Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

D Team venytti voittoputkeaan TuTon kustannuksella

 
D Team venytti voittoputkeaan TuTon kustannuksella

Jyväskyläläinen D Team venytti voittoputkensa jo yhdeksään peräkkäiseen voittoon. Keskiviikkona joukkue kohtasi hallitsevan Mestis-mestari TuTon, joka ei tällä kertaa pystynyt vastaamaan kotijoukkueen rynnistykseen. Jyväskyläläisten voitto merkittiin lopulta lukemin 4-1 (1-0,1-1,2-0). Ottelun sankariksi nousi jälleen nuori Harri Pesonen, joka saalisti edellisotteluun nähden identtiset 1+2 –lukemat. Varmoja otteita kotijoukkueen maalilla esitti Jarno Laitinen.

Avauserä oli molemmilta joukkueilta hermostunutta kiekkoa. D Team oli hieman niskan päällä 5-5 –pelissä, mutta rangaistukset sotkivat peliä hieman. Erässä nähtiin kuitenkin ottelun ensimmäinen maali. Kotijoukkueen paras pistemies Timo-Pekka Heikkinen sai kiekon hyökkäysalueen kulmassa ja kiersi väkevästi maalin takaa B-pisteen kaarelle ja iski maskin takaa kiekon kohti vierasjoukkueen maalin yläkulmaa. Vieraiden veräjänvartija Juho Santanen meni tilanteessa jäihin ja kun Heikkisen veto nousi ylös, ei Santanen voinut tilanteelle mitään. Maalin syöttäjiksi merkittiin Tuomo Laukkanen ja Petteri Muotka. Enempää maaleja ei erässä nähty.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla nähtiin ikävän näköinen tilanne, kun TuTon Markku Vuorisalo taklasi kotijoukkueen Timo-Pekka Heikkistä laidan lähellä. Heikkinen horjahti ja loukkasi polveaan tilanteessa niin, että hänet talutettiin jäältä pois. Vuorisalo sai tilanteesta 5 minuuttia laitataklauksesta ja automaattisen pelirangaistuksen käytöksestä. Heikkinen pääsi lepotauon jälkeen vielä palaamaan kaukaloon, joten pahalta loukkaantumiselta vältyttiin.

Ajassa 26:43 vierasjoukkue pääsi ottelussa tasoihin. Turkulaisten Ville Peltosuo vippasi kiekon korkeana keskialueelta hyökkäysalueelle. Tilanteeseen vauhdilla luistellut Ilkka Saarela haastoi puolustajan 1-1 –tilanteessa tehden pienen sivuttaisliikkeen ja laukoen kohti maalin etukulmaa. Kiekko upposi etuyläkulmasta sisään ohi Jarno Laitisen.

Erän puolivälissä D Team –puolustaja Ilkka Vaarasuo otti kaksi lähes peräkkäistä rangaistusta. Näistä jälkimmäisen aikana TuTon ylivoimapainostuksen jälkeen puolustaja Panu Hyyppä sai kiekon omalla alueella. Hyyppä heitti kiekon sopivalla vauhdilla kohti vastustajan kenttäpäätyä. Maalivahti Juho Santanen luisteli kiekkoa kohti, mutta kovassa liikkeessä ollut Harri Pesonen ehti kiekkoon ensin. Pesonen harhautti tilanteeseen syöksyneen Santasen ja laukoi kiekon hallitusti tyhjään turkulaismaaliin vieden joukkueensa 2-1 –johtoon alivoimalla.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä kaksi kotijoukkueen maalia. Ensimmäinen näistä nähtiin ajassa 48:24, kun kotijoukkueen vahvan painostuksen jälkeen Harri Pesonen laukoi kiekon kohti Santasen vartioimaa maalia. Santanen torjui kiekon eteensä, ja tilanteessa valppaana ollut puolustaja Panu Hyyppä iski kiekon paluukiekosta sisään vieden joukkueensa 3-1 –johtoon. Ottelun viimeinen niitti nähtiin ajassa 55:41, kun parivaljakko Harri Pesonen – Markus Poukkula pääsivät hyökkäysalueelle. Pesonen toi kiekon sisään hyökkäysalueelle ja harhautti hienosti puolustajan tilanteessa syöttäen poikittain Poukkulalle vapaaseen paikkaan. Poukkula ”käveli” maalille ja harhautti hallitusti maalivahdin ohjaten kiekon maalivahdin jalkojen välistä sisään. Enempää maaleja ei ottelussa nähty.

Vierasjoukkueen ykköskäskijä Petri Niukkanen ei ollut nimensä perusteella niukkasanainen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Me ei saatu miehiä maalille, ei saatu kiekkoa maalille eikä siitä sitten pelillisesti valmista tullut. Ei pystytty vastaamaan kaverin luisteluun, liikkeeseen ja suoraviivaisuuteen. Meiltä puuttui kaikki nämä.

- Kyllä sitä kiekkoa ja kaveria pitää saada maalille. Mutta tänään oli hyvä jengi vastassa, hyvä puolustus, ei sieltä syöttelemällä - kymmenellä syötöllä tulla läpi millään, eikä siirtelemällä kiekkoa vain reunoja pitkin. Suoraviivaisesti olisi pitänyt - ja oli tarkoitus saada paine vastustajan maalin ympärille, mutta ei me kyllä onnistuttu yhdessäkään erässä siinä, Niukkanen totesi.

Kotijoukkueen ykkösvalmentaja Jukka Ahvenjärvi oli jälleen tyytyväinen saavutettuun voittoon ja pelilliseen ilmeeseen – ensimmäistä erää lukuun ottamatta.

- Meillä oli mielestäni vastassa erinomainen joukkue joka pystyy kontrolloimaan kiekkoa eikä hätäänny kiekon kanssa. TuTo pelaa hyvää kiekkoa.

- Pystyttiin tänään vastaamaan oman pään puolustuspelaamisella. Tuntui jossain vaiheessa ensimmäisessä erässä, että ilmeisesti voittaminen on niin mukavaa, ettei liikkuminen lähtenyt liikkeelle oikein missään vaiheessa. Toiseen erään onneksi saatiin erilainen intohimo päälle luistelun ja taklaamisen osalta ja ehkä sytyttäjänä oli vielä Pesosen Harrin maali siinä alivoimalla. Se vapautti pelaamista jonkin verran.

- Kolmas erä oikeastaan alkoi samoista asetelmista, saatiin pidettyä se intohimo päällä. Laitettiin kiekkoa aktiivisesti liikkeelle ja rakennettiin tilanteita ja sieltähän se sitten lopulta tuli, että saatiin ylivoimallakin maali aikaan. Tänään oli vastassa joukkue, jota vastaan piti huolella pelata, olla valmiita koko ajan ja uskottiin siihen että juna jatkaa menemistään ja tulos on tässä nyt, hieno suoritus joukkueelta.

Ahvenjärvi valaisi lopuksi vielä joukkueensa loukkaantumistilannetta.

- Puolustaja Heikki Hyvönen loukkasi itseään nuorten maajoukkueen pelissä Sportia vastaan, hänellä on nilkkavamma emmekä halunneet ottaa riskejä hänen osaltaan. Tiettävästi ei ole kyse isosta vammasta. Muuten loukkaantumistilanne näyttää joukkueen osalta melko hyvältä. Pitkäaikaisia loukkaantuneita on ainoastaan joukkueen kapteeni Pirkka Lahtinen. Puolustaja Petri Partanen on tällä viikolla jo harjoitellut joukkueen mukana ja ollut jäällä, joten on palaamassa kokoonpanoihin.

Mestiksen tiedotteesta (Tommi Meronen) / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää