Kouvolassa mentiin loppuun asti

Kouvolassa nähtiin mukiinmenevää Mestiskiekkoa, kun TuTo ja KooKoo kohtasivat. Tällä kertaa kouvolalaiset onnistuivat vääntämään tiukan voiton voittomaalien jälkeen numeroin 4-3 (1-3, 0-0, 2-0, 0-0).

Peli alkoi kotiyleisön kannalta mukavasti, kun Jesse Uronen pinkoi läpi kentän ja viimeisteli hienosti tilanteeksi 1-0. Tämän jälkeen kuitenkin alkoi kotijoukkueen pimeä hetki ja peli siirtyi lähes täysin turkulaisten hallintaan. Tätä TuTo osasi käyttää hienosti hyväkseen ja nopeasti nähtiin tasoitus, kun Matti-Pekka Pelkonen pääsi maalin edestä vapaasti laukomaan kiekon ylämummoon. Eikä hetkeäkään tästä, kun Tero Forsell löi kiekon maaliedushässäkän jälkeen verkon perukoille ja vieden näin turkulaiset 1-2 johtoon. Eikä toista ilman kolmatta. Markku Vuorisalo viimeisteli jo tilanteeksi 1-3 ja kotijoukkueen kannattajatkin rupesivat esittämään hieman mieltään.

Toisessa erässä peli oli tasapaksua. KooKoo hallitsi näennäisesti peliä, mutta loistavan ottelun pelannut Juho Santanen esti mustaoranssien maalitekoyritykset. Erässä nähtiin myös ikävä välikohtaus, kun Jesse Uronen taklasi TuTo-pelaajaa, joka oli irti hieman laidasta ja selkä Uroseen päin, pelaaja lensi taklauksen johdosta päin laitaan, mutta selvisi vammoitta. Uroselle ansaittu ottelurangaistus.

Kolmannessa erässä kotijoukkue sai pelin juonesta kiinni ja rupesi puskemaan tosissaan jatkoaikaan tarvittavien maalien eteen. Kavennusmaalia saatiin odottaa 9 minuuttia, ennenkuin Matti Huilla nousi komeasti maalin eteen ja nosti kiekon maalin kattoon. Hetken päästä Iikka Törnvall teki täysin samanlaisen maalin ja peli olikin jo tasan. KooKoo jatkoi raivokasta pyöritystä, mutta Juho Santanen onnistui pelastamaan turkulaiset kerta toisensa jälkeen ja ottelu painui jatkoajalle. Lou Dickenson oli tässä erässä epäonnensoturi, kanadalaisella nimittäin oli todella monta herkullista paikkaa, mutta jotenkin onnetar ei ollut hänen puolellaan ja maalia ei meinannut syntyä millään.

Jatkoajalla KooKoo jatkoi siihen mihin jäi kolmannessa erässä, mutta jälleen kerran Santasen haamutorjunnat pitivät TuTon vielä toisen pisteen syrjässä kiinni. Aika kului lopulta ja oli voittomaalien aika.

Voittomaalikilpailussa KooKoon vedot avasi Dickenson, joka laittoi kiekon tarkasti maalin takanurkkaan. Tämän jälkeen kolme peluria kävi epäonnistumassa vedoissaan. Mutta sitten tuli TuTon tehonikkarin Jarmo Jokilan vuoro, jonka veto yllätti Härmän (längit) ja piti TuTon mukana pelissä. Jarno Kultanen yritti "tasoittavalla" ottaa pisteitä kotiin, mutta epäonnistui. Näin siis mentiin äkkikuolema-menetelmään. Ottelun sankariksi nousi kukas mukaan, kuin Dickenson, joka onnistui vetämään kiekon Santasen längeistä ja kun Tuukka Pulliainen ei onnistunut tekemään maalia jäi Kouvolaan kaksi pistettä ja turkulaiset saivat poistua yhden kanssa.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.