Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Eilen oltiin Kajaanissa, tänään jo Joensuussa

 
Eilen oltiin Kajaanissa, tänään jo Joensuussa

Mestiksessä pelataan lauantaina 15.11.2008 neljä ottelua. Joensuussa Mehtimäen jäähallissa pelattava ottelu Jokipojat- TuTo on varsinkin Itä- Suomen viikonlopputourneella olevalle TuTolle jo pikku hiljaa elämän ja kuoleman kamppailu. Turkulaiset ovat viimeksi onnistuneet voittamaan 22.10.2008, jolloin kaatui sarjajumbo SaPKo. Eilen perjantaina TuTo sai selkäänsä Mestistä johtavalta Hokilta peräti 6-0. Joensuulaisilla edelliset viikot ovat sen sijaan sujuneet paljon mallikkaammin kuin turkulaisilla ja illan joukkueilla on viiden pisteen ero joensuulaisten eduksi ennen illan ottelua.

Viimeksi TuTo ja Jokipojat ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana lokakuun alussa Turussa Kupittaalla. Tuolloin elettiin vielä aikaa, jolloin turkulaisten luistin kulki ja siinä sivussa myös kiekko. Ottelu päättyi tuolloin turkulaisten voittoon 4-2. Tämän jälkeen  joukkueet eivät olekaan kohdanneet. Jokipojille ottelun merkitys on monella tavalla erityinen, ja mielenkiintoista on nähdä millä reseptillä joensuulaisten käskyttäjä Jarno Pikkarainen saa piiskattua suojattinsa sellaiseen menoon, että pisteet Joensuuhun jäävät. Jokipoikien voitto nimittäin tietäisi sitä, että se nousisi sarjataulukossa jo toiseksi. Tämän päämäärän saavuttaminen edellyttää tosin sitä, että Kajaanin Hokki puolestaan antaa kylmää kyytiä Vladimir Kolekin suojateille Kouvolan KooKoolle. Joka tapauksessa mahdollisuus nousta Mestiksen sarjataulukossa toiselle sijalle on varmaan sellainen porkkana, jolla Mestiksen pistepörssin top tenissä olevat Jani Keränen ja Toni Mustonen sekä muut joensuulaisgladiaattorit pistävät luistimet viuhumaan.

TuTon eilinen tappio Kajaanin Hokille ja kaiken lisäksi suurin numeroin lienee tekijä, joka saattaa kutistaa yöunien määrää ja ainakin laatua. TuTon pakka on auttamattomasti sekaisin ja varsinkin maalien tekeminen tuntuu tuottavan jo paljon tuskaa. Kajaanin ottelussa hankitut 45 jäähyminuuttia omalta osaltaan kertovat, että sisäinen aikaansaamattomuuden tuska alkaa olla huikea. Silti on syytä olettaa, että Petri Niukkasen luotsaama turkulaisjoukkue ennemmin tai myöhemmin taas peli- ilon ja maalinteon eliksiirisen taian löytää. Onko Joensuun ottelu se käännekohta, joka palauttaa uskon turkulaisleiriin? Jos halutaan muistella menneitä, niin esimerkiksi kaudella 1975-76, jolloin Turun Palloseura voitti ensimmäisen jaossa olleen SM-liigakullan, hävisi TPS kauden puolivälissä Porin Ässille luvuin 14-0. Niin se vaan on jääkiekossakin, että se mikä ei tapa, vahvistaa.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää