Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

D Team venytti voittoputkeaan TuTon kustannuksella

 
D Team venytti voittoputkeaan TuTon kustannuksella

Jyväskyläläinen D Team venytti voittoputkensa jo yhdeksään peräkkäiseen voittoon. Keskiviikkona joukkue kohtasi hallitsevan Mestis-mestari TuTon, joka ei tällä kertaa pystynyt vastaamaan kotijoukkueen rynnistykseen. Jyväskyläläisten voitto merkittiin lopulta lukemin 4-1 (1-0,1-1,2-0). Ottelun sankariksi nousi jälleen nuori Harri Pesonen, joka saalisti edellisotteluun nähden identtiset 1+2 –lukemat. Varmoja otteita kotijoukkueen maalilla esitti Jarno Laitinen.

Avauserä oli molemmilta joukkueilta hermostunutta kiekkoa. D Team oli hieman niskan päällä 5-5 –pelissä, mutta rangaistukset sotkivat peliä hieman. Erässä nähtiin kuitenkin ottelun ensimmäinen maali. Kotijoukkueen paras pistemies Timo-Pekka Heikkinen sai kiekon hyökkäysalueen kulmassa ja kiersi väkevästi maalin takaa B-pisteen kaarelle ja iski maskin takaa kiekon kohti vierasjoukkueen maalin yläkulmaa. Vieraiden veräjänvartija Juho Santanen meni tilanteessa jäihin ja kun Heikkisen veto nousi ylös, ei Santanen voinut tilanteelle mitään. Maalin syöttäjiksi merkittiin Tuomo Laukkanen ja Petteri Muotka. Enempää maaleja ei erässä nähty.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla nähtiin ikävän näköinen tilanne, kun TuTon Markku Vuorisalo taklasi kotijoukkueen Timo-Pekka Heikkistä laidan lähellä. Heikkinen horjahti ja loukkasi polveaan tilanteessa niin, että hänet talutettiin jäältä pois. Vuorisalo sai tilanteesta 5 minuuttia laitataklauksesta ja automaattisen pelirangaistuksen käytöksestä. Heikkinen pääsi lepotauon jälkeen vielä palaamaan kaukaloon, joten pahalta loukkaantumiselta vältyttiin.

Ajassa 26:43 vierasjoukkue pääsi ottelussa tasoihin. Turkulaisten Ville Peltosuo vippasi kiekon korkeana keskialueelta hyökkäysalueelle. Tilanteeseen vauhdilla luistellut Ilkka Saarela haastoi puolustajan 1-1 –tilanteessa tehden pienen sivuttaisliikkeen ja laukoen kohti maalin etukulmaa. Kiekko upposi etuyläkulmasta sisään ohi Jarno Laitisen.

Erän puolivälissä D Team –puolustaja Ilkka Vaarasuo otti kaksi lähes peräkkäistä rangaistusta. Näistä jälkimmäisen aikana TuTon ylivoimapainostuksen jälkeen puolustaja Panu Hyyppä sai kiekon omalla alueella. Hyyppä heitti kiekon sopivalla vauhdilla kohti vastustajan kenttäpäätyä. Maalivahti Juho Santanen luisteli kiekkoa kohti, mutta kovassa liikkeessä ollut Harri Pesonen ehti kiekkoon ensin. Pesonen harhautti tilanteeseen syöksyneen Santasen ja laukoi kiekon hallitusti tyhjään turkulaismaaliin vieden joukkueensa 2-1 –johtoon alivoimalla.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä kaksi kotijoukkueen maalia. Ensimmäinen näistä nähtiin ajassa 48:24, kun kotijoukkueen vahvan painostuksen jälkeen Harri Pesonen laukoi kiekon kohti Santasen vartioimaa maalia. Santanen torjui kiekon eteensä, ja tilanteessa valppaana ollut puolustaja Panu Hyyppä iski kiekon paluukiekosta sisään vieden joukkueensa 3-1 –johtoon. Ottelun viimeinen niitti nähtiin ajassa 55:41, kun parivaljakko Harri Pesonen – Markus Poukkula pääsivät hyökkäysalueelle. Pesonen toi kiekon sisään hyökkäysalueelle ja harhautti hienosti puolustajan tilanteessa syöttäen poikittain Poukkulalle vapaaseen paikkaan. Poukkula ”käveli” maalille ja harhautti hallitusti maalivahdin ohjaten kiekon maalivahdin jalkojen välistä sisään. Enempää maaleja ei ottelussa nähty.

Vierasjoukkueen ykköskäskijä Petri Niukkanen ei ollut nimensä perusteella niukkasanainen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Me ei saatu miehiä maalille, ei saatu kiekkoa maalille eikä siitä sitten pelillisesti valmista tullut. Ei pystytty vastaamaan kaverin luisteluun, liikkeeseen ja suoraviivaisuuteen. Meiltä puuttui kaikki nämä.

- Kyllä sitä kiekkoa ja kaveria pitää saada maalille. Mutta tänään oli hyvä jengi vastassa, hyvä puolustus, ei sieltä syöttelemällä - kymmenellä syötöllä tulla läpi millään, eikä siirtelemällä kiekkoa vain reunoja pitkin. Suoraviivaisesti olisi pitänyt - ja oli tarkoitus saada paine vastustajan maalin ympärille, mutta ei me kyllä onnistuttu yhdessäkään erässä siinä, Niukkanen totesi.

Kotijoukkueen ykkösvalmentaja Jukka Ahvenjärvi oli jälleen tyytyväinen saavutettuun voittoon ja pelilliseen ilmeeseen – ensimmäistä erää lukuun ottamatta.

- Meillä oli mielestäni vastassa erinomainen joukkue joka pystyy kontrolloimaan kiekkoa eikä hätäänny kiekon kanssa. TuTo pelaa hyvää kiekkoa.

- Pystyttiin tänään vastaamaan oman pään puolustuspelaamisella. Tuntui jossain vaiheessa ensimmäisessä erässä, että ilmeisesti voittaminen on niin mukavaa, ettei liikkuminen lähtenyt liikkeelle oikein missään vaiheessa. Toiseen erään onneksi saatiin erilainen intohimo päälle luistelun ja taklaamisen osalta ja ehkä sytyttäjänä oli vielä Pesosen Harrin maali siinä alivoimalla. Se vapautti pelaamista jonkin verran.

- Kolmas erä oikeastaan alkoi samoista asetelmista, saatiin pidettyä se intohimo päällä. Laitettiin kiekkoa aktiivisesti liikkeelle ja rakennettiin tilanteita ja sieltähän se sitten lopulta tuli, että saatiin ylivoimallakin maali aikaan. Tänään oli vastassa joukkue, jota vastaan piti huolella pelata, olla valmiita koko ajan ja uskottiin siihen että juna jatkaa menemistään ja tulos on tässä nyt, hieno suoritus joukkueelta.

Ahvenjärvi valaisi lopuksi vielä joukkueensa loukkaantumistilannetta.

- Puolustaja Heikki Hyvönen loukkasi itseään nuorten maajoukkueen pelissä Sportia vastaan, hänellä on nilkkavamma emmekä halunneet ottaa riskejä hänen osaltaan. Tiettävästi ei ole kyse isosta vammasta. Muuten loukkaantumistilanne näyttää joukkueen osalta melko hyvältä. Pitkäaikaisia loukkaantuneita on ainoastaan joukkueen kapteeni Pirkka Lahtinen. Puolustaja Petri Partanen on tällä viikolla jo harjoitellut joukkueen mukana ja ollut jäällä, joten on palaamassa kokoonpanoihin.

Mestiksen tiedotteesta (Tommi Meronen) / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Kolmen pisteen viikonloppu kohensi TUTOn A-nuorten asetelmia

Kolmen pisteen viikonloppu kohensi TUTOn A-nuorten asetelmia

Lauantaina TUTO A matkusti hallitsevan Suomen mestarin, HPK:n vieraaksi ja sunnuntaina Mikkelin Jukureiden vieraaksi.

Lue lisää
TPS-hyökkääjä Eric Perrin palaa jäälle jahtaamaan Janeckyn piste-ennätystä

TPS-hyökkääjä Eric Perrin palaa jäälle jahtaamaan Janeckyn piste-ennätystä

Turun Palloseuran ”pappaosastoon” kuuluva Eric Perrin on saanut mieluisan syntymäpäivälahjan.

Lue lisää
HC TPS ja Miro Keskitalo ovat purkeneet sopimuksensa

HC TPS ja Miro Keskitalo ovat purkeneet sopimuksensa

HC TPS ja puolustaja Miro Keskitalo ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Matias Haaranen ja Niklas Lehtimäki TUTOon

Matias Haaranen ja Niklas Lehtimäki TUTOon

TUTO Hockey on kiinnittänyt tulevan kauden joukkueeseensa puolustaja Matias Haarasen sekä hyökkääjä Niklas Lehtimäen.

Lue lisää
TUTO näytöstyyliin välieriin - Peliitat ei johtanut sekuntiakaan

TUTO näytöstyyliin välieriin - Peliitat ei johtanut sekuntiakaan

Heinolan Versowood Areenalla maanantaina pelattu neljäs puolivälieräottelu oli tasainen ja vähämaalinen.

Lue lisää
Petteri Nummelin TUTOon

Petteri Nummelin TUTOon

Kovaa vauhtia kevään pudotuspeleihin valmistautuva TUTO Hockey saa riveihinsä todellisen huippuvahvistuksen, kun Petteri Nummelin liittyy joukkueeseen.

Lue lisää