Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TuTo tuhlaili, D-Team teki maalin

 
TuTo tuhlaili, D-Team teki maalin


Jääkiekko on parhaimmillaan viihdyttävä maalintekopeli. Sitä se ei ollut keskiviikkona, jolloin isäntäjoukkue TuTo sekä D-Team tahkosivat lähes kolme erää maaleitta. Kolmannen erän puolivälin jälkeen Tuomas Vänttinen vihdoin onnistui ja pisteet matkasivat Jyväskylään pienimmän mahdollisen eron turvin. Paikalle saapuneet hieman runsaat tuhat katsojaa saivat päivitellä kotijoukkueen onnetonta viimeistelyä. TuTossa eletään juuri nyt vaikeita aikoja. Maalinteko tuottaa suunnatonta tuskaa eikä peli muutenkaan tahdo oikein kulkea.

Pelin alku sujui TuTolta paremmin kuin edellisissä otteluissa. Joukkueen luistin liikkui rivakasti ja kun vielä ajassa 00.47 koukkasi Marko Laurikainen itsensä jäähylle alettiin Kupittaalla odotella ottelun avausmaalia. Toisin kuitenkin kävi. Isäntien ylivoima oli suhteellisen tehotonta, laukaukset puuttuivat. Jäähyn jälkeen ote oli kuitenkin edelleen TuTolla ja Juho Santasen ensimmäinen torjunta nähtiin vasta runsaan kuuden minuutin pelin jälkeen. Erän edetessä myös jyväskyläläiset saivat otetta ja kun Henri Palmroth törttöili itselleen kakkosen nähtiin ihan kelpo ylivoimaa. Viimeisen viiden minuutin aikana ote oli jälleen TuTolla vieraiden jäähyillessä. Sama tehottomuus vaivasi kuitenkin edelleen joukkuetta.

Toisessa erässä sama kaava jatkui. TuTo pyöritteli peliä mutta tehot olivat kateissa eikä laukausten laadussa ollut kehumista. D-Team sai tilanteensa useimmiten vastahyökkäyksistä turkulaisten harhasyöttöjen seurauksena. Toisessa erässä maalivahdit nousivat entistä enemmän esiin. Varsinkin vieraiden Niko Kaulio pelasi erinomaisesti. Myöskään Santasen panosta ei voi väheksyä. D-Teamin paras tilanne siunaantui Jouni Virpiölle mutta Santanen näytti hanskakäden taitojaan. Erän puolivälin jälkeen TuTo pääsi pyörittämään peliä kahden miehen ylivoimalla. Paria tolppalaukausta lähemmäs maalia ei joukkue kuitenkaan päässyt.

Kolmanteen erään TuTo tuli kovalla liikkeellä. D-Team oli pakotettu jäähyihin. Ajassa 47.16 sai Esa Saksinen ottelussa toisen rangaistuksensa. Kotijoukkueen ylivoima ei sujunut yhtään sen paremmin kuin aiemmatkaan ottelun ylivoimista. Rangaistuksesta selvittyään iski D-Team ottelun ratkaisun. Joukkue pääsi 3-2-ylivoimahyökkäykseen. Jäähyilijä Saksinen siirsi kiekon laitaan Virpiölle joka jätti kiekon taakse Vänttiselle. Tämä sai vapaasti kävellä maalille ja niitata kiekon ohi hyvin pelanneen Santasen. D-Team sai maalista itseluottamusta ja hetkittäin painetta TuTon maalille. Ajassa 18.22 otti TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen aikalisän. Tästä eikä maalivahdin poisottamisesta minuuttia ennen ottelun päätöstä ollut kuitenkaan hyötyä. Viides perättäinen tappio oli tosiasia.

Lehdistötilaisuudessa D-Teamin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi totesi joukkueen olleen liikkeellä hyvällä energialla ja nöyryydellä. Alivoimapelaaminen oli hyvää. Toisen pelinsä tällä kaudella pelannut Kaulio sai valmentajalta kehuja. Niukkanen puolestaan totesi jääkiekon olevan maalintekopeli ja tänään TuTo ei maaleja tehnyt. Ylivoimapelaaminen oli huonoa, pyörittiin kulmissa, laukaukset puuttuivat ja syötöt olivat liian vaikeita. Valmentaja ei aio vaatia pelaajilta enää enempää muuta kuin maaleja. Seuraavaksi TuTo yrittää maalintekoa perjantaina K-Vantaan isäntänä. D-Team puolestaan pelaa seuraavan ottelunsa vasta viikon kuluttua.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää