Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sport kaatoi TuTon paremmalla viimeistelyllä

 
Sport kaatoi TuTon paremmalla viimeistelyllä

Perjantai-illan kiihkeässä taistossa Kupittaalla toisensa kohtasivat sarjataulukossa peräkkäin olevat TuTo ja vierailija Sport Vaasasta. Illasta ja itse pelistä ei sähköä puuttunut, osakseen Sportin valmentajan, aurinkokuningas Juhani Tammisen vuoksi ja eipä väheksytä Vaasasta saapunutta kannattajajoukkoakaan, joka piti ottelussa hyvin meteliä. Tietysti osansa oli myös villeillä TuTo-faneilla ja pääroolissa olivat luonnollisesti itse pelaajat, valmennusjohdot mukaan lukien. Mutta sitten itse peliin ja sen tapahtumiin.

Ensimmäiseen erään lähdettiin ryminällä. Taklauksia sateli molemmin puolin ja pelin henki oli heti alkuminuuteista lähtien selvä; voitosta taistellaan kynsin ja hampain. Ensimmäinen vaihto oli heti turkulaisittain odotuksia herättävä sillä TuTon ykkösketju Forsell – Vuorisalo – Jokinen hallitsi kenttää ja pakotti kiekon Sportin alueelle vieden peliä mielensä mukaan. Pian kuitenkin vierailija Sport otti pelin haltuunsa ja loi painetta Juho Santasen vartioimalle TuTo-maalille. TuTon avauspeli tökki tällä kaudella jo tutuksi tulleella tavalla, ja Sportin leirissä asia oli otettu huomioon. Sportin nopeat hyökkääjät löivät jatkuvalla syötöllä painetta TuTon päähän. Maalivahti Juho Santanen oli kuitenkin tilanteissa Sport-hyökkääjiä etevämpi. Pelikellon näyttäessä aikaa 5.47 Sport käytti hyväkseen TuTon heikkoutta, hidasta avauspeliä, ja iski ottelun ensimmäisen maalin. TuTo-puolustus sekoili omalla siniviivalla ja Sport-puolustaja Jussi Pernaa riisti kiekon. Pernaa eteni maalille ja ujutti kiekon harmittavasti Juho Santasen jalkojen välistä maaliin. TuTo ei kuitenkaan lannistunut ja ajassa 10.02 Sport-puolustaja Juha Salmu komennettiin jäähyaitioon. TuTon ylivoiman alettua ei kotijoukkueen tasoitusmaalia tarvinnut odotella pitkään. Mikko Jortikka sai kiekon laidassa hiukan sattumalta itselleen, jatkoi sen pisterohmu Jarmo Jokilalle, joka petasi loistopaikan Markku Vuorisalolle, joka ei erehtynyt. Kupittaan kattokellon näyttäessä aikaa 10.19 oli tilanne taululla siis vaihtunut, lukemiin 1 – 1. TuTolle siunautui onnistuneen ylivoimapelin jälkeen lukuisia paikkoja, mutta entinen liigavahti Jaakko Suomalainen piti Sportia pystyssä. Kokonaisuudessaan katsottuna ensimmäinen erä oli hyvin tasainen. Sport vei erän ensimmäistä puoliskoa ja TuTo jälkimmäistä.

Ottelu jatkui vauhdikkaasti toiseen erään siirryttäessä. TuTo vei toisen erän ensimmäistä neljännestä ja loi maukkaita paikkoja Sportin päätyyn, mutta valitettavasti viimeistely ontui ja laukaukset menivät tuhottoman paljon Jaakko Suomalaisen vartioiman Sport-maalin ohitse. Ja kun kiekkoja ei saatu lauotuksi maalia kohti, näytti Sport mallia. Ensiksi ajassa 5.31 Sport-kapteeni Markus Jämsä pääsi kasvotusten Juho Santasen kanssa, mutta laukaus suuntautui suoraan Santasta päin. Heti perään Santanen torjui uskomattomasti läpiajon, tyylipuhtaalla "Hasek-torjunnalla". Sportin vaarallisen näköinen vyöryntä TuTo-maalille jatkui ja ei kauaakaan, kun vierailijoiden tämän kauden paras pistemies Kim Nabb iski vierailijat toistamiseen johtoon. Maali oli kuin toisinto tasan viikko sitten Kupittaalla Jukureiden tekemästä maalista. TuTo-viisikko nukkui aloituksen jälkeisessä tilanteessa ja Nabbin ketjukaveri Tuomas Takalan voitettua hyökkäyspään aloituksen Nabb sai kiekon lapaansa ja suorastaan käveli kohti TuTon maalia. Nabb laukoi kiekon komeasti yläputken kautta ohitse Juho Santasen, joka oli tilanteessa täysin voimaton. Maalin synnyttyä TuTo-valmentaja Petri Niukkanen yritti herätellä joukkuetta vaihtoaitiossa ja painotti joukkuepeliä. Niukkanen saikin iskostettua TuTon peliin uudenlaisen kipinän ja tulos näkyi taululla. Kun ottelun 13. peliminuutti oli täyttymässä, toi Tommi Vilppu kiekon ylös, syötti sen saman tien vasempaan laitaan Ville Peltosuolle, joka ujutti hiukan hankalan syötön Sport-puolustajan jalkojen välistä kohti Iiro Junnilaa, joka liukui kohti Sport-maalia. Junnila kurotti mailallaan kohti kiekkoa, sai mailan lavalla siihen tarvittavan kosketuksen ja kiekko painui Jaakko Suomalaisen taakse, ylänurkkaan. TuTolla oli ottelussa selkeästi kurinalaisuus kateissa. Joukkue tappoi alivoimat hyvin, mutta kun vastustajan annetaan tarpeeksi monta kertaa yrittää, syntyy myös tulosta. Näin kävi myös toisen erän loppupuolella. Antti Jaatinen laukoi ylivoimalla kiekon siniviivalta verkon perukoille. Maalilla oli todella hyvä maski, mutta joka tapauksessa TuTo-vahti Santanen saa ottaa maalin omalle kontolleen. Maali oli ottelussa jo toinen, joka livahti Santasen jalkojen välistä sisään. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Tuomas Immonen ja Pete Suonpää. Erätauolle siis vierasjohdossa 2 – 3.

Jos toinen erä oli Sportin, oli kolmas selkeästi TuTon. Heti erän alkuun TuTo jatkoi loistavaa alivoimapelaamistaan ja tappoi Jarmo Jokilan ottaman jäähyn. Vieraiden ylivoima oli tehotonta ja joukkue kykeni luomaan ainoastaan yhden laukauksen kohti Juho Santasta. Jäähyn jälkeen alkoi TuTon kirivaihde. Joukkue kykeni kontrolloimaan kiekkoa selkeästi toista erää paremmin ja vyöryi kohti Sportin maalia, tilanne toisensa perään. TuTo pääsi välillä koittamaan myös ylivoimaa, joka oli kotiyleisön pettymykseksi varsin tehotonta. Tilanteita saatiin luotua, mutta koko ottelun kestänyt trendi jatkui ja vedot suuntautuivat turhan usein reippaasti ohitse. Ajassa 47.01 Sportin päävalmentaja Juhani Tamminen otti aikalisän, minkä seurauksena Sport passivoitui entisestään. Vierailijat tyytyivät käyttämään taktiikkaa "pitkä päätyyn ja perään". Kolmannen erän parhaat maalipaikat tarjoutuivat TuTon Matti-Pekka Pelkoselle ja Ville-Matti Koposelle. Sportin maalilla Jaakko Suomalainen oli kuitenkin etevämpi ja esti molempien maalintekoyritykset. TuTo haki vielä lopussa tasoitusmaalia ilman maalivahtia, siinä kuitenkaan onnistumatta. Vierailijoiden taktiikka toimi loppuun asti ja Sport vei mukanaan täydet kolme pistettä lukemin 2 – 3.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Sportin valmentaja Juhani "Tami" Tamminen kehui kotijoukkuetta ja kiitteli TuToa hyvästä ja vauhdikkaasta pelistä. Tamminen oli tyytyväinen siihen, että joukkue kykeni voittamaan tiukan ottelun, sillä Sport on hävinnyt tällä kaudella peräti kahdeksan peliä yhden maalin erolla. Tamminen myös mainitsi, että oli hieno ottaa voitto hänelle kaikista rakkaimmassa jäähallissa. TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen oli Tammisen kanssa samoilla linjoilla pelin viihdyttävyydestä. Kotijoukkueen pelissä hän näki kuitenkin selkeästi parannettavaa: "Sportin tekemissä maaleissa tehtiin kardinaalivirheitä omassa päässä. Joukkueen kurinalaisuuteenkaan en voi olla tyytyväinen, sillä tänään otettiin jäähyjä aivan liikaa". Niukkanen teki lehdistötilaisuudessa myös harvinaisen poikkeuksen, sillä hän arvosteli ottelun tuomaritoimintaa julkisesti, ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kysyttäessä sitä, mitä TuTo tekee joulutauolla, hän vastasi näin: "Tauko käytetään pääasiassa luistelemiseen".

Ottelun palkitsemisraati valitsi ottelun parhaaksi pelaajaksi (kultainen tähti) Sportin Kim Nabbin. Hopeisella tähdellä palkittiin kotijoukkueen Jarmo Jokila ja pronssisella ottelussa 31 kertaa torjunut Juho Santanen. Ottelussa kotijoukkueen leijona-pelaajaksi valittiin varakapteeni Mikko Jortikka. Mainittakoon vielä, että tähdistön ulkopuolelle jäivät koko ottelun ajan maukkaita taklauksia tarjonneet kotijoukkueen Henrik Maunula ja Sportin tuorein vahvistus, yhdysvaltalainen Josh Prudden. Eipä jätetä myöskään mainitsematta TuTon loistavaa alivoimapelaamista, joka vaikuttaa tällä hetkellä jopa Mestiksen parhaalta.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää