Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Titaaneille arvokas kotivoitto TuTosta

 
Titaaneille arvokas kotivoitto TuTosta

Kovalla taistelulla ja nöyrällä työnteolla liikkeellä olleet punanutut nujersivat toistamiseen kuluvan kauden aikana kotihallissaan Mestiksen hallitsevan mestarisikermä TuTon. Kotkalaisten suurimmaksi sankariksi kohosi kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut maalivahti Kai Tillanen, joka sai kiitettävää tukea koko muulta titaanijoukkueelta 1-0 (0-0, 1-0, 0-0) -lukemiin päättyneessä kamppailussa.

Tärkeistä pisteistä pelanneet Titaanit ja TuTo aloittivat ottelun varsin tunnustellen, eikä kunnollisia maalipaikkoja ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana liiemmin nähty. Kotijoukkue sai lopulta ensimmäisen hässäkän aikaiseksi, kun Ilkka Heikkilän johtama kolmosvitja pisti TuTon puolustusalueella karusellin käyntiin pitäen kiekkoa minuutin verran Juho Santasen vartioiman maalin läheisyydessä.

Maaliin asti limppua ei kuitenkaan saatu toimitettua, sillä kunnollisia laukauksia eivät isännät aikaiseksi saaneet. TuTo sen sijaan meinasi tehdä heti ensimmäisestä paikastaan maalin, kun Jarmo Jokila pääsi syöttämään poikittain mukaan hyökkäykseen liukuneelle Henrik Maunulalle tekopaikan, mutta suoraan syötöstä lähteneen kudin torjui komealla tavalla patjansa alakulmaan venyttänyt titaanivahti Kai Tillanen.

Mitä pidemmälle avauserä eteni, sitä enemmän peli siirtyi vieraiden haltuun. Etenkin kokeneen Tero Forsellin johtama hyökkäysvitja sai tämän tästä aikaan vaarallisia mylläköitä kotkalaisten maalin läheisyyteen, mutta reppuun asti kiekkoa turkulaiset eivät saaneet, sillä vedot sujahtelivat tekopaikoissa järjestään ohi taikka yli Tillasen vartioiman maalin.

Vasta erän loppupuolella oli punanuttujen vuoro hallita kenttätapahtumia TuTon kahden lähes perättäisen jäähyn ansiosta, mutta Jesse Pehun näyttävän harhautuksen ja sen jälkeen laukoman tulisen kudin sekä Tuomas Tikkasen aivan erän lopussa esittämän kärkkään nousun lisäksi kotkalaiset eivät juuri Santasta kyenneet hätyyttelemään.

Niemensivu avasi hanat...

Taistelu pisteistä jatkui myös toisessa erässä todella tasaisena, mutta nyt myös maalintekopaikkoja alkoi siunaantua avauserää selkeästi nopeampaan tahtiin kummallekin maalille. Titaanit sai tapojensa vastaisesti kehitettyä itselleen hyvän alun toiseen erään ja muun muassa Ossi Häkkinen sekä Tomi Lindfors lähentelivätkin vaarallisesti TuTo-maalia laukauksillaan.

Myös TuTolla oli paikkansa ja niitä tuntuikin syntyvän aina, kun Tero Forsell oli kaukalossa. Ensiksi mies ruokki laiturinsa Ilkka Saarelan nokikkain Tillasen kanssa ja hieman myöhemmin Forsell pääsi itse nousemaan kiekon kanssa aivan maalin eteen onnistumatta kuitenkaan maalinteossa.

Titaanit pääsi TuTon näennäisen hallinnan keskellä muutamaan otteeseen hyökkäilemään vaarallisesti, mutta Ville Vallin yläkulmaan suuntautunut laukaus ei yllättänyt räpylänsä kobran lailla eteen sujauttanutta turkulaisveskari Santasta, joka onnistui torjumaan myös riparille vauhdilla porhaltaneen Tuomas Tikkasen vihaisen jatkolaukauksen.

Kamppailun puolen välin tietämillä myös TuTo sai testata pakkopelinsä toimivuutta, mutta näyttävästä kiekonsiirtelystä huolimatta tehot jäivät Mestiksen pistepörssin kärjessä viihtyviltä turkulaisilta puuttumaan lähes tyystin ja tämän seurauksena Titaanit kestikin varsin helposti TuTon lähentelyt.

