Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TuTo jatkaa vahvasti – nyt uhrina sarjakärki Jokipojat

 
TuTo jatkaa vahvasti – nyt uhrina sarjakärki Jokipojat

TuTo lähti lauantai-illan otteluun Joensuun Jokipoikia vastaan hyvistä asetelmista. Edellisessä pelissä TuTo oli kaatanut Kouvolan KooKoon murskalukemin ja muutenkin uusi vuosi oli lähtenyt pelillisesti käyntiin iloisissa merkeissä. Vierailija Jokipojat puolestaan lähti otteluun hiukan erilaisista tunnelmista, huolimatta sarjan piikkipaikasta. Joukkueella oli alla tappio perjantain tv-pelistä LeKiä vastaan, joka päättyi lukemiin 3-0. Mielenkiintoinen ilta oli siis edessä ja ottelun alla oli paljon kysymysmerkkejä, mm. jatkuuko TuTon huima vire vai onko sarjajohtaja liian kova pala purtavaksi?

Ensimmäinen erä – maalivahtien erä

Kiekko putosi jäähän ja erän intensiteetti oli havaittavissa heti. Edellispäivän vierasottelu ei painanut vierailijoilla ja kotijoukkue TuTo lähti otteluun hyvin levänneenä. Jo ajassa 1.30 tuli TuTon ensimmäinen loistopaikka. Jarmo Jokila taisteli kiekon itselleen laidassa, avasi pystyyn Tuukka Pulliaiselle, joka luisteli vauhdilla Jokipoikien alueelle. Pulliainen syötti Aki Keinäselle, joka laukoi suoraan syötöstä, mutta maalivahti Antti Ore torjui loistavasti. Ajassa 2.25 TuTo pääsi harjoittamaan koko kauden loistavasti toiminutta alivoimapeliään, Christoffer Dahlan saatua kaksiminuuttisen. TuTon alivoima toimi tuttuun tapaan loistavasti, eikä Jokipojat saanut luotua muuta kuin yhden vaivaisen laukauksen kohti Juho Santasta. Seuraava maalipaikka nähtiin ajassa 5.44. TuTon Arttu Virtanen antoi poikittaissyötön Jussi Tapiolle, jonka laukaus osui tolppaan. Näitä muutamaa tilannetta lukuun ottamatta erän ensimmäiset 10 minuuttia olivat maalitilanteiden osalta melko rauhallisia. Yleisö sai kuitenkin toisella tavalla vastinetta rahoilleen, sillä molemmat joukkueet taklasivat erässä todella ahkerasti. Maalitilanteidenkin pariin päästiin takaisin TuTon alivoimakentällisen vuorolla Antti Pusan istuessa jäähyaitiossa koukkaamisesta. Jokipoikien Jani Savolainen pääsi laukomaan kahdesti peräkkäin, joista molemmat laukaukset Santanen torjui. Toinen laukauksista tuli parhaalta maalintekosektorilta ja sen Santanen torjui hänelle jo tutuksi tulleella "Hasek-torjunnalla". Muuten alivoima toimi jälleen mallikkaasti. Ajassa 12.30 maalivahtien mainio vire jatkui Jokipoikien päässä. Keinänen pelasi kiekon maalille Pulliaiselle, jonka laukauksen Ore nappasi hanskaansa. Ajassa 13.05 myös TuTo pääsi hakemaan ylivoimapeliään Jokipoikien Luke Sellarsin saatua jäähyn korkeasta mailasta. TuTon ylivoima oli huonoa ja erikoistilanteen paras paikka syntyikin TuTon maalille. Jokipoikien Sami Mutanen väänsi kiekon maalinedustalle Jarno Koskirannalle. Koskiranta katsoi rauhassa minne laukoo ja laukaus lähti kohti ylänurkkaa. Koskirannan harmiksi kiekon eteen ilmestyi jälleen Santasen räpylä ja maalilta vältyttiin. Ajassa 16.23 maaleilta ei enää vältytty. Jokipoikien Samu Pitkänen pelasi kiekon kulmasta maalin eteen Jani Savolaiselle, joka laukoi. Santanen torjui vedon eteensä ja Mika Mäkiaho siirsi kiekon maalin edestä reppuun. Erän lopulla TuTo sai vielä loistavan tasoituspaikan pelatessaan ylivoimaa, mutta maaliviivaa lähemmäksi kiekkoa ei saatu.

TuTo hallitsevampi – alivoimapeli avainsanana

Erä aloitettiin tasavajaalla Jokipoikien Mäkiahon ja TuTon Jussi Tapion istuessa jäähypenkillä. Mäkiaho pääsi jäähyaitiosta Tapiota aiemmin ja alkoi Jokipoikien ylivoima. TuTon Markus Laine otti ajassa 20.51 jäähyn ja TuTo joutui kahden miehen alivoimalle. Jokipojat oli kuitenkin täysin aseeton TuTon alivoimaa vastaan ja maalintekopaikkoja ei syntynyt. Ajassa 24.13 halli repesi tasoitusmaalin vuoksi. Tommi Vilppu avasi pitkän Ville Peltosuolle ja TuTo pääsi kaksi vastaan yksi -hyökkäykseen. Peltosuo syötti puolustajan jalkojen välistä kiekon Iiro Junnilalle, joka ohitti maalivahti Oren. TuTolla oli pian maalin jälkeen ylivoima, mutta Jokipoikien alivoima kesti. Seuraava vaarallinen tilanne nähtiinkin vasta ajassa 30.40. Pulliainen pelasi kiekon hienosti Keinäselle, joka laukoi, mutta maalivahti Ore oli jälleen kiekon tiellä. Ajassa 31.37 TuTo pääsi jälleen ylivoimalle, Jokipoikien Koskirannan saatua jäähyn kampituksesta. Ylivoimapeli oli edelleen heikkoa ja kotijoukkue kykenikin luomaan ainoastaan yhden hyvän tilanteen, joka sekin kuivui kasaan liiallisen "namittelun" vuoksi. Ajassa 33.45 vieraiden Juuso Akkanen lähti kahden minuutin istunnolle huitomisesta. TuTon ylivoimapeli alkoi jo näyttää paremmalta ja kiekko pyöri Jokipoikien päässä. TuTon puolustajat pääsivät vetämään hyvin viivalta ja paras maalipaikka syntyikin Markus Laineelle, joka laukoi kiekon kohti ylänurkkaa, mutta Ore nappasi kuin ihmeen kaupalla kiekon räpyläänsä. Erikoistilanteet jatkuivat ajassa 36.02, kun TuTon Dahla sai jäähyn kampituksesta. TuTon alivoima toimi jälleen varmasti ja viimeisenä lukkonaan maalivahti Santanen. Jäähyn päätyttyä Aki Keinänen pääsi kuin varkain läpiajoon ja yrittikin harhauttaa hienosti rystypuolelle ja nostaa kiekon maalin kattoon, mutta nosto epäonnistui ja taukolukemiksi jäi 1-1.

