Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turun liigassa tähtiloistoa, Lammen putki katkesi

 
Turun liigassa tähtiloistoa, Lammen putki katkesi

Pöytäjääkiekon Turun liigassa pelattiin viime lauantaina SM-kisojen jälkipelit kovassa seurassa. Paikan päälle saapui kymmenen pelaajaa, heidän joukossaan SM-kisojen avoimen sarjan koko mitalikolmikko. Tämän lisäksi paikalla oli junioreiden-, naisten- ja rookieiden mestarit. Tosin mestareita oli "vain" kolme, koska Ahti Lampi voitti SM-kisoissa sekä juniorien että avoimen sarjan mestaruudet.

Runkosarjasta neljän joukkoon selviytyi mestareista Lammen lisäksi Lohjalta saapunut rookieiden mestari Santtu Sainio. Sen sijaan avoimen sarjan pronssimitalisti Janne Ollila ja naisten mestari Minerva Martiskainen jätettiin tylysti ratkaisupelien ulkopuolelle. Tästä huolen pitivät avoimen sarjan hopeamitalisti Roni Nuttunen ja SM-kisoissa kahdeksanneksi sijoittunut Konsta Jukka. Erityisesti Sainion suoritusta voidaan pitää todella kovana ja yllätyksellisenä, vaikka kyseessä on rookieiden mestari.

Alaloppusarjassa Ollila nappasi voiton ja viidennen sijan niukasti ennen Martiskaista. Juuso Rajamäki oli kolmas ja sijoittui lopputuloksissa seitsemänneksi ennen lohjalaista Teuvo Moisaa.

Pudotuspeleissä Sainio jatkoi huikeita esityksiä murskaten runkosarjan voittaneen Nuttusen ensimmäisessä välieräottelussa. Seuraavissa otteluissa hallitseva maailmanmestari ryhdistäytyi, antaen Sainiolle ainoastaan yhden voiton lisää. Näin ollen Nuttunen eteni finaaliin voitoin 4-2.

Toisessa välierässä kohtasivat Turun liigaa hallinneet Ahti Lampi ja Konsta Jukka. Huikeita playoff-sarjoja aiemmissa liigan kisoissa esittäneet Lampi ja Jukka eivät tällä kertaa päässeet aivan totutulle tasolleen. Siihen suurin syy oli Jukan huikea vire. Hän ei jättänyt mitään sattuman varaan vaan suorastaan murskasi tuoreen Suomen mestarin, edeten finaaliin 4-1. Samalla katkesi Lammen kuuden kisan pituinen voittoputki Turun liigassa. Pronssiottelun Lampi hoiteli mestarin ottein, voittaen Sainion suoraan 3-0 otteluvoitoin.

Finaalissa nähtiin jälleen huikea näytös, josta muutama ulkopuolinen katsojakin sai nauttia. Tosin alku ei lupaillut pitkää finaalia, kun Jukka jatkoi vakuuttavia esityksiään edeten otteluvoitoissa 3-0 johtoon. Finaalin viimeisellä mahdollisella hetkellä Nuttunen kuitenkin ryhdistäytyi, voittaen neljännen ottelun. Tämän jälkeen hän vei nimiinsä selvin lukemin myös kaksi seuraavaa finaalia. Näin ollen finaalin ratkaisu nähtiin maagisessa seitsemännessä ottelussa. Siinä taistelu oli hurjaa loppuun asti, Nuttusen viedessä lopulta voiton. Näin ollen Turun liiga sai uuden kunnianarvoisen nimen voittajien listalle.

Finaalin jälkeen voittajan kommenteissa paistoi tyytyväisyys. "Pitihän sitä tulla katkaisemaan Lammen voittoputki, harmi että se katkesi jo ennen finaalia Jukan toimesta. Olisin mielellään itsekin sen tehnyt", kommentoi Nuttunen. "Finaali oli mielestäni ihan hyvätasoinen, vaikkakin omaa peliäni hieman häiritsi pelipaikan kylmyys. Hienoa kuitenkin, että sain vaihteeksi nimiini voitollisen turnauksen, edellisestä voitosta ehti kulua ilmeisesti kahdeksan kuukautta", Nuttunen totesi.

Turun liiga pelataan seuraavan kerran 7.2. klo 13.50. Lisätietoja liigasta ja lajista löydät osoitteesta www.poytajaakiekko.net/turunliiga. Tervetuloa pelaamaan tai katsomaan!

Turun liigan loppusijoitukset 24.1.2009
1. Roni Nuttunen
2. Konsta Jukka
3. Ahti Lampi
4. Santtu Sainio
5. Janne Ollila
6. Minerva Martiskainen
7. Juuso Rajamäki
8. Teuvo Moisa
9. Antti Suojanen
10. Konsta Kujala

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää