Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turkulaisilla oivallinen revanssin paikka

 
Turkulaisilla oivallinen revanssin paikka

Mestiksen runkosarjassa lähestytään hyvää vauhtia puolimatkan krouvia. Periaatteessa kaikilla kahdellatoista joukkueella on vielä mahdollisuudet edetä himoittuun kärkikahdeksikkoon, joskin auttamaton tosiasia on, että neljän joukkueen on ennemmin tai myöhemmin tästä haaveesta luovuttava. Taistelu pisteistä on ollut kuluvalla kaudella enemmän kuin kovaa ja ennakkoon selviä otteluita ei ole ollut olemassakaan. Kiitos liigakarsintojen paluun on lättyä leivottu ja tahkottu siihen malliin, että todennäköisesti vasta helmikuun pelit sinetöivät sen mitkä kahdeksan joukkuetta aikanaan paikasta auringossa pääsevät mittelemään.

Perjantain kahden ottelun Mestis- kierroksen TV- ottelu pelataan Kainuun sydämessä Kajaanissa. Panokset illan taistossa ovat eittämättä huikeat. Vastakkain ovat ensinnäkin viime kauden finalistit hopeajoukkue Hokki sekä mestarijoukkue TuTo. Joukkueiden välinen kauden ensimmäinen mittelö päättyi Turussa Kupittaalla vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Luonnollisesti tästä tappiosta jäi turkulaisille jotain hampaankoloon; jos ei muuta niin ainakin pieni kalavelkojen maksamisen tarve.

Hokin pääasiassa Kai Suikkasen johdolla edennyt alkukausi sujui ehkä kajaanilaisten omaksikin yllätykseksi enemmän kuin mallikkaasti. Joukkueelle rapisi voittoja voittojen perään ja useassa ottelussa joko jatkoajan tai voittomaalikilpailun kautta. Ennen kauden alkua Mestiksen vahvimmiksi joukkueiksi rankattiin Sport sekä KooKoo, mutta tilanne ennen perjantain ottelua on se, että Mestiksen kärkipaikalla keikkuukin nykyään Timo Meriläisen luotsaama Hokki, ja kun kajaanilaisten niskaan hönkinyt KooKookin otti takkiinsa keskiviikkona D Teamilta, on kajaanilaisjoukkue ykkösenä ennen huimaan voittovireeseen päässyttä Kiekko- Vantaata.

Turkulaisleirissä viimeiset viikot ovat puolestaan aiheuttaneet paljon pohdintaa ja pureksittavaa, sillä Petri Niukkasen suojatit ovat hävinneet kuusi viimeistä peliään. Tappiot ovat maalimäärien valossa olleet niukkoja, mutta sillähän ei ole juuri merkitystä hävitäänkö yhdellä vaiko kymmenellä maalilla. Tappiot eivät pistetiliä kartuta ja pienessä ajassa TuTo onkin vajonnut ykkössijalta kuudenneksi. Syitä turkulaisten tappiokierteeseen voi olla monia ja viime kädessä se, että silloin kun kiekko ei pompi, niin se ei pompi. Turkulaisilla on ollut viikko aikaa hioa kuviota ennen illan ottelua, sillä viimeksi TuTolla on ollut peli viikko sitten perjantaina. Ainakin keskustelupalstoilla TuTon heikoksi lenkiksi on rankattu joukkueen puolustuspelaaminen, joka ajoittain on ollut kyllä sen oloista, että kylmät väreet ovat turkulaisten maalivahdin Juho Santasen selkäpiitä pitkin ravanneet. Merkitystä lienee myös sillä, että turkulaisjoukkueen pakkipäästä on jo muutaman viikon puuttunut aikanaan Kouvolassa loukkaantunut Christoffer Dahla. Mahtaakohan turkulaispakki olla jo perjantaina pelikunnossa Kajaanissa. Vahvistusta turkulaisten alakertaan tuo joka tapauksessa TPS:ssa vähälle peliajalle jäänyt, vielä juniori- ikäinen Niko Kluuskeri, joka tulee vahvistamaan TuTon pakistoa lainasopimuksen turvin.

Vaikka Hokki onkin sarjataulukossa yhdeksän pistettä turkulaisia edellä, on perjantain väännöstä odotettavissa tiukka mittelö ja hyvää jääkiekkoviihdettä tarjoava tapahtuma. TV- kameroiden lumo, turkulaisten silmin katsottuna karkumatkalle lähtenyt Mestis- kärki, turkulaisten niskaan huohottava D Team sekä Turussa hävitty keskinäinen koitos varmistanevat sen, että niin Kajaanin jäähalliin kuin Urheilukanavan ääreen rientävät lätkäfanit sankoin joukoin.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää