Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SaPKo romahti viimeisessä erässä

 
SaPKo romahti viimeisessä erässä

SaPKon pelitaktiikkaa toimi käytännössä täydellisesti kaksi ensimmäistä erää, mutta viimeisessä erässä pelaajat unohtivat mitä kentällä piti tehdä ja näin ollen TuTo kiri kahden maalin takaa-ajomatkan umpeen ja menivät ohi viimeisen minuutin maalillaan.

SaPKo joutui vielä ottelupäivä muokkaamaan useampaan otteeseen kokoonpanoaan, kun alustavasta kokoonpanosta aamulla jäi pois kuumeinen Topi Riutta ja ennen ottelua samasta syystä sivuun jäi Erik Eronen. Antti Ojasen ei pitänyt pelata lievän lonkkavamman takia, mutta miehiä alkoi tippumaan riveistä siihen malliin, että Ojanen nostettiin pelaavaan kokoonpanoon.

Ottelun alku mentiin täysin TuTon komennossa, eikä SaPKo päässyt kertaakaan kunnolliseen hyökkäykseen. SaPKon viisikkopuolustus oli kuitenkin sen verran tiivistä, ettei TuTo päässyt kertaakaan todellisille maalipaikoille vaan maalissa aloittaneella Esa-Tapio Palmulla oli helppo työ poimia marjat syliinsä. SaPKon käytännössä ensimmäinen hyökkäys oli päättyä maaliin, mutta Mikko Korkiakosken lämäri pysähtyi Santasen vartioiman maalin tolppaan. SaPKo toinen tilanne kahdeksan minuutin kohdalla tuotti kuitenkin jo tulosta kun Jan-Mikael Järvinen sekä Vladimir Machulda syöttelivät TuTon puolustuksen sekaisin ja Kalle Konsti pääsi vapaasti laukomaan ottelun avausmaalin.

Ajassa 9.19 SaPKo joutui vaihtamaan hyvin ottelun aloittaneen E-T Palmun pois maalista. Palmun oikean käden olkapää meni sijoiltaan ja edessä on noin neljän viikon sairasloma. Maaliin luistellut Mika Korhonen oli juuri kärsinyt kolmen päivän mahataudista, eikä vielä lauantaiaamuna ollut päässyt aamujäille mukaan.

Maalivahdinvaihto käänti pelin suunnan aivan täysin, eikä TuTo pystynyt enää hallitsemaan peliä kuten erän alussa. SaPKon liike terävöityi tunnustelevan alun jälkeen ja kenttätapahtumat tasoittuivat selvästi. Ajassa 11:56 Kim Kauttonen koukkasi omalla alueella TuTon pelaajan nurin jäähyn arvoisesti, mutta Iiro Junnila töpeksi ylivoimamahdollisuuden tönäisemällä selvästi vihellyksen jälkeen SaPKon puolustajan voimalla päin laitaa. Tasavajaa ei kauan ehtinyt vanheta kun Vladimir Machulda näytti miksi häntä kutsutaan "hiipiväksi vaaraksi". Vallu sai kiekon omalla alueella J-M Järviseltä ja heti ensimmäisenä vei Matti-Pekka Peltosen kynällä Viremon Grillille. TuTon kentällinen antoi Vallulle aivan liikaa tilaa ja tämä sai nousunsa päätteeksi vapaan vetopaikan b-pisteen kaarelta ja tämän paikan hän myös käytti hyväkseen ja vei SaPKo 2-0 johtoon. Tämä riitti myös koko ottelun hurjaa huutoa pitänellee Petri Niukkaselle ja Santasen tilalle maaliin luisteli Kim Törnström, mutta torjuntavastuu ei kovin pitkä ollut, sillä toiseen erään maalinsuulle luisteli jälleen Santanen.

Toinen erä oli SaPKolta taktiikan riemuvoitto, lukuunottamatta ylivoimapeliä joka oli luvalla sanottuna surkeaa. Pelikellon näyttäessä 29.09 komennettiin Markus Laine suihkun puolelle hänen taklattuaan törkeästi polvella Jesse Lustbergia keskialueella. Onneksi Jesse ei tilanteessa kuitenkaan loukkaantunut. Viiden minuutin ylivoimalla SaPKo sai kertaallen kuvion kuntoon, mutta ainottakaan kunnollista maalipaikkaa ei kotijoukkueelle siunaantunut, toisin kuin TuTolle joka sai kahdesti makean paikan kavennukseen, mutta maalilla Korhonen kykeni torjumaan lähentelyt.

SaPKon tarkka oman pään pelaaminen sekä nopeat vastahyökkäykset olivat monesti todellinen murheenkryyni TuTon kentällisille ja vieraat joutuivat turvautumaan jatkuvalla syötöllä sääntöjen vastaisiin otteisiin. Harmi vaan että ottelun päätuomari Kimmo Nilsenillä oli vaikeuksia sääntötulkintojen kanssa ja kuultiinpa Päätuomarin suusta sellainenkin lapsus kuin "nää ei oo taitoluistelun EM-kisat", sen jälkeen kun Ville Eskelinen oli väkisin punnertanut maalintekopaikalle TuTon pakin maila kainalossa, tilanteen päättyessä kaatumiseen ja epäonnistuneeseen laukaukseen.

Kolmannessa erässä SaPKon taktiikka murentui helppoihin henkilökohtaisiin virheisiin. Erän alussa Anssi Kostiainen taklasi poikittaisella mailalla TuTon hyökkääjän päin laitaa ja joutui kahden minuutin istunnolle. SaPKolla oli alivoimalla kaksi hyvää purkumahdollisuutta, mutta kumpikin musertui siihen kun TuTon pelaajan maila ilmestyi kainaloon ja mies nurin juuri ennen purkua. Kiekko jäi pyörimään SaPKon alueelle Matti-Pekka Pelkoselle, jonka ensimmäisen laukauksen onnistu Jani Väänänen blokkaamaan, mutta kiekko kimposi suoraan takaisin Pelkoselle joka otti muutaman potkun kohti maalia ja lähetti jäänuoliaisen kohti maalia ja tämä yllätti maskissa olleen Korhosen.

2-1 kavennuksen jälkeen Kalle Konstilla oli huikea paikka viedä SaPKo takaisin kahden maalin johtoon, mutta sektorista lähtenyt veto kimposi tolpasta ulos ja paluukiekon pomppiessa villisti, eikä Konsti enää saanut rystypuolelta kunnon osumaa ja Santanen kerkesi omalle paikalleen torjuntatöihin, pysäyttäen kiekon ilman ongelmia.

Matti-Pekka Pelkonen onnistui toistamiseen maalinteossa 45 minuutin pelin jälkeen. Aloitusvoiton jälkeen siniviivalta lähtenyt veto osui matkalla Tuomas Nissinen mailaa ja kimposi tästä hölmistyneen Korhosen kainalon alta maaliin.

Ottelun ratkaisumaali nähtiin viimeisellä minuutilla kun SaPKon puolustaja kaatui oman maalin kulmalla kiekon kanssa. Tuukka Pulliainen kiitti lahjasta kiersi vanhanaikasella maalin ajassa 59.10. SaPKon loppukiri ilman maalivahtia ei saanut aikaseksi ainottakaan tilannetta tai laukausta, joten Pulliaisen maali jäi ottelun ratkaisseeksi voittomaaliksi.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää