Turkulaiskirous

Kupittaalla oli perjantaina kaksi erilaista tappioputkea katkolla - TuTolle häviäminen ja TuTon häviäminen. Illan molemmat joukkueet ovat ennen illan ottelua sarjataulukon keskikastia, voittamalla ottelun Kiekko-Vantaa nousee ohi illan isäntien, TuTon ohi. Inflaatio oli iskenyt hampaansa myös katsojiin ja monet olivat selvästi jääneet kotiin viettämään perjantai-iltaa. Hiljainen ja odottava yleisö odotti toiveikkaana kotijoukkueen pääsevän vihdoin tänään voittojen tielle.

Tuttuun tapaan turkulaiset aloittivat pelin vaudilla ja voimalla, kiekko saatiin heti vastustajan päätyyn ja paine oli liikaa vantaalaisille. Reilun minuutin pelin jälkeen vierasjoukkueen Ville Vuorisaari koukkasi itsensä jäähylle. Ylivoimalla TuTo sai aikaan laukauksia mutta vain harvoin kotijoukkue oli ensimmäisenä kakkoskiekoissa kiinni. Ylivoimasta TuTo ehti nauttia vain hetken, minuutin ylivoiman jälkeen Mikko Jortikka otti kampituksesta oman jäähyn. Hetken päästä Markus Laine nosti kotijoukkueen taakaa ja vieraat pääsivät pelaamaan hetken viidellä kolmea vastaan. Ensimmäisen alivoiman TuTo sai hoidettua mutta jälkimmäisellä vantaalaiset saivat tehtyä maalin kun TuTolle tuli vaihtovirhe.

Kotijoukkueen peli sekosi hetkeksi mutta pienen seilailun jälkeen TuTo pääsi taas kokeilemaan ylivoimaa. Liian helppoja vetoja ja kakkoskiekkoihin ei taaskaan päästy käsiksi. Taas vaihtovirhe kotijoukkueelle ja Mikko Jortikka joutui estämään vastustajaa jäähyn arvoisesti - Kiekko-Vantaan ylivoima oli tosin yhtä tehotonta. Hetki jäähyn jälkeen TuTo pääsee hyökkäämään ja Vile Peltosuon hieno puolenvaihto löytää Jussi Tapion, joka tasoittaa pelin. Tasoituksen jälkeen vantaalaiset saavat paineen isäntien päätyyn, kunnes Roope Talaja ottaa estämisjäähyn. Ylivoimalla turkulaisten ykkösketju tehtailee oppikirjamaalin ja tauolle päästäänkin kotijoukkueen johdossa.

Toinen erä alkoi Kiekko-Vantaan ylivoimalla, kun turkulaisia istui jäähyaitiossa yksi mies enemmän ensimmäisen erän lopun torikokouksesta. TuTon maalivahti, Juho Santanen, piti turkulaiset mukana ja johdossa. Jäähyjen loputtua TuTo pääsi mukaan peliin ja saikin mukavia maalipaikkoja mutta jälleen kerran tehottomuus sai vallan. Kiekko-Vantaa pääsee mukaan vauhtiin ja hyökkäyspyrähdyksen päätteeksi vantaalaiset tasoittavat pelin 2-2. Takaiskun jälkeen TuTo jää hieman jälkeen ja vantaalaisten painostuksesta Jortikka sortuu rikkomaan vastustajaa ja joutuu jäähylle.

Kuuluttaja tuskin ehtii laittamaan mikkiään kiinni, kun Kiekko-Vantaan Tomas Jasko tehtailee vieraat johtoon. TuTon peli menee täysin sekaisin ja pian lohipaidat pääsevät taas pelaamaan ylivoimaa, tosin ei pitkään, sillä vieraiden Jussi Haapasaari ottaa pian perään estämisjäähyn. Kiekko-Vantaan maalivahdin, Aleksis Ahlqvistin vuoro pitää joukkueensa johdossa. Peli muuttuu merellisen aaltoilevaksi, kunnes turkulaiset pääsevät taas ylivoimaa pelaamaan. Maaginen jäähyn jälkeinen vaihto koitui TuTon kohtaloksi, kun Jasko maalaili taululle lukemiksi 2-4. Ennen erän loppua Markku Vuorisalo lohdutti vielä kotikatsomoa sohimalla kaikkien hetkeksi kadottaman kiekon maaliin.

Lohipaidat lähtivät kolmanteen erään selvästi virkeimillä jaloilla ja saivat paineen TuTon päätyyn. Paineen alaisena TuTon Markus Laine sortui rikkomaan vastustajaa ja tuloksena oli jäähy. Turkulaisten puruteivät ottaneet onnistuakseen ja vaihtoja ei saatu suoritettua. TuTon onneksi vantaalaiset eivät saaneet kiekkoa Santasen taakse. Kiekko-Vantaa koki pienen turhautumisen ja olikin pian alivoimalla. TuTon hyökkäykseenlähtö ylivoimalla oli tahmeaa ja tasoitusta ei saatu aikaiseksi. Jäähyn jälkeen Kiekko-Vantaan johdon kasvattamisen esti vain TuTon puolustajan heittäytyminen viime tipassa.

TuTo sai otteen pelistä hetkeksi mutta tuurikin puuttui joukkueelta. Kiekko-Vantaa sai aikaan hyviä hyökkäyksiä TuTon hyökkäyspään kiekonmenetyksistä mutta viimeisenä lukkona oli Juho Santanen. Viheltämättömät tunteenpurkaukset muuttivat pelin hieman sekaiseksi molemmin puolin mutta pääosin isännät veivät peliä ja vantaalaiset tyytyivät asemasotaan. Ajassa 57.06 kotijoukkueen päävalmentaja Petri Niukkanen otti, jo perinteeksi muotoutuneen, aikalisän ja maalivahtikin tuli piakkoin vaihtoaitioon mutta mikään ei enää auttanut.

Kiekko-Vantaa voitti "turkulaiskirouksen" ja TuTo kasvatti tappioputkeaan jo kuuteen otteluun. Ainakin kotijoukkue onnistui varmasti kasvattamaan katsojakatoa seuraavaan kotiotteluun mutta se tuskin oli haussa. Seuraavaksi TuTo koittaa otteitaan Kajaanissa Hokkia vastaan ensi perjantaina. Kiekko-Vantaa jatkaa pelejään jo huomenna kotonaan Jokipoikia vastaan.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.