Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Nälkämaan laulu

 
Nälkämaan laulu

Kukapa olisi uskonut, että viime kauden Mestis- mestari joutuu poistumaan Kajaanin jäähallista 6-0 tappion kärsineenä. Alkuodotusten perusteella perjantai- illan ottelusta Hokki- TuTo olisi voinut olettaa tulevan tiukankin taiston. TuTolla oli takanaan kuuden ottelun tappioputki ja alkukaudesta Kupittaalla voittomaalikilpailussa Hokille hävitty keskinäinen mittelö, joten haastetta aktiiviseen vääntöön joukkueiden välillä kyllä oli. Vaan eipä ollut turkulaisista haastajiksi kajaanilaisille ja illan ottelussa kärsityn tappion jälkeen TuTon tuska vain syveni.

Ensimmäisen erän alkupuolikas oli tasaista ja aika varovaista kiekkoilua. Erän puolivälin paikkeilla kotijoukkueen Toni Kiren visitoi pariinkin otteeseen jäähyaitiossa ja edellytykset sille, että vierasjoukkue olisi mennyt johtoon, ei ollut ollenkaan kaukana. Koko ottelun kokonaisolemuksen kannalta ratkaisevaksi muodostui kyllä ylivoimapelaaminen. Ajassa 14.28 TuTon Markku Vuorisalo esti itsensä pikkukakkoselle, ja ”Marren” istunnon aikana kotijoukkueen Aku Joki- Erkkilä vei Hokin johtoon. Tästä maalista kotijoukkue sai sellaisen virtapureman, joka johdatti kainuun pojat lopulta murskaavaan voittoon.

Jos Markku Vuorisalon kakkonen oli alkusoittoa Hokin riemukululle, sai se lopulliset siivet, kun TuTon Arttu Virtanen ajassa 25.06 sai suihkukomennon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Virtasen ratkaisu kaiken kaikkiaan kuvasti TuTon tämänhetkistä mentaalitason pelaamista. Tilanteessa, jossa tuntuu että koko ajan hakkaa päätään seinään, ihminen turhautuu ja rupeaa möhlimään. Ilkka Saarelan istuessa Arttu Virtasen viitosta pääsi kotijoukkue jälleen rokottamaan. Aika ajoin varsin tappavalla varmuudella pyörineen ylivoiman sinetöi Hokin kapteeni Jarkko Heikkinen, jonka giganttinen kuti ylämummoon oli lopullinen niitti, joka katkaisi turkulaisten selkärangan. Kolmas erä oli luonteeltaan enemmän vähemmän pelailua, ja kun hyvään vireeseen päässyt kotijoukkue onnistui päätöserässäkin aika helpoilla siirroilla lurittelemaan pikkumustan turkulaisveskari Juho Santasen taakse pariin otteeseen, oli illan ottelu taputeltu.

Valmentajavaihdoksesta huolimatta Kajaanin Hokin Mestis-juna jyskyttää varsin vakuuttavasti. Illan ottelun ensimmäisen erän loppuvaiheista lähtien kotijoukkueen näytös oli aika lailla vakuuttavaa. Heikkoja lenkkejä ei juuri ollut ja jos turkulaiset sattuivatkin kajaanilaismaalia hätyyttelemään, piti Hokin veskari Teemu Seppänen huolen siitä, että verkko ei heilunut. Joukkueen tasaisen ja kurinalaisen pelaamisen yhtenä takuumiehenä häärii myös illasta iltaan joukkueen kapteeni Jarkko Heikkinen, joka päättäväisyydellään ja varmuudellaan alkaa olla jo pikku hiljaa maajoukkuetason materiaalia.

TuTon tappioputkelle ei Kajaaninkaan ottelu tuonut stoppia vaan päinvastoin aikamoista nälkämaan laulun laulantaa illan ottelu turkulaisille oli. Viimeisessä seitsemässä ottelussa TuTo on onnistunut tekemään vain kymmenen maalia kun sen omaan kassiin on paukuteltu 24 osumaa. Jo tilastojen valossa turkulaisilla on paljon mietittävää sen suhteen, miten suosta noustaan pois. TuTon viime otteluissaan harjoittama kasarilätkä ei välttämättä ole sitä, joilla tänä päivänä pisteitä napsitaan. Periaate ”pitkä päätyyn ja perään” saattoi toimia kultaisella kahdeksankymmentäluvulla, mutta liikkuvuuden lisääntyminen on kyllä pitänyt huolen siitä, että nopeaa syöttelyrikasta taitokiekkoa pelaavat joukkueet menestyvät. Myös TuTon maalivahtikuviot vaatinevat pohdintaa, sillä muutama aika helponoloinen tujaus Juho Santasen taakse perjantain ottelussakin livahti.

TuTon valmentaja Petri Niukkanen ruoski suojattejaan varsin voimallisin sanoin ottelun jälkeen. Erityisesti turkulaisten ottamat jäähyt, varsinkin Arttu Virtasen ottama olivat Niukkasen mielestä se lopullinen niitti, joilla ratkaisu ottelussa annettiin kajaanilaisille. Niukkanen totesikin, että sen sijaan että ollaan täysiä lapasia, tarvitaan äijämäistä työntekoa jos otteluita meinataan myös voittaa. Muutaman ottelun ajan Hokin perämisessä toimineen Timo Meriläisen ilme ottelun jälkeen oli luonnollisesti eri sorttinen kuin Niukkasen. Meriläinen oli erityisen tyytyväinen omiensa iloiseen ja reippaaseen hyökkäyspeliin ja painotti toisaalta Teemu Seppäsen erinomaista maalivahtipeliä.

Molempien joukkueiden Mestis- taival jatkuu jo huomenna lauantaina, jolloin turkulaiset jatkavat Itä- Suomen kierrostaan kohti Joensuuta. Hokki puolestaan lähtee ottamaan mittaa Kymenlaakson kuninkaasta, Kouvolan KooKoosta, jonka päänmenoksi Meriläinen lupasikin järjestellä jotain pientä päänsärkyä. Perjantai- illan ottelut merkitsivät muutosta myös sarjataulukkoon. Kun D Team voitti Kiekko- Vantaan, luikahti se sarjataulukossa ohi TuTon ja Hokki puolestaan vankisti asemiaan sarjan johdossa.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää