Forsellia odotellessa

Mehtimäen jäähallissa kohtasivat isäntäjoukkue Jokipojat sekä tappioputkessa rämpivä TuTo. Tehottomana viime otteluissaan esiintynyt TuTo julkisti loppuviikosta Tero Forsellin palaavan joukkueen riveihin. Viime kauden pörssiykkösen paluuta saamme kuitenkin vielä odotella pari viikkoa vaikka Forren tehoja tarvittaisiin mitä pikimmin. Eilen Hokilta rumin luvuin selkäänsä saaneiden turkulaisten Itä-Suomen kierros nimittäin jatkui murheellisissa merkeissä. Ottelun ensimmäisessä erässä ajassa 13.14 siirsi Janne Häikiö isäntäjoukkueen johtoon Heikki Puustisen ja Jarkko Immosen syötöistä. Vierasjoukkue piti tuttuun tyyliinsä vastustajan maalivahdin kiireisenä mutta tehot loistivat poissaolollaan. Antti Oreelle erässä 13 torjuntaa, Juho Santaselle 11.

Toisen erän alkuun kyyti jatkui kylmänä turkulaisten näkökulmasta. Hieman runsaan kolmen minuutin pelin jälkeen oli tilanne jo 3-0. Maalintekijöinä toimivat Toni Mustonen ja Jussi Savolainen. Molempiin maaleihin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Immonen joten illan tehopelaaja alkoi olla selvillä. Erän puolivälin jälkeen siirsi Samu Pitkänen Jokipojat jo ratkaisevan tuntuisesti neljän maalin johtoon. Tuska TuTon pelaajien kypärän alla sen kuin lisääntyi. Jääkiekko on maalintekopeli eikä pelejä ilman maaleja voiteta. Erän loppu sujui ilman täysosumia joten TuTon maaliton kausi oli kestänyt jo 80 minuuttia. Ore ehti toisessa erässä kiekon tielle 6, Santanen 17 kertaa.

Kolmanteen erään TuTo vaihtoi maalin suulle Kim Törnströmin. Laihoin tuloksin. Päätöserä ehti vanheta vain puoli minuuttia kun Tapio Anttonen iski kotijoukkueen viidennen maalin. Syöttöpisteet merkittiin Jani Keräselle ja Juuso Akkaselle. Liki 2200 katsojaa oli todistamassa Jokipoikien TuTolle antamaa oppituntia ja sitä, että viimekauden mestari rämpii tällä hetkellä todella syvällä suossa. Ajassa 49.26 otti kotijoukkueen Jussi Savolainen ottelun toisen jäähynsä. Vierasjoukkueen ruuti oli kuitenkin edelleen märkää. Kuten se oli koko loppuerän ajan. Voitto Jokipojille 6-0 joten TuTo on pelannut 120 minuuttia tekemättä maaliakaan. Päätöserän torjunnat Ore 12, Törnström 6. Molempien joukkueiden ottelut jatkuvat keskiviikkona. Jokipojat matkustaa Savonlinnaan ja TuTon vieraaksi saapuu HeKi.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.