Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TuTo tuhlaili, D-Team teki maalin

 
TuTo tuhlaili, D-Team teki maalin


Jääkiekko on parhaimmillaan viihdyttävä maalintekopeli. Sitä se ei ollut keskiviikkona, jolloin isäntäjoukkue TuTo sekä D-Team tahkosivat lähes kolme erää maaleitta. Kolmannen erän puolivälin jälkeen Tuomas Vänttinen vihdoin onnistui ja pisteet matkasivat Jyväskylään pienimmän mahdollisen eron turvin. Paikalle saapuneet hieman runsaat tuhat katsojaa saivat päivitellä kotijoukkueen onnetonta viimeistelyä. TuTossa eletään juuri nyt vaikeita aikoja. Maalinteko tuottaa suunnatonta tuskaa eikä peli muutenkaan tahdo oikein kulkea.

Pelin alku sujui TuTolta paremmin kuin edellisissä otteluissa. Joukkueen luistin liikkui rivakasti ja kun vielä ajassa 00.47 koukkasi Marko Laurikainen itsensä jäähylle alettiin Kupittaalla odotella ottelun avausmaalia. Toisin kuitenkin kävi. Isäntien ylivoima oli suhteellisen tehotonta, laukaukset puuttuivat. Jäähyn jälkeen ote oli kuitenkin edelleen TuTolla ja Juho Santasen ensimmäinen torjunta nähtiin vasta runsaan kuuden minuutin pelin jälkeen. Erän edetessä myös jyväskyläläiset saivat otetta ja kun Henri Palmroth törttöili itselleen kakkosen nähtiin ihan kelpo ylivoimaa. Viimeisen viiden minuutin aikana ote oli jälleen TuTolla vieraiden jäähyillessä. Sama tehottomuus vaivasi kuitenkin edelleen joukkuetta.

Toisessa erässä sama kaava jatkui. TuTo pyöritteli peliä mutta tehot olivat kateissa eikä laukausten laadussa ollut kehumista. D-Team sai tilanteensa useimmiten vastahyökkäyksistä turkulaisten harhasyöttöjen seurauksena. Toisessa erässä maalivahdit nousivat entistä enemmän esiin. Varsinkin vieraiden Niko Kaulio pelasi erinomaisesti. Myöskään Santasen panosta ei voi väheksyä. D-Teamin paras tilanne siunaantui Jouni Virpiölle mutta Santanen näytti hanskakäden taitojaan. Erän puolivälin jälkeen TuTo pääsi pyörittämään peliä kahden miehen ylivoimalla. Paria tolppalaukausta lähemmäs maalia ei joukkue kuitenkaan päässyt.

Kolmanteen erään TuTo tuli kovalla liikkeellä. D-Team oli pakotettu jäähyihin. Ajassa 47.16 sai Esa Saksinen ottelussa toisen rangaistuksensa. Kotijoukkueen ylivoima ei sujunut yhtään sen paremmin kuin aiemmatkaan ottelun ylivoimista. Rangaistuksesta selvittyään iski D-Team ottelun ratkaisun. Joukkue pääsi 3-2-ylivoimahyökkäykseen. Jäähyilijä Saksinen siirsi kiekon laitaan Virpiölle joka jätti kiekon taakse Vänttiselle. Tämä sai vapaasti kävellä maalille ja niitata kiekon ohi hyvin pelanneen Santasen. D-Team sai maalista itseluottamusta ja hetkittäin painetta TuTon maalille. Ajassa 18.22 otti TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen aikalisän. Tästä eikä maalivahdin poisottamisesta minuuttia ennen ottelun päätöstä ollut kuitenkaan hyötyä. Viides perättäinen tappio oli tosiasia.

Lehdistötilaisuudessa D-Teamin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi totesi joukkueen olleen liikkeellä hyvällä energialla ja nöyryydellä. Alivoimapelaaminen oli hyvää. Toisen pelinsä tällä kaudella pelannut Kaulio sai valmentajalta kehuja. Niukkanen puolestaan totesi jääkiekon olevan maalintekopeli ja tänään TuTo ei maaleja tehnyt. Ylivoimapelaaminen oli huonoa, pyörittiin kulmissa, laukaukset puuttuivat ja syötöt olivat liian vaikeita. Valmentaja ei aio vaatia pelaajilta enää enempää muuta kuin maaleja. Seuraavaksi TuTo yrittää maalintekoa perjantaina K-Vantaan isäntänä. D-Team puolestaan pelaa seuraavan ottelunsa vasta viikon kuluttua.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää