TuTo ansaittuun voittoon vasta jatkoajalla

TuTo vei, Hokki vikisi. Tämä oli pelin kulku perjantai-illan ottelussa TuTo - Hokki. Ottelu oli täyttä TuTon hallintaa alusta loppuun saakka, mutta Hokki sinnitteli mukana kuin ihmeen kaupalla, pitkälti maalivahtinsa Teemu Seppäsen ansiosta. Oman kortensa Hokin kekoon kantoi myös ottelun päätuomari Petri Tuomisto.

TuTo aloitti ottelun hyvällä jalalla. Joukkueen peliin oli tullut selkeästi vauhtia joulutauon jälkeen, mitä TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen nimenomaan lupasi painottaa tauon aikana. Myös joukkueen karvauspelissä oli tapahtunut huomattava muutos. TuTo iski heti ensimmäisistä minuuteista lähtien voimalla ja aggressiivisesti Hokin nuoriin puolustajiin. Tämä toimi todella hyvin, ja Hokin avauspeli oli täysin kateissa. TuTon avauspeli toimi puolestaan kuin unelma. Puolustajien kätisyydet oli tauon jälkeen vaihdettu toisin päin ja tämä nopeutti selkeästi pelin avaamista. Hokki pyrki lyömään TuTo-puolustajiin painetta samalla tavalla kuin kotijoukkue Hokki-puolustukseen. Tästä ei kuitenkaan ollut hyötyä samalla tavalla kuin olisi ollut ennen joulutaukoa. TuTon puolustajat saivat Hokki-hyökkääjien aggressiivisen karvauksen näyttämään enemmänkin ryntäilyltä, ja nopeilla avauksilla TuTo sai useita ylivoimahyökkäyksiä. Kahdeksan minuutin pelin jälkeen TuTo-hyökkääjät pääsivät 2 vs. 1 -hyökkäykseen. Hyökkäys oli kuitenkin liian hidas ja tilanne päättyi Koposen melko voimattomaan rystylaukaukseen. Ajassa 9.52 TuTon puolustaja Mikko Jortikka otti jäähyn ja Hokki sai ensimmäiset kunnon tilanteensa TuTon päätyyn. TuTo-vahti Juho Santanen otti heti alivoiman alussa hienon refleksitorjunnan räpsällään ja näytti, että vahvassa vireessä ollaan jälleen. TuTon alivoima oli loistavaa ja minuutin alivoiman jälkeen Matti-Pekka Pelkonen hankki vahvalla taistelullaan jäähyn Hokin Juha Virtaselle laitataklauksesta. Mikko Jortikan päästyä jäähyaitiosta alkoi TuTon ylivoima. Jussi Tapio pelasi ylivoimalla hienosti maalin takana, syötti Antti Pusalle maalin eteen, mutta vahvasti ottelun aloittanut Hokki-vahti Seppänen torjui laukauksen upeasti. TuTon ylivoima päättyi, mutta uusi mahdollisuus tarjoutui hyvin pian Hokin Kimmo Hapon otettua jäähyn estämisestä ajassa 15.24. TuTo pyöritti ylivoimaa Hokin päädyssä ja loikin loistotilanteita. Ylivoimalla paras paikka siunaantui Tuukka Pulliaiselle, joka pääsi Koposen upeasta poikittaissyötöstä laukomaan suoraan. Hokin maalivahti Seppänen oli kuitenkin jälleen etevämpi ja otti loistavan torjunnan hanskallaan. Erän lopulla Hokki sai parhaan paikkansa, kun joukkueen paras pistemies Teemu Virtala ajoi viistottain kohti Santasta ja laukoi kohti ylänurkkaa. Santanen otti laukauksen kiinni upealla "Hasek-torjunnalla", ja tauolle lähdettiin tasatilanteessa 0 - 0.

Toisen erän alku eteni tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen viiden minuutin aikana ei tilanteita juuri ollut ja peli pyöri pitkälti keskialueella. Ajassa 24.54 Hokin Veli-Antti Leinonen esti TuTon 2 vs. 1 -hyökkäyksen ja joutui kuluttamaan jäähypenkkiä kahdeksi minuutiksi kiinnipitämisestä. Heti ylivoiman alkuun Jokila pelasi hienosti viereen Forsellille, mutta jälleen kerran Hokin maalivahti Seppänen teki haamupelastuksen. Ajassa 25.57 Veli-Antti Leinonen sai itselleen seuraa Jonne Hattusen ottaessa jäähyn estämisestä. Kahden miehen ylivoimallakaan TuTo ei päässyt tolppaa lähemmäksi. Tolppalaukauksen esitti Matti-Pekka Pelkonen. Jäähyily jatkui ja nyt saatiin toinenkin penkki lämpimäksi. TuTon Ville Peltosuo sai jäähyn kyynärpäätaklauksesta. Hokin ylivoima oli perin surkeaa ja parhaat paikat esittikin alivoimalla pelannut TuTo. TuTo pääsi kiekonriistosta 2 vs. 0 -hyökkäykseen. TuTo-hyökkääjä kaadettiin ja kotiyleisö tulistui samoin kuin kotijoukkuekin. Tilanne oli selkeä kampitus ja seurauksena olisi pitänyt olla rangaistuslaukaus tai vähintään jäähy. Päätuomari Petri Tuomisto oli kuitenkin eri mieltä ja peli sai jatkua. Tilanteen jälkeen TuTon peli sekosi hiukan. Hokki painosti seuraavat kolme minuuttia, mutta Juho Santanen oli TuTon maalilla mies paikallaan. Ajassa 12.18 Ässistä lainalla oleva Aki Keinänen pääsi yksin läpi. Tilanne oli päivänselvä ja ainoa mahdollinen ratkaisu oli rangaistuslaukaus, vaan näin ei käynyt. Päätuomari Tuomistolla oli jälleen oma näkemyksensä tilanteesta ja hän passitti Keinäsen jäähylle ryntäyksestä ja Hokin Jonne Hattusen kampituksesta. Erä jatkui pitkälti jäähyjen merkeissä, mikä teki loppuerästä hyvin sekavan. Vähän väliä molemmissa päissä oli kahakoita ja usea pelaaja pääsi viettämään aikaansa jäähyaitiossa. TuTon vierailevat tähdet olivat Henrik Maunula ja Jarmo Jokila ja Hokin puolestaan Teemu Virtala ja Michael Vaskivuo. Kahden erän jälkeen tulostaululla oli edelleen pyöreät 0 - 0.

Heti kolmannen erän alkuun Jarmo Jokila petasi Ville Peltosuolle loistopaikan maalin eteen, mutta Seppänen jatkoi Hokin maalilla loisto-otteita. TuTo jatkoi painostustaan ja loi useita huippuvaarallisia tilanteita. Oli läpiajoja ja poikittaissyöttöjä, mutta tuska jatkui eikä kiekkoa saatu maaliin. Ajassa 47.03 siunaantui Jarmo Jokilalle loistomahdollisuus maalintekoon. Hän pääsi kolmesti putkeen yrittämään maalia lähietäisyydeltä, mutta Hokin maali pysyi edelleen koskemattomana. Ajassa 48.08 Hokin Teemu Virtala päätyi jälleen omaan tuttuun jäähyaitioonsa. TuTon ylivoima oli kuitenkin varsin heikkoa. Peli pyöri hyvin Hokin päässä, mutta vaarallisia tilanteita ei kyetty luomaan. Jäähyn päätyttyä karkasi Teemu Virtala suoraan jäähyaitiosta läpiajoon. Santanen heittäytyi peittämään etunurkkaa ja Virtala kiersi maalin ja yritti viimeistellä vanhanaikaisella, kuitenkaan onnistumatta siinä. Ajassa 51.11 oli TuTolla jälleen oiva tilaisuus siirtyä johtoon. Antti Pusa ja Henrik Maunula karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Pusan syöttö Maunulalle onnistui, mutta tilanne ajautui liian lähelle maalia ja Seppänen torjui. Peli aaltoili hiukan päästä päähän ja ajassa 53.21 oli Hokin paikka iskeä. Janne Jokila pääsi kasvotusten Santasen kanssa, mutta Santanen torjui upeasti. Tilanteesta seurasi kuitenkin jäähy, sillä TuTon Markus Laine joutui koukkimaan tilanteessa Jokilaa. Alivoima toimi jälleen upeasti ja TuTo oli kontrolloivampi osapuoli. Jarmo Jokila pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Hokin Teemu Seppänen torjui tilanteen uskomattomalla hanskatorjunnalla. Pelikellon näyttäessä aikaa 55.47 Markku Vuorisalo sai nauttia Jarmo Jokilan tarjoilusta, mutta veto kilpistyi maalivahti Teemu Seppäseen. Vuorisalo sai yrittää hetken kuluttua uudelleen, mutta laukoi unelmapaikasta karkeasti yli. Erän viimeiset kaksi minuuttia oli selkeästi jatkoajan odottelua molemmin puolin, eikä tilanteita enää nähty. Edessä oli jatkoaika.

Jatkoajan alussa näytti hiukan siltä, että Hokki oli saanut haluamansa eli vieraspisteen ja joukkue pystyi pelaamaan vapautuneesti ja hakemaan rohkeasti voittoa. Tilanteita joukkue ei kuitenkaan kyennyt luomaan Santasen maalille ja voitaneen sanoa, että voitto ei ollut lähelläkään. Ja vielä kauemmaksi voitto karkasi ajassa 61.21. Jarmo Jokila rankaisi vierasjoukkuetta Matti Hanan virheestä. Hana menetti kiekon puolustuspäässä TuTon Tuukka Pulliaiselle, joka jatkoi Jarmo Jokilalle. Jokila laukoi ja Hanan epäonneksi kiekko meni kaiken lisäksi maaliin hänen kauttaan. Halli repesi ja TuTo pääsi juhlimaan täysin ansaittua voittoaan.

Ottelun kultainen tähti oli ratkaisumaalin iskenyt Jarmo Jokila. Hopeinen tähti meni loistopelin pelanneelle Hokin maalivahdille Teemu Seppäselle ja pronssinen niin ikään loistopelin jälleen pelanneelle ja nollat pitäneelle Juho Santaselle. Ottelun Leijona-pelaajaksi valittiin lujasti taistellut Aki Keinänen. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ilmapiiri oli rento. Sekä Hokin päävalmentaja Timo Meriläinen, että kotijoukkueen vastaava Petri Niukkanen olivat silmin nähden tyytyväisiä. Niukkanen harmitteli hiukan menetettyä yhtä pistettä ja Meriläinen puolustuspään virheitä. Tosin Meriläinen mainitsi, että ykköspakkiparin (Heikkinen - Rantanen) menettäminen näkyy väistämättä pelissä. Varmastikin näin, mutta sanottakoon, että TuTo oli tänään selkeästi parempi pelin jokaisella osa-alueella. Ja uskotaan siihen, että näin on myös tulevana keskiviikkona KooKoo:ta vastaan.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.