Lopulta ajassa 36:11 rävähti, kun punanuttujen pirteimmän hyökkäysvitjan sentteri Ilkka Heikkilä sai vahvan kulmapelin päätteeksi syötettyä b-pisteiden väliin liukuneelle Jaakko Niemensivulle oivan paikan josta tämä ei erehtynyt, vaan ohjasi näyttävästi suoralla jatkolla Titaanit 1-0-johtoon. Niemensivun titaaniuran 50. maali yllätti täydellisesti TuTo-vahti Santasen, joka ei voinut mitään aivan maalin oikeaan yläkulmaan suuntautuneelle ohjaukselle.

Johtoasemaan päästyään punanutut pitivätkin loppuerän aikana varsin hyvää menoa kaukalossa ja Tomi Lindfors meinasi tekaista kotkalaisille jo illan toisen maalin röyhkeän sekä määrätietoisen nousunsa päätteeksi. Turkulaisten illan selkeästi paras pelaaja Santanen piti kuitenkin maalilukemat muuttumattomina mainiolla torjunnallaan.

...ja Tillanen sulki ne

Titaanien johdossa päätöserään edennyt ottelu noudatteli varsin pitkälti tuttua kaavaa, jossa johtoasemassa oleva joukkue pyrki turvaamaan johtonsa ja tappiolla oleva joukkue puolestaan tasoittamaan tilanteen keinolla millä hyvänsä.

TuTo aloittikin lähes välittömästi kiekon pudottua jäähän armottoman takaa-ajon, jota johtivat jo aiemmin pahanteossa ollut Forsell sekä varsin pimennossa ollut Mestiksen pistepörssin ykkösnimi Jarmo Jokila. Tillanen kuitenkin onnistui tekemään tyhjiksi niin Forsellin b-pisteiden välistä laukoman tulisen laukauksen, kuin aivan maalin edestä yrittämään päässeen Jokilan aikeet torjumalla kiekon päällään väljemmille vesille.

Kotkalaiset pyrkivät nöyrällä ja uhrautuvalla puolustus- sekä tiiviillä viisikkopelaamisella antamaan mahdollisimman paljon apuja maalivahdilleen onnistuen siinä todella hyvin. Toki virheitäkin pääsi sattumaan TuTon kovan paineen alla, mutta titaanipuolustajan harhasyötön seurauksen täysin nokikkain Tillasen kanssa päässyt Forsell joutui jälleen pettymään, titaanivahdin heilauttaessa komeasti hanskaansa torjunnan merkiksi.

Ajassa 52:38 turkulaiset saivat oivan paikan tasoitukseen, kun Ville Valli oli pakotettu kovan mylläkän päätteeksi koukkimaan takaapäin nurin maaliluukulle sännännyt Matti-Pekka Pelkonen. Vallin rangaistuksen aikana TuTo järjesti varsinaisen hulabaloon Titaanien maalille, mutta tulikuuma Tillanen torjui niin Markus Laineen, Jussi Tapion kuin Ville-Matti Koposenkin maalintekoaikeet.

Viimeisenä oljenkortenaan TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen käytti aikalisän reilut puolitoista minuuttia ennen ottelun päätöstä, kutsuen samalla maalivahti Santasen vaihtoaition puolelle. Turkulaiset saivatkin luotua kovan paineen titaanialueelle päätöshetkien ajaksi, mutta kotkalaisjoukkueen pelaajat uhrautuivat esimerkillisesti tilanne toisensa jälkeen heittäytyen lähes pää edellä kiekon tielle.

Tämän seurauksena ilo olikin ylimmillään, kun summeri päätti kamppailun Titaanien hyväksi 1-0-lukemin. Kotkan jäähallissa niukkamaalista taistelua seuranneet reilut 400 silmäparia saivat antaa punanuttuiselle kotijoukkueelle ansaitsemansa suosionosoituksen palkitonseremonioiden yhteydessä.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Titaanien päävalmentaja Jari Blomberg totesi joukkueensa toteuttaneen ennen kamppailua laadittua pelisuunnitelmaa säntillisesti aina alusta loppuun saakka.

– Lähdimme peliin kolmella kentällisellä ja ajatuksena oli pelata kolme erää tiivistä kiekkoa sekä pitää kolme pelaajaa kokoajan pelin alla, ettei TuTo pääse iskemään ylivoimahyökkäyksiä. Me pelasimme juuri niin kuin olimme sopineet ja tästä olen todella tyytyväinen, Blomberg kommentoi hymy kasvoillaan.

Blombergin mukaan Titaaneilla ei kahden ensimmäisen erän aikana juuri vaikeuksia TuTon kanssa ollut, mutta päätöserän pienimuotoinen passivoituminen antoi turkulaisille heidän tarvitsemansa avaimet pelin hallintaan. Kotkalaisluotsi oli kuitenkin erityisesti iloissaan joukkueensa sitoumisen asteesta sekä voiton myötä tulleista kolmesta sarjapisteestä.

– Käänteisesti katsoen pääsimme kahdessa ensimmäisessä erässä varsin helpolla ja pystyimme tekemään yhden maalin. Kolmannessa erässä passivoiduimme liikaa ja samalla TuTo nosti karvausta, joka aiheutti painetta meidän maalille. Koko joukkueen sitoutumiseen olen kuitenkin todella tyytyväinen ja ansaitsimme kolme pistettä.

Titaanit onnistui kaventamaan TuTo-voitolla piste-eron ensimmäisellä suoran säilyjän paikalla killuvaan HeKiin kuuteen pisteeseen. Loppukauden päämäärä tuleekin punanuttujen pääpiiskurin mukaan olemaan sarjapaikan säilytys ilman karsintoja.

– Suora säilyminen on enää meidän ainoa tavoite ja sen myötä pelaajien mieli on kirkastunut sekä samalla peliesitykset parantuneet, mutta mitään yksittäistä syytä pelin paranemiselle ei oikein pysty sanomaan. Toki itseluottamuksen parantuminen onnistumisten myötä näkyy ja sitä tässä on kokoajan kaivettu esiin, Blomberg päätti.

TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen oli puolestaan varsin myrtynyt mies. TuTo-luotsin mieltä kaihersi erityisesti oman joukkueen päämäärätön esitys sekä laukausten pieni määrä ja niiden heikkous.

– Meidän pelaamisemme oli tänään päämäärätöntä ja laukauksistamme puuttui laatu lähes kokonaan. Roiskimme kiekkoa minne sattui, emmekä uskaltaneet pelata. Tämän seurauksena meillä ei ollut yhtään hyökkäystä mikä olisi tullut laidalta sisään saati sen seurauksena mennyt kiekkoa ja miestä maalille asti, Niukkasi summasi.

– En kuitenkaan halua tällä viedä Titaanien taistelulta mitään pois. Jos me häviämme, niin ei siinä vielä mitään, mutta me hävisimme tänään sen takia, ettemme ampuneet tarpeeksi. Kahdessa ensimmäisessä erässä vain 11 kutia kohti vastustajan maalivahtia on aivan liian vähän.

Niukkanen manasi myös sitä, ettei hänen joukkueensa pelannut pienen kaukalon vaatimalla tavalla ja erityisesti sapiskaa saivat turkulaispuolustajat, jotka laukoivat kiekkoa silmittömästi sinne tänne kamppailun aikana.

– Meillä ei ollut tietoakaan siitä, että olisimme käyttäneet pienen kaukalon niksejä hyväksemme eli emme toimittaneet kiekkoa ja sen mukana miehiä maalille, jolla olisimme aiheuttaneet Titaaneille vaikeuksia. Ei saisi koskaan haukkua pelaajia, mutta meidän pakkien laukauksissa ei ollut päätä eikä häntää ja muutenkin laukauksiemme laatu oli todella huono, Niukkanen harmitteli.

– Tottakai peli pyöri paljon Titaanien päädyssä ja meillä oli paikkoja pisteisiin sekä tasapeliin, mutta pelaamisemme kokonaisuus ja laatu olivat helvetin heikkoja. Tästä syystä meillä ei ollut yksinkertaisesti pelaamisessamme maalinteonmeininkiä ollenkaan, vaan se oli päämäärätöntä menemistä ja sohlaamista.

– Ei saisi koskaan haukkua pelaajia, mutta meidän pakkien laukauksissa ei ollut päätä eikä häntää. Toki meillä oli päätöserässä tekopaikkoja, rynnistystä ja taistelua, mutta laukausten laatu ja päämäärä puuttui, päätti puolestaan TuTon päävalmentaja juttutuokionsa.

Titaanit pelaa seuraavan kerran kuluvan viikon perjantaina (6.2.), kun kotkalaiset matkustavat D Teamin vieraaksi Jyväskylään. TuTo puolestaan pelaa seuraavan kerran niin ikään ensi perjantaina (6.2.), kun turkulaisten vieraaksi Kupittaalle saapuu Kiekko-Vantaa.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää