SaPKo romahti viimeisessä erässä

SaPKon pelitaktiikkaa toimi käytännössä täydellisesti kaksi ensimmäistä erää, mutta viimeisessä erässä pelaajat unohtivat mitä kentällä piti tehdä ja näin ollen TuTo kiri kahden maalin takaa-ajomatkan umpeen ja menivät ohi viimeisen minuutin maalillaan.

SaPKo joutui vielä ottelupäivä muokkaamaan useampaan otteeseen kokoonpanoaan, kun alustavasta kokoonpanosta aamulla jäi pois kuumeinen Topi Riutta ja ennen ottelua samasta syystä sivuun jäi Erik Eronen. Antti Ojasen ei pitänyt pelata lievän lonkkavamman takia, mutta miehiä alkoi tippumaan riveistä siihen malliin, että Ojanen nostettiin pelaavaan kokoonpanoon.

Ottelun alku mentiin täysin TuTon komennossa, eikä SaPKo päässyt kertaakaan kunnolliseen hyökkäykseen. SaPKon viisikkopuolustus oli kuitenkin sen verran tiivistä, ettei TuTo päässyt kertaakaan todellisille maalipaikoille vaan maalissa aloittaneella Esa-Tapio Palmulla oli helppo työ poimia marjat syliinsä. SaPKon käytännössä ensimmäinen hyökkäys oli päättyä maaliin, mutta Mikko Korkiakosken lämäri pysähtyi Santasen vartioiman maalin tolppaan. SaPKo toinen tilanne kahdeksan minuutin kohdalla tuotti kuitenkin jo tulosta kun Jan-Mikael Järvinen sekä Vladimir Machulda syöttelivät TuTon puolustuksen sekaisin ja Kalle Konsti pääsi vapaasti laukomaan ottelun avausmaalin.

Ajassa 9.19 SaPKo joutui vaihtamaan hyvin ottelun aloittaneen E-T Palmun pois maalista. Palmun oikean käden olkapää meni sijoiltaan ja edessä on noin neljän viikon sairasloma. Maaliin luistellut Mika Korhonen oli juuri kärsinyt kolmen päivän mahataudista, eikä vielä lauantaiaamuna ollut päässyt aamujäille mukaan.

Maalivahdinvaihto käänti pelin suunnan aivan täysin, eikä TuTo pystynyt enää hallitsemaan peliä kuten erän alussa. SaPKon liike terävöityi tunnustelevan alun jälkeen ja kenttätapahtumat tasoittuivat selvästi. Ajassa 11:56 Kim Kauttonen koukkasi omalla alueella TuTon pelaajan nurin jäähyn arvoisesti, mutta Iiro Junnila töpeksi ylivoimamahdollisuuden tönäisemällä selvästi vihellyksen jälkeen SaPKon puolustajan voimalla päin laitaa. Tasavajaa ei kauan ehtinyt vanheta kun Vladimir Machulda näytti miksi häntä kutsutaan "hiipiväksi vaaraksi". Vallu sai kiekon omalla alueella J-M Järviseltä ja heti ensimmäisenä vei Matti-Pekka Peltosen kynällä Viremon Grillille. TuTon kentällinen antoi Vallulle aivan liikaa tilaa ja tämä sai nousunsa päätteeksi vapaan vetopaikan b-pisteen kaarelta ja tämän paikan hän myös käytti hyväkseen ja vei SaPKo 2-0 johtoon. Tämä riitti myös koko ottelun hurjaa huutoa pitänellee Petri Niukkaselle ja Santasen tilalle maaliin luisteli Kim Törnström, mutta torjuntavastuu ei kovin pitkä ollut, sillä toiseen erään maalinsuulle luisteli jälleen Santanen.

Toinen erä oli SaPKolta taktiikan riemuvoitto, lukuunottamatta ylivoimapeliä joka oli luvalla sanottuna surkeaa. Pelikellon näyttäessä 29.09 komennettiin Markus Laine suihkun puolelle hänen taklattuaan törkeästi polvella Jesse Lustbergia keskialueella. Onneksi Jesse ei tilanteessa kuitenkaan loukkaantunut. Viiden minuutin ylivoimalla SaPKo sai kertaallen kuvion kuntoon, mutta ainottakaan kunnollista maalipaikkaa ei kotijoukkueelle siunaantunut, toisin kuin TuTolle joka sai kahdesti makean paikan kavennukseen, mutta maalilla Korhonen kykeni torjumaan lähentelyt.

SaPKon tarkka oman pään pelaaminen sekä nopeat vastahyökkäykset olivat monesti todellinen murheenkryyni TuTon kentällisille ja vieraat joutuivat turvautumaan jatkuvalla syötöllä sääntöjen vastaisiin otteisiin. Harmi vaan että ottelun päätuomari Kimmo Nilsenillä oli vaikeuksia sääntötulkintojen kanssa ja kuultiinpa Päätuomarin suusta sellainenkin lapsus kuin "nää ei oo taitoluistelun EM-kisat", sen jälkeen kun Ville Eskelinen oli väkisin punnertanut maalintekopaikalle TuTon pakin maila kainalossa, tilanteen päättyessä kaatumiseen ja epäonnistuneeseen laukaukseen.

Kolmannessa erässä SaPKon taktiikka murentui helppoihin henkilökohtaisiin virheisiin. Erän alussa Anssi Kostiainen taklasi poikittaisella mailalla TuTon hyökkääjän päin laitaa ja joutui kahden minuutin istunnolle. SaPKolla oli alivoimalla kaksi hyvää purkumahdollisuutta, mutta kumpikin musertui siihen kun TuTon pelaajan maila ilmestyi kainaloon ja mies nurin juuri ennen purkua. Kiekko jäi pyörimään SaPKon alueelle Matti-Pekka Pelkoselle, jonka ensimmäisen laukauksen onnistu Jani Väänänen blokkaamaan, mutta kiekko kimposi suoraan takaisin Pelkoselle joka otti muutaman potkun kohti maalia ja lähetti jäänuoliaisen kohti maalia ja tämä yllätti maskissa olleen Korhosen.

2-1 kavennuksen jälkeen Kalle Konstilla oli huikea paikka viedä SaPKo takaisin kahden maalin johtoon, mutta sektorista lähtenyt veto kimposi tolpasta ulos ja paluukiekon pomppiessa villisti, eikä Konsti enää saanut rystypuolelta kunnon osumaa ja Santanen kerkesi omalle paikalleen torjuntatöihin, pysäyttäen kiekon ilman ongelmia.

Matti-Pekka Pelkonen onnistui toistamiseen maalinteossa 45 minuutin pelin jälkeen. Aloitusvoiton jälkeen siniviivalta lähtenyt veto osui matkalla Tuomas Nissinen mailaa ja kimposi tästä hölmistyneen Korhosen kainalon alta maaliin.

Ottelun ratkaisumaali nähtiin viimeisellä minuutilla kun SaPKon puolustaja kaatui oman maalin kulmalla kiekon kanssa. Tuukka Pulliainen kiitti lahjasta kiersi vanhanaikasella maalin ajassa 59.10. SaPKon loppukiri ilman maalivahtia ei saanut aikaseksi ainottakaan tilannetta tai laukausta, joten Pulliaisen maali jäi ottelun ratkaisseeksi voittomaaliksi.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Turun Toverit - logo

TuTo - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.