TuTon maaliin on vastustaja survaissut seitsemän maalia kun turkulaiset ovat saaneet aikaiseksi vain yhden maalin. Kaiken kaikkiaan alkukauden lennokkuuden jälkeen TuTon maalihanat ovat aika lailla ehtyneet ja pohdittavaa TuTon päävalmentajalla Petri Niukkasella ja hänen suojateillaan riittää yllin kyllin. Titaaneille turkulaisista saatu voitto oli eittämättä makeaa herkkua. Titaanien sijoitus sarjassa nousi yhdellä pykälällä ja kotkalaiskäskyttäjä Jari Blombergin joukkue on nyt sijalla yhdeksän. Tappiosta huolimatta TuTo pysyi taulukossa edelleen kolmantena mutta niskaanhengittäjiä riittää. Kahden pisteen sisällä turkulaisten takana puuskuttavat Jokipojat, Kiekko-Vantaa ja Sport. Molempien joukkueiden Mestis- taival jatkuu jo huomenna sunnuntaina, kun turkulaisten vieraaksi saapuu pikkuleijonat ja Titaanit matkustavat Keski-Suomeen D Teamin vastustajaksi.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää
Kolmen pisteen viikonloppu kohensi TUTOn A-nuorten asetelmia

Kolmen pisteen viikonloppu kohensi TUTOn A-nuorten asetelmia

Lauantaina TUTO A matkusti hallitsevan Suomen mestarin, HPK:n vieraaksi ja sunnuntaina Mikkelin Jukureiden vieraaksi.

Lue lisää
TPS-hyökkääjä Eric Perrin palaa jäälle jahtaamaan Janeckyn piste-ennätystä

TPS-hyökkääjä Eric Perrin palaa jäälle jahtaamaan Janeckyn piste-ennätystä

Turun Palloseuran ”pappaosastoon” kuuluva Eric Perrin on saanut mieluisan syntymäpäivälahjan.

Lue lisää
HC TPS ja Miro Keskitalo ovat purkeneet sopimuksensa

HC TPS ja Miro Keskitalo ovat purkeneet sopimuksensa

HC TPS ja puolustaja Miro Keskitalo ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Matias Haaranen ja Niklas Lehtimäki TUTOon

Matias Haaranen ja Niklas Lehtimäki TUTOon

TUTO Hockey on kiinnittänyt tulevan kauden joukkueeseensa puolustaja Matias Haarasen sekä hyökkääjä Niklas Lehtimäen.

Lue lisää
TUTO näytöstyyliin välieriin - Peliitat ei johtanut sekuntiakaan

TUTO näytöstyyliin välieriin - Peliitat ei johtanut sekuntiakaan

Heinolan Versowood Areenalla maanantaina pelattu neljäs puolivälieräottelu oli tasainen ja vähämaalinen.

Lue lisää