TuTon kotiputkelle jatkoa D Teamin kustannuksella

TuTo jatkoi hyviä otteitaan kotihallissaan Kupittaalla. Eilen kotijoukkueen jalkoihin jäi vierailija D Team ja TuTo kasvatti voittoputkensa kotonaan jo viiteen. Viimeksi TuTo on hävinnyt Kupittaalla joulukuun alussa Sportille.

Ottelun ensimmäinen erä lähti hieman tunnustellen käyntiin. Molemmissa päissä nähtiin harvakseltaan tilanteita, ja nekin päättyivät maalivahtien helppoihin torjuntoihin. Edes ajassa 2.37 käynnistynyt TuTon ylivoimapeli ei tuonut alkuminuutteihin lisävauhtia. Ylivoiman jälkeen peli sai kuitenkin uuden käänteen. TuTo sai pelinsä kulkemaan D Teamin jäädessä polkemaan paikoilleen. Ajassa 6.51 peli sai lisävauhtia myös maalien merkeissä Ville-Matti Koposen laukoessa kiekon tarkasti alanurkkaan Henrik Maunulan tarjoilusta. Toisena syöttäjänä maaliin merkittiin tilanteen käynnistänyt Antti Pusa. TuTon painostus jatkui maalin jälkeen ja D Teamin Miika Lahden istuessa kaksiminuuttista kiinnipitämisestä TuTo rankaisi ylivoimalla. Peli pyöri hienosti D Teamin alueella ja kiekko päätyi Matti-Pekka Pelkosen ja Jarmo Jokilan lavoista Tero Forsellille. Forsell kiersi maalin takaa maalin nurkalle ja pyrki syöttämään kiekon toiselle tolpalle. Syöttö kuitenkin epäonnistui ja meni suoraan vierailijoiden maalivahdin, Niko Kaulion, polvisuojiin, josta kiekko pyöri onnekkaasti maaliin. Vain vajaa minuutti edellisestä ja kiekko oli jälleen maalissa. Illan tehomies Jarmo Jokila toi kiekon ylös ja laukoi terävästi. Kaulio torjui vedon, mutta Jokila oli ensimmäisenä irtokiekossa, pelasi kiekon Markus Laineelle, joka antoi namupassin p-pisteellä olleelle Aki Keinäselle ja Keinänen laukoi kiekon voimalla, yläriman kautta verkon perukoille. Maalin jälkeen D Team pääsi peliin paremmin mukaan ja sai painostusta TuTon päähän. Painostuksen seurauksena Laine otti kakkosen kiinnipitämisestä ajassa 11.29. D Team pääsi laukomaan ylivoimalla aktiivisesti TuTon alivoimapelin ollessa hieman lepsua, mutta Juho Santanen oli vahvassa vedossa ja torjui muutaman tilanteen todella näyttävästi. Heti perään D Team sai toisen ylivoimamahdollisuuden, mutta verkko soi vieraiden omassa päässä. D Teamin puolustajat hölmöilivät keskenään, Jussi Tapio riisti kiekon ja karkasi läpiajoon. Tapio ajoi kohti Kauliota, siirsi kiekon rystypuolelle ja nosti kiekon tarkasti maalin kattoon, Kaulion kilpikäden puolelta. 4-0 maalin jälkeen TuTo jatkoi painostusta, jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta ylivoimapeli oli varsin vaisua ja maaleja ei nähty. Tauolle lähdettiin TuTon 4-0 johtolukemissa.

Toinen erä lähti käyntiin TuTon hallinnassa ja Jokilalle siunaantui heti alkuun kaksi loistavaa maalintekopaikkaa. Ensimmäisessä tilanteessa Jokilan nosto Kaulion patjojen ylitse epäonnistui ja toisessa tilanteessa, Jokilan päästyä kasvokkain Kaulion kanssa, torjui Kaulio Jokilan laukauksen upeasti kilpikädellään. Tilanteen jälkeen molemmat joukkueet ottivat jäähyn 20 sekunnin sisään ja TuTo jatkoi painostustaan tasavajaalla. Jäähyjen päätyttyä, kesken isäntien painostuksen, omalla siniviivalla tehtiin karmaiseva virhe, josta vierailijat iskivät ylivoimahyökkäyksellä. Olli Hytönen toi kiekon ylös, kiersi maalin ja tarjoili avopaikan, ohitse poikittaisliikkeessä olleen Santasen, josta Toni Rautakorpi ei erehtynyt. TuTon peli sekosi maalista ja ajassa 27.47 vierailijat käyttivät toistamiseen hyödyksi maalipaikkansa. TuTo-puolustus menetti kiekon keskialueella ja D Team iski jälleen ylivoimahyökkäyksellä. Ari Kovanen syötti kiekon Heikki Huoviselle, joka jatkoi kiekon viereen Jussi Nättiselle, ja Nättinen laukoi vierailijat kahden maalin päähän kotijoukkueesta. Kavennusmaalin jälkeen TuTo käytti aikalisänsä. Tiedä sitten, oliko syynä aikalisä vai jokin muu, mutta pari minuuttia kavennusmaalin jälkeen hallissa napsahti jotain, nimittäin vierailijoiden selkäranka. TuTo käytti vierailijoiden ainoan JYP-pelaajan, Henrik Forsbergin, jäähyn hyödyksi ajassa 30.03. Pelkonen laukoi kiekon viivalta ja Kaulion pudottamassa irtokiekossa oli heti kiinni Tapio, joka siirsi kiekon maaliin. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin Jokila. Maalin jälkeen TuTo sai jälleen pelin juonesta kiinni ja vain puoli minuuttia edellisestä Jokila loi loistopaikan Tuukka Pulliaiselle, jonka laukaus kilpistyi Kaulion patjoihin. TuTon seuraavaa maalia ei kuitenkaan tarvinnut pitkään odottaa. Christoffer Dahla pelasi kiekon Pusalle, joka syötti viereen Koposelle ja Koponen laukoi pienestä nurkasta löysän vedon. Veto kuitenkin päätyi vierailijoiden maaliin helposti Kaulion räpylän kautta ja TuTo karkasi jälleen neljän maalin päähän. Kaulio sai maalista tarpeekseen, lähti vaihtoaitioon ja tilalle luisteli Tero Tupamäki. Uusi maalivahti aloittikin loistavasti maalilla torjuen alkajaisiksi kaksikon Peltosuo-Vilppu ylivoimahyökkäyksen ja heti perään suoraan aloituksesta, Pelkosen grogilasin korkuisena lähteneen hurjan lämärin. TuTon painostus hieman hiipui ja molemmat joukkueet pääsivät koittamaan erässä vielä ylivoimapeliään, mutta maaleja ei enää nähty.

Heti kolmannen erän alkuun TuTo päätti haudata D Teamin pienimmätkin haaveet pisteistä. Vain 25 sekunnin pelin jälkeen Jokila iski taululle 7-2. Maali syntyi upeasti Tapion pitkästä syötöstä Forsellille, joka petasi Jokilalle loistopaikan keskelle, jonka Jokila käytti varmasti hyväkseen. Maalin jälkeen intensiteetti katosi pelistä ja seuraava merkittävä tapahtuma olikin D Teamin 5-3 ylivoima, josta vierasjoukkue iski ottelun viimeiseksi jääneen maalin ajassa 45.05. Timo-Pekka Heikkinen petasi Petteri Muotkalle laukaisupaikan, jonka helppo veto painui Santasen selän taakse melko helposti. Kavennusmaali ei kuitenkaan tällä kertaa sekoittanut isäntien peliä ja seuraavat viisi minuuttia pelattiinkin täysin D Teamin päädyssä. Kiekko ei käynyt kertaakaan TuTon päädyssä ja kotijoukkue loikin useita huipputilanteita, joista mm. Jokila, Forsell ja Tuominen pääsivät nauttimaan. Maaliin asti kiekkoa ei saatu, suurimmaksi osaksi vireessä olleen varamaalivahti Tupamäen ansiosta. Myös Santanen näytti toisessa päädyssä kykynsä D Teamin painostaessa. Santanen otti useita loistavia torjuntoja ja pitkälti näiden kahden maalivahdin ansiosta kiekko ei enää päätynyt maaliin. Erän viimeiset viisi minuuttia kului pääasiassa jäähyjen merkeissä ja vierailijoille tarjottiin vielä mahdollisuutta kahden miehen ylivoimalla, mutta TuTon alivoima ja maalivahti Santanen kestivät loistavasti. Ottelun viimeisillä sekunneilla nähtiin vielä pieni kahakka TuTon Pusan ja D Teamin Hytösen välillä, josta Pusa sai 2+10 minuutin jäähyn ja Hytönen kaksiminuuttisen. Ottelu päättyi tasavajaalla pelattaessa ja TuTo korjasi tililleen tärkeät kolme pistettä.

Ottelussa kultaisella tähdellä palkittiin Jarmo Jokila (1+3), hopeisella Jussi Tapio (2+1) ja pronssisella Ville-Matti Koponen (2+0). Hopeisella tähdellä palkittu Jussi Tapio valittiin myös ottelun leijonapelaajaksi. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa D Teamin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi myönsi TuTon paremmuuden ja painotti erityisesti ottelun 5-2 osumaa ratkaisevaksi maaliksi. TuTon päävalmentaja Niukkanen painotti hyvää valmistautumista otteluun, joka johtui pitkälti siitä, että saavuttaakseen kotiedun pudotuspeleissä, oli kyseessä pakkovoitto. Erityisesti joukkueesta jalustalle Niukkanen nosti kaksi maalia iskeneen Jussi Tapion, hyvin puolustuksessa luutineen Henrik Maunulan ja tärkeillä hetkillä hyviä koppeja ottaneen Juho Santasen.

Seuraavan kerran TuTon huikeaa kotivirettä on mahdollisuus tulla tarkastelemaan perjantaina 6. helmikuuta, kun Kupittaalla vierailee K-Vantaa.

TuTon (Marko Ollonqvist) tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Turun Toverit - logo

TuTo - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.