Taisteluhenkeä ja lättyä pussiin

Kolmanteen erään vierailija Jokipojat tuli vauhdikkaammin, kuin TuTo. Jokipojat painosti voimakkaasti ja ajassa 43.36 painostus tuotti tulosta. Vierailijoiden Jarkko Immonen laukoi kohti maalia ja Santasen jättämän irtokiekon maaliin ohjasi Jani Savolainen. Kiekko livahti maaliin hiukan helpon näköisesti etunurkasta. Pitkään eivät vierailijat kuitenkaan saaneet johtoasemaansa pitää, kun ajassa 46.28 nähtiin ottelun ensimmäinen ylivoimamaali. Jokipoikien Mutanen istui jäähypenkillä peliajan viivyttämisestä ja tämä kostautui. Pulliainen syötti kiekon maalin nurkalle Koposelle, joka ei saanut ohjattua kiekkoa tyhjään maaliin, vaan sutaisi kiekosta ohi. Kiekko jäi kuitenkin pyörimään maalivahti Oren alueelle ja Koponen sai kuin saikin survottua kiekon maaliin ja taululle tasalukemiksi 2-2. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin Arttu Virtanen. Erikoistilanteet jatkuivat maalin jälkeen, mutta alivoima voitti tilanne toisensa perään ylivoiman. Ajassa 51.10 kotijoukkueen fanien pulssi nousi melkoisesti, kun Jokipojat riistivät kiekon TuTolta ja karkasivat kolme vastaan yksi -hyökkäykseen. Kotijoukkueen kippari Matti-Pekka Pelkonen pelasi tilanteen kuitenkin loistavasti, peittäen kiekollisen pelaajan kaikki syöttösuunnat ja vaaralliselta näyttänyt hyökkäys kuivui kasaan. Pian tilanteen jälkeen oli jälleen TuTon ylivoimapelin vuoro, mutta niin kuin aiemminkin, ylivoima ei toiminut. Ylivoiman heikkous johtui pitkälti siitä, että kiekkoa ei toimitettu tarpeeksi nopeasti hyökkäyspäähän, mistä johtuen Jokipojat ehti ryhmittämään alivoimanelikkonsa ja tätä kautta pääsivät helppoihin purkuihin. Mutta tänään sillä ei ollut merkitystä, kun tasaviisikoin pelaaminen toimi. Ajassa 54.35 kotijoukkue siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon. Jokila pelasi kiekon keskelle Forsellille, joka laukoi ja kiekko pomppasi maalivahti Oren kautta maaliin. Jokipojat käyttivät aikalisänsä ajassa 56.52. Pian tämän jälkeen Jokipojille tarjoutui tasoitusmahdollisuus ylivoimalla, kun Ville-Matti Koponen otti kakkosen koukkaamisesta. Jokipojat sai kiekon TuTon alueelle ja maalivahti Ore luisteli vaihtoon. Jokipoikien pyöritys oli näennäistä ja kiekonmenetyksen myötä ilman maalivahtia pelaaminen kostautui. Forsell riisti kiekon ja lähetti sen kohti tyhjää maalia. Jokila joutui luistelukilpailuun puolustajan kanssa, voitti sen ja punnersi kiekon tyhjään maaliin, kampituksesta huolimatta. Loppu olikin sitten vain pelailua ja kotijoukkue TuTon voitonjuhlat alkoivat. Kultaisella tähdellä ottelussa palkittiin TuTon Juho Santanen, hopeisella Jokipoikien Jani Savolainen ja pronssisella TuTon Tuukka Pulliainen. Ottelun leijonapelaajaksi valittiin Ville-Matti Koponen ja myös Tero Forsell palkittiin edellisessä ottelussa syntyneestä 500. pisteestään I-divisioonassa/Mestiksessä.

Lehdistötilaisuudessa valmentajat olivat melko niukkasanaisia. Molemmat olivat samaa mieltä siitä, että peli oli täysi kopio edellisestä Kupittaan kohtaamisesta. Niukkanen kiitteli joukkueen taisteluhenkeä, oli todella tyytyväinen kuuden pisteen viikkoon ja ilmoitti pudotuspelien jatkuvan. Seuraavaksi pudotuspelit jatkuvat Mikkelissä, jossa vastaan astelee Jukurit. Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 28.1 kauden yllättäjää D Teamia vastaan, joten kaikki viimeistään silloin katsomaan TuTon hurmosta paikan päälle.

TuTon (Marko Ollonqvist) tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle
Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää