TuTo palasi voittojen tielle

Kupittaan monitoimihalliin oli saapunut 2-vuotisottelun kunniaksi hieman runsaat tuhat katsojaa. Keskiviikon ottelussa pelattiin tärkeistä pisteistä sillä olihan sarjan hyvin aloittanut TuTo vaeltanut viime aikoina varjojen mailla. Kahdessa viime ottelussaan joukkue ei ollut onnistunut tekemään maalin maalia. Myöskään playoff-joukkueeksi veikattu HeKi ei ole saanut tällä kaudella vielä itsestään parasta irti. Kari Elorannan suojatit saapuivat Turkuun allaan kaksi voittoa ja valmiina syventämään turkulaisten alamäkeä. Toisin kuitenkin kävi.

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä saatiin vasta kun avauserä oli jo ehtinyt yli puolivälin. HeKin Joni Isomäki sai kaksiminuuttisen koukkaamisesta. Jäähy ehti kulua miltei loppuun kun TuTon tehot vihdoin löytyivät. Ottelurangaistuksensa kärsinyt Arttu Virtanen näytti varakapteenina mallia ja niittasi kiekon ohi Jan-Erik Kaislan. Syöttöpisteet maalista Jussi Tapiolle sekä Ville-Matti Koposelle. Iso peikko oli pudonnut turkulaispelaajien harteilta ja kotiyleisö varmasti toivoi vihdoin suunnan muuttuvan. HeKi oli ensimmäisessä erässä aktiivinen mistä kertovat omaa kieltään myös maalivahtien torjunnat. TuTon Juho Santanen 13, Kaisla 6.

Toisessa erässä ajassa 26.09 sai kotiyleisö jälleen aihetta riemuun. Tapio vei TuTon kahden maalin johtoon Virtasen toimiessa tällä kertaa syöttäjänä. Pian tämän jälkeen vieraiden Pekka Saittakari sai jäähyn jonka aikana ei kuitenkaan lisämaaleja nähty. Sen sijaan jäähyn juuri umpeuduttua pääsi HeKi kaventamaan. Jesse Rohtla toi vieraat maalin päähän Esa Kivistön syötöstä. Näin ollen kolmanteen erään lähdettiin jännittävistä lukemista. Torjunnat jakaantuivat äärimmäisen tasaisesti. Santanen 9, Kaisla 10.

Kolmannen erän alussa Kivistö sai jäähyn jonka TuTo hyödynsi. Tuukka Pulliainen siirsi kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon Matti Pelkosen ja Markku Vuorisalon syötöistä. Vajaan kolmen minuutin kuluttua HeKi tuli kuitenkin uudelleen maalin päähän kun Janne Tavi yllätti Santasen. TuTon aikalisän jälkeen joukkueen haalariosastoa palkittiin maalin muodossa. Aina yritteliäs Tommi Vilppu iski 4-2 Antti Pusan syötöstä. Tähän ei HeKi enää kyennyt vastaamaan ja kun Eloranta otti Kaislan maalinsa suulta ottelun lopussa teki Jarmo Jokila vielä tyhjiin TuTon viidennen maalin. Kolmannessa erässä Santaselle 12, Kaislalle 8 torjuntaa.

TuTo palasi siis vihdoin voittojen tielle. HeKillä sen sijaan riittää pientä mietittävää. Tasaisessa sarjassa pisteet ovat tiukassa. TuTon pisteidenkeruu jatkuu seuraavaksi perjantaina Jukureiden isäntänä. HeKi puolestaan saa lauantaina vastaansa LeKin.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.