Kiekko-Vantaa kaatoi TuTo:n voittolaukauksilla

Kiekko-Vantaan ja TuTo:n välinen kamppailu kolmesta sarjapisteestä lauantaina Valtti Areenassa ei ollut mitään vauhtikiekon juhlaa, mutta viihdettä ja jännitystä ottelu tarjosi yleisölle sitäkin enemmän. Lopullinen ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskilpailussa, jossa isäntien Roope Ranta oli ainoa onnistuja. Näin kaksi pistettä ja voitto Kiekko-Vantaalle lukemin 3-2. "Pelillisesti aika normaali meidän näköinen ottelu, yhden maalin ottelu. Meiltä hyvää alivoimapelaamista, mihin tämä peli hyvin pitkälti ratkesi. Pystyttiin pitämään alivoima kurissa koko ottelun ajan", Kiekko-Vantaan valmennustiimistä Kimmo Kiuru kommentoi ottelun jälkeen.

Avauserä oli maaliton. Ennen erän puoliväliä molemmat joukkueet pääsivät hakemaan avausmaalia ylivoimalla, mutta tuloksetta. Erän paras tilaisuus koitti TuTo:lle ajassa 10:30, kun lohipaidoista Henri Peltola ja Jussi Haapasaari komennettiin jäähyaitioon kymmenen sekunnin välein ja näin vierasjoukkue pääsi pelaamaan minuutin ja 50 sekuntia kahden miehen ylivoimalla. TuTo:n ylivoima oli kuitenkin varsin vaisua, laukaukset puuttuivat kokonaan ja Kiekko-Vantaan alivoimatrio peitti syöttölinjat tehokkaasti. "Me ollaan tunnetusti sarjan yksi  parhaimmista alivoimajoukkueista, siitä kiitos pojille", Kiuru kehui omiaan ottelun jälkeen.

Toisen erän alkuun tilastoihin kirjattiin vielä kaksi TuTo:n ja yksi Kiekko-Vantaan jäähy, ennen kuin Valtti Areenan yleisö pääsi todistamaan ottelun avausmaalia. Haapasaari nousi oikeaa laitaa pitkin kohti TuTo:n aluetta. Hieman ennen siniviivaa lohipaitojen paras pistemies antoi syötön keskeltä nousua tehneelle Roope Talajalle, joka ajoi yhdessä Amir Palmenin kanssa kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen TuTo-puolustaja Henrik Maunulan pelatessa itsensä ulos tilanteesta. Talaja päätyi lopulta omaan ratkaisuun, koska toinen TuTo-puolustaja, Christoffer Dahla, peitti syöttömahdollisuuden. Talajan laukauksen Juho Santanen torjui, mutta paluukiekon pääsi Palmen iskemään tyhjään maaliin. 1-0 kotijoukkueelle ajassa 29:53.

Puolitoista minuuttia avausmaalin jälkeen Dahla koukkasi itsensä kahden minuutin jäähylle ja Kiekko-Vantaa iski toistamiseen. Milan Kopecky pelasi kiekon laidasta siniviivan tuntumassa täysin vapaana olleelle kanukkipuolustaja Jamie Dowhaykolle, jonka rannelaukaus osui oman pelaajan, Petr Jarosin, jalkaan. Kiekko kimposi tilanteesta takaisin Dowhaykolle, jonka toinen yritys painui lopulta maaliin ohi Santasen. Kotijoukkue kahden maalin johtoon ajassa 32:20.

TuTo:n kuittaus ja kavennus tuli nopeasti. Vain 32 sekuntia ehti pelikello pyörähtää Dowhaykon uran ensimmäisen Mestis-maalin jälkeen, kun TuTo:n Matti-Pekka Pelkonen avasi vierasjoukkueen maalinteon. Kiekko-Vantaan puolustaja Niko Koskela menetti kiekon puolustusalueella TuTo:n Jarmo Jokilalle. Jokila kiersi maalin taakse, heitti kiekon maalin eteen, josta se meni pelaajamuurin läpi Pelkoselle ja tämä nosti 2-1 kavennuksen rystyltä ohi lohipaitojen maalilla pelanneen Aleksis Ahlqvistin.

Maalin jälkeen ote siirtyi TuTo:lle ja Kiekko-Vantaa joutui rikkomaan. Ensin Rony Ahonen sai kaksi minuuttia kiinnipitämisestä ja juuri kun Ahosen rangaistus oli päättynyt, Dowhaykolle tuomittiin kaksi minuuttia koukkaamisesta. Molemmat alivoimat Kiekko-Vantaa kuitenkin selvitti ja näin tilanne kahden erän jälkeen oli jännittävä 2-1. Erän viimeiseksi tilastomerkinnäksi jäi Talajan ja Pelkosen kahden minuutin istunnot väkivaltaisuudesta pienen 'torikokouksen' päätteeksi.

Kolmanteen erään TuTo tuli kovalla sykkeellä ja hallitsi tapahtumia kaukalossa. "Mysteerinen viisiminuuttinen iski kolmannen erän alkuun, en tiedä yhtään mitä siinä tapahtui, kaveri vei ja me luisteltiin perässä", Kiuru ihmetteli. Vierasjoukkueen hyvä päätöserän alku tuotti lopulta myös 2-2 tasoitusmaalin ajassa 45:13. Markus Laineen taidokas syöttö siniviivasta löysi maalinkulmalla täysin vapaana olleen Antti Pusan, jolla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin ohi voimattoman Ahlqvistin.

Reilu minuutti Pusan maalin jälkeen Talaja sekä TuTo:n Iiro Junnila ottivat pienen painin paitsiovihellyksen jälkeen. Molemmille 2+10 minuutin istunto jäähyaitiossa. Päätöserän viimeinen kymmenminuuttinen tarjosi Kiekko-Vantaalle peräti kolme mahdollisuutta ylivoimalla ratkaisumaalin tekoon, mutta TuTo selvitti kaikki kuusi alivoimaminuuttia. "Meidän ylivoimapelaaminen, ei se ollut huonoa tänään, se oli luokatonta. Ei me päästy missään kohtaa pyörittämään sitä kunnolla", Kiuru harmitteli.

Vielä jatkoajallakin lohipaidat pääsivät hakemaan ratkaisua ylivoimalla Jokilan saatua kaksi minuuttia koukkaamisesta ajassa 61:56, mutta kun ei niin ei. "Siinä oli neljällä kolmea vastaan hyvä pyöritys, mutta laukaus siitäkin puuttui". Kiuru kertoi. Jatkoajan paras maalipaikka avautui TuTo:lle heti alivoiman päättymisen jälkeen. Jokila sai kiekon oikeaan laitaan 'vapauduttuaan' jäähyaitiosta. Syöttö keskeltä täydessä vauhdissa olleelle puolustaja Pelkoselle, jonka rystynoston läpiajosta Ahlqvist kuitenkin nappasi upeasti kiinni hanskallaan.

Näin 65 pelatun minuutin jälkeen edettiin voittolaukauskilpailuun, johon TuTo vaihtoi yllättäen maalivahtia. Santasen tilalle tolppien väliin luisteli 21 minuuttia kuluvan kauden aikana pelannut Kim Törnström. "Santanen tuli ja sanoi, että laita Kimi maaliin, en mä saa kuitenkaan yhtään koppia kiinni", TuTo:n päävalmentaja Petri Niukkanen kertoi. TuTo:n Jussi Tapio avasi 'ruletin'. Tapio haki rannelaukausta maalin oikeaan yläkulmaan, mutta Ahlqvist torjui. Kotijoukkuelta ensimmäisenä vuoroon tuli Roope Ranta, jonka upea harhautus puri viidennen kerran kuluvan kauden aikana. Törnström oli tilanteessa täysin voimaton.

Kun Rannan onnistumisen jälkeen Jokilan yritys Ahlqvistin jalkojenvälistä epäonnistui, samoin Kopeckyn terävä rannelaukaus, TuTo:n kolmantena laukojana vuorossa olleella Ville-Matti Koposella oli tiukka paikka. Maali tai muuten kotijoukkue korjaa isomman potin. Koposen yritys oli TuTo:n kolmesta yrityksestä ehdottomasti paras, mutta harhautuksen jälkeen mies ei saanut kiekkoa nostettua yli jäässä maanneen Ahlqvistin. Yksi onnistunut voittolaukaus, neljä epäonnistunutta. Kaksi pistettä kotijoukkueelle, yksi vierasjoukkueelle. Lopputulos 3-2.

TuTo:lle tappio Vantaalla tiesi kahdeksatta peräkkäistä vierastappiota. Kaksi edellistä vierasotteluaan joukkue on hävinnyt voittolaukausten jälkeen. "Pelattiin ihan ok ottelu. Liikuttiin siihen nähden hyvin, että ollaan huilattu paljon tässä tauon aikana, kerätty energiaa. Toisessa erässä oltiin hiukan lirissä jäähyjen kanssa, samoin kolmannessa. Ei meillä pelillisesti ollut vaikeaa tänään, veskarit oli hyviä molemmissa päissä. 2-0:sta nousu, saatiin yksi piste", Niukkanen kertoi ottelun jälkeen.

Tiesitkö, että...

Kiekko-Vantaa oli edellisen kerran voittanut TuTo:n Mestiksen runkosarjassa Vantaalla pelatussa ottelussa 4. marraskuuta 2006 (Myyrmäki) ja Valtti Areenassa pelatussa ottelussa 2. maaliskuuta 2006. Lauantaina käyty voittolaukauskilpailu nähtiin Valtti Areenassa pelatussa Mestis-ottelussa ensimmäistä kertaa kautta aikojen. Maalivahti Aleksis Ahlqvist on torjunut tällä kaudella kolmessa voittolaukauskilpailussa, kaikki ne Kiekko-Vantaa on voittanut ja Ahlqvist ei ole päästänyt näissä kolmessa kilpailussa yhtäkään kiekkoa selkänsä taakse. Lauantain ottelun voittomaalin ampunut Roope Ranta on onnistunut kuluvan kauden aikana voittolaukauksissa viisi kertaa viidestä yrityksestä ja neljä maaleista on ollut ottelun ns. voittomaaleja.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.