TuTo murskasi HeKin, kotiedun metsästys jatkuu

TuTo jatkoi eilen menestyksekkäästi kotiedun jahtaamista. Vieraaksi saapunut Heinolan kiekko oli ottelussa pelkkä vastaantulija, eivätkä vierailijat kyenneet laittamaan isäntiä tosissaan ahtaalle missään vaiheessa.

Ottelun alku oli TuTon heti aloituskiekon pudottua jäähän. Vain minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen Jussi Tapio pääsi loistavaan maalipaikkaan maalin edustalle ja HeKin maalivahti Mikko Kapanen torjui vain vaivoin laukauksen. Ajassa 3.57 kuitenkin jo onnistuttiin maalinteossa, TuTon toimesta. Arttu Virtanen avasi loistavasti laitaan Ilkka Saarelalle, joka ajoi maalille ja laukoi kiekon ylärimaan. Kiekko jäi pyörimään maaliviivalle, josta sen tuikkasi sisään mukaan hyökkäykseen noussut Ville-Matti Koponen. Vain 23 sekuntia edellisestä ja taululla komeili lukemat 2 - 0, Martin Tuomisen iskiessä kiekon maaliin Tero Forsellin ja Markku Vuorisalon syötöistä. Vauhtiin päästyään sama kolmikko oli asialla pelikellon pysähtyessä aikaan 6.02. Forsell avasi pitkän syötön kohti nurkkaa ja Tuominen luisteli kiekon kiinni hurjalla vauhdilla. Tuominen syötti kiekon millintarkasti Vuorisalolle maalin eteen, eikä Vuorisalo erehtynyt. Maalin jälkeen HeKin päävalmentaja Kari Eloranta otti aikalisän, jonka jälkeen vierailijat pääsivät peliin mukaan. TuTon peli sekosi ja HeKi pommitti TuTon maalia vartioinutta Juho Santasta kohti kaukolaukauksilla ja iski aggressiivisesti irtokiekkoihin. Ajassa 11.39 isännät joutuivat kahden miehen alivoimalle Markus Laineen ja Mikko Jortikan jäähyjen myötä, eivätkä vierailijat empineet käyttää tilannetta hyväkseen. Ville-Veikko Väkeväinen syötti viivaan Aki Nurmiselle, joka laukoi suoraan syötöstä. Santanen torjui kiekon eteensä ja irtokiekon sisään ohjasi Mikko Niinikoski. Erä pelattiin loppuun tasaisissa merkeissä ja ainoat merkittäviksi tapahtumiksi luokiteltavat tilanteet olivat Christoffer Dahlan uskomaton taklaus, jonka uhriksi joutui Joni Isomäki sekä Dahlan ja Virtasen yhteinen taklaus ns. "Hot dog", jonka Esa Kivistö sai tuntea nahoissaan. Taukolukemat 3 - 1.

TuTo tuli myös toiseen erään ryminällä. Ensiksi Tuukka Pulliainen pääsi laukomaan viivasta Tapion syötöstä, jonka Kapanen nappasi räpyläänsä ja heti perään Dahla laukoi suoraan aloituksesta kohti ylänurkkaa, jolloin kiekko puolestaan pysähtyi Kapasen kilpeen. Ajassa 21.10 kotijoukkue pääsi vielä lähemmäksi 4 - 1 maalia, Virtasen ohjatessa Koposen syötön ylärimaan. TuTo loi jatkossakin vaarallisimmat paikat, mutta pelillisesti HeKi oli aktiivisempi. Peli aaltoili päästä päähän, mutta maalivahdit olivat hereillä ja tilanne taululla pysyi muuttumattomana. Erän puolenvälin ylityttyä, ajassa 10.11 HeKin Niinikoski lähti istumaan kaksiminuuttista korkeasta mailasta. Kotijoukkue TuTo sai ketsuppipullon korkin jälleen auki ja se näkyi myös taululla. Laine pelasi viivasta viereen Virtaselle, joka jatkoi kiekon Tapiolle, jonka laukaus painui vastustamattomasti Kapasen vartioiman maalin ylänurkkaan. Vain vajaa minuutti edellisestä ja Ville-Matti Koponen survoi kiekon maalinedustaruuhkan päätteeksi verkkoon. Maalien jälkeen HeKi oli helisemässä kotijoukkueen kanssa ja ajassa 13.45 Tapio iski illan toisellaan taululle lukemiksi jo 6 - 1. Syöttäjinä maaliin merkittiin Pulliainen ja Laine. TuTo jatkoi loistavaa peliään myös alivoimalla Pulliaisen istuessa jäähyaitiossa. Koko alivoiman ajan kotijoukkue piti kiekkoa itsellään, lukuun ottamatta Isomäen upeaa laukausta kohti ylänurkkaa, jonka Santanen liimasi hanskaansa vieläkin upeammin. Kokonaisuudessaan erästä voidaan sanoa, että lukuun ottamatta kahta ensimmäistä minuuttia, erän ensimmäinen puolisko oli HeKin ja jälkimmäinen TuTon.

Kolmanteen erään lähdettäessä ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Tämä laskikin huomattavasti ottelun tempoa ja pelin parhaat palat olivat jo takanapäin. Erän ensimmäiset seitsemän minuuttia etenivätkin kovien taklauksien ja maalinedustarähinöiden merkeissä. Joitain tilanteitakin nähtiin, mutta ei juurikaan mainitsemisen arvoisia. Ensimmäinen todellinen maalitilanne nähtiin vasta erän kahdeksannella minuutilla Pulliaisen laukoessa kiekon ylärimaan Tuomisen nerokkaasta poikittaissyötöstä. Tilanteesta seurasi TuTon ylivoima, jonka aikana nähtiin erän ainokaiseksi jäänyt maali. Maali sai alkunsa Koposen syöttäessä kiekon maalin kulmalle Tapiolle, joka liikutti kiekon saman tien eteenpäin Pulliaiselle, eikä ylärima ollut enää Pulliaisen tiellä. Taululla komeili tyrmäävät 7 - 1 lukemat. Erä jatkui pitkälti keskialueen asemataisteluna, jota molemmat yrittivät purkaa terävin hyökkäyksin. Ensimmäisenä tässä onnistuikin vierailija HeKin pistenikkari Niinikoski, joka haastoi Santasen terävällä laukauksella kohti yläkulmaa. Santanen oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui laukauksen näyttävästi. HeKi sai tilanteen jälkeen pientä painostusta TuTon alueelle ja Koponen joutui estämisestä jäähdyttelemään jäähyaition puolelle. HeKin ylivoima ei ottanut toimiakseen niin kuin ei aiemminkaan ottelun tiimellyksessä ja paras paikka siunaantuikin TuTon Tommi Vilpulle. Vilppu riisti kiekon HeKin sinisellä ja laukoi terävän rannarin HeKi-maalin pystypuuhun. TuTo tappoi alivoiman tehokkaasti ja iski heti Koposen vapauduttua jäähypenkiltä. Pulliainen toi kiekon ylös ja syötti viereen jäähyaitiosta syöksyneelle Koposelle, joka laukoi kohti ylänurkkaa. Kapanen HeKin maalilla torjui kuin torjuikin laukauksen ja maali jäi syntymättä. Ottelun loppu oli taas enemmän ja vähemmän pientä "sikailua", joka ilmeni ikävällä tavalla HeKi-puolustajan lähtiessä verissä päin kaukalosta, nuoren Johannes Lehdon korkean mailan toimesta. Lehto sai tilanteesta jäähyn, joka oli muotoa 2+2 min. TuTo pelasi ottelun lopun alivoimalla ja peli päättyi lukemin 7 - 1.

Ottelun jälkeisessä palkitsemistilaisuudessa kultaisella tähdellä palkittiin Jussi Tapio, hopeisella Ville-Matti Koponen ja pronssisella Martin Tuominen. Kotijoukkueen Leijona-pelaajaksi valittiin Koponen.

Piippuhyllyllä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa HeKin päävalmentaja Eloranta myönsi kotijoukkueen selkeän paremmuuden ja mainitsi loppulukemien näyttäneen sarjan kärkipään ja tyvipään välisen eron. Kotijoukkue TuTon päävalmentaja Niukkanen oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen ja iloitsi maalimäärästä, joka saattaa nousta sarjataulukkoa järjesteltäessä arvoon arvaamattomaan. Molemmat valmentajat yhtyivät positiiviseen mielipiteeseen kahden päätuomarin käytöstä. Eloranta mainitsikin, että tällä systeemillä taitopelaajat pääsevät paremmin esille Mestiksen voittajaa ratkottaessa.

TuTon tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Turun Toverit - logo

TuTo - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.