Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trilleri kääntyi KooKoolle

 
Trilleri kääntyi KooKoolle

KooKoo ja TuTo ovat tässä ottelusarjassa tarjonneet sellaista jääkiekkoa, että pois alta. Nyt puhutaan yhdistä legendaarisimmista puolivälieräsarjoista Mestiksessä, vaikka tilanne on vasta 2-1. Tänään KooKoo otti voiton 98 minuutilla toisessa jatkoerässä Mikko Tarkiaisen uskomattoman nousun jälkeen.

Ensimmäisessä erässä KooKoo tuli kovalla itseluottamuksella TuTo-alueelle, mutta ei pystynyt luomaan vaarallisia paikkoja. KooKoo hallitsi selvästi enemmän kiekkoa ja tukehdutti turkulaisten hyökkäykset jo keskialueelle. Lähinnä puolustajien turhat virheet tuottivat vaarallisia paikkoja vastustajalle. Ensimmäinen erä oli kuitenkin tilanneköyhin erä tässä pelissä.

Toisessa erässä päästiin maalien makuun, kun Jesse Uroselle tarjoutui paikka vierasjoukkueen maalin edessä. Snipperin kädet kävivät ja kiekko päätyi Juho Santasen selän taakse varman oloisesti. Kouvolalaiset jatkoivat pirteällä otteella maalin jälkeen, mutta sitten tapahtui musta hetki.. Tuulennopea Tuukka Pulliainen karkasi pakeilta ja pääsi näin ollen läpiajoon, tämän Antti Härmä torjui, mutta Jarmo Jokilan laukomaa riparia hän ei enää tavoittanut. Näin ollen erätauolle mentiin 1-1 lukemista.

Kolmannen erän alku pelattiin säästeliäästi, mutta kotijoukkue pystyi luomaan muutamia hyviä maalintekopaikkoja. Erän lopussa nähtiin jo coast-to-coast-jääkiekkoa ja molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus ottaa kovan luokan niskalenkki toisistaan - näin ei kuitenkaan tapahtunut. Siispä mentiin jatkoajalle, ja tässä välissä rupesi toimittajaakin jo vähän sydämmestä tykyttämään.

Ensimmