Tiukalla puristusotteella

Niin sanotut kuuden pisteen ottelut rassaavat hermoja. Vaikka olisi miten kylmäverinen kaveri tai taiturimainen pelaaja, säätelee pääkoppa kummasti jopa huippukiekkoilijan menoa ja meininkiä. Tämä nähtiin selvästi perjantaina kun Turussa Kupittaalla Mestiksen ottelussa TuTo- Kiekko-Vantaa ratkottiin tärkeitä pisteitä. Ottelun alkua leimasi kotijoukkueen ylijännittynyt mailaa puristava kokonaisilme ja loppua puolestaan vierailijoiden saamattomuus.

Illan gladiaattorit olivat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmasti. Väännöistä kaksi oli päättynyt Kiekko- Vantaan voittoon. Kauden ensimmäinen, Vantaan Valtti- areenalla pelattu puolestaan TuTon 3-1 voittoon. Tätä asetelmaa vasten kotijoukkueella oli tietyllä tavalla kalavelkoja maksettavana. Vaikka ensimmäisen kassin illan ottelussa pamauttikin verkon perukoille kotijoukkue TuTo, hallitsivat lohipaidat ensimmäistä erää huomattavasti letkeämmällä ja määrätietoisemmalla menolla. Petr Jaroksen ja Toni Jeskasen maaleilla vantaalaiset oikeutetusti kuittasivat ensimmäisen erän maalein 2-1. Kotijoukkueen pelaaminen muistutti monilta osin sitä hasardikiekkoa, jota TuTo pelasi loppusyksystä, kautena jolloin turkulaiset taapersivat kahdeksan ottelun tappioputkessa. Vaikutti siltä, että mailaa puristettiin lujaa, todella lujaa. Monissa viimeisissä TuTon kotiotteluissa nähty letkeä ja aika ajoin hurmoksellinen meno oli tipo tiessään. Muutenkin ensimmäinen erä oli katkonaista ja hermostunutta kiekottelua, joka katsomoon välittyi lisäksi pitkävetisenä sohlailuna.

Toisen erän alkuun Kiekko- Vantaan Matias Perkkiö hankki koukkaamisjäähyn. Kotijoukkue pääsi pyörittämään varsin mallikkaasti ylivoimaa ja kun vajaa minuutti jäähyä oli kulunut, löysi pistepörssin ykkönen, Mestiksen tammikuun pelaajaksi valittu Jarmo Jokila maalin nurkalta takaisin kentille palanneen Markku Vuorisalon, jonka napakka veto ohitti vieraiden maalivahdin Jussi Rynnäksen. Kotijoukkueen tasoitusmaalista ehti vierähtää vain norsun henkäyksen mittainen tovi, kun vieraat siirtyivät taas johtoon. Henri Mannisen puolinapakka veto yllätti kotijoukkueen maalivahti Juho Santasen; osuttuaan Santaseen pikkumusta jatkoi rauhallista lirumistaan yli punaviivan. Vierailijat johtivat luvuin 3-2. Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, ei sinne päinkään. Ykkösketjuun Arttu Virtasen tilalle nostettu Ilkka Saarela napautti reboundin tyylikkäästi ohi Jussi Rynnäksen ja taas oltiin tasatilanteessa. Erän loppupuolella ottelun ratkaisijaksi nousi TuTon kolmoskenttä Ville- Matti Koponen- Antti Pusa sekä Tommi Vilppu. Kiikkeräliikkeinen Antti Pusa kieppuroi ohi vantaalaispuolustuksen nakuttaen luvuiksi 4-3. Vain alle minuutti edellisen maalin ottelun päätuomarina toiminut Petri Tuomisto määräsi rangaistuslaukauksen Kiekko- Vantaalle. TuTon maalivahdin Juho Santasen oli joltisenkin helppo torjua Roope Talajan veto ja kun tästä hieman alle kaksi minuuttia myöhemmin Ville- Matti Koponen siirsi turkulaiset kahden maalin johtoon, alkoi ilmassa leijua Kupittaan jäähallin lihapiirakan tuoksun lisäksi lievä kotijoukkueen voittofiilis.

Toisin kuin olisi voinut olettaa, hallitsi ottelun kolmattakin erää kotijoukkue. Päätöserässä vierailijat laukoivat vain viisi kertaa ja torjuntoja Juho Santaselle kertyi peräti kaksi. Kotijoukkue puolestaan paukutteli innokkaasti kohti vantaalaismaalia ja halusi varmistella voiton tuikitärkeässä ottelussa. Tilastollisesti kolmas erä tarjosi vain rangaistuksia ja koska päätöserässä ei maaleja enää tehty, päättyi ottelu turkulaisten 5-3 voittoon. Voitokkaan kotijoukkueen riveissä nähtiin muutaman ottelun tauon jälkeen Markku Vuorisalo, joka mallikkaasti kartutti pistesaldoaan kahdella. Joukkueesta puuttui alle kaksikymppisten maajoukkueen mukana oleva Martin Tuominen sekä puolustajista Christoffer Dahla. Dahlan paikan kolmosketjun pakistossa täytti vielä A- juniori- ikäinen Antti Teerimäki. Vielä ensimmäisessä erässä ykkösketjun laitana viilettänyt Arttu Virtanen puolestaan joutui jättämään koitoksen sikseen kuumeen vuoksi.

TuTon voitto Kiekko- Vantaasta lujitti TuTon kuudetta sijaa, joskaan turkulaiset eivät edelleenkään voi olla varmoja play off- paikastaan. Kiekko- Vantaan valmentaja Harri Ahola oli selvästi pettynyt joukkueensa esitykseen eikä näin ollen säästellyt kommenttejaan. Aholan mukaan toisessa erässä kaikki oli vielä saavutettavissa, mutta TuTon hyökkäys niin sanotusti raiskasi vierailijoiden puolustuksen. Aholan mielestä joukkueen esitys oli koko lailla munaton. TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen tunnusti rehellisesti, että keskiviikkoisen tappiollisen Titaanit- ottelun jälkeen joukkueelle annettu nuhdesaarna näkyi vielä ensimmäisessä erässä. Joukkue ei uskaltanut pelata peläten virheitä. Toisessa erässä tahti kuitenkin muuttui, ja erityisesti Niukkanen korosti kolmosketjun ärhäkkää menoa.

Joukkueiden Mestis- taival jatkuu, Kiekko- Vantaan jo huomenna lauantaina, jolloin Vantaalle saapuu Kainuun kuningas Hokki. TuTo puolestaan saa huilata peräti viikon ennen kuin se lähtee Itä- Suomen tourneelle. Ensi perjantaina TuTo kohtaa Urheilukanavan TV- pelissä Kajaanin Hokin ja seuraavana päivänä Jokipojat. Viimeksi TuTon Itä- Suomen kiertue eteni murheellisesti maalisuhteen ollessa 0-11. Saas nährä kuis nyt käy.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Turun Toverit - logo

TuTo - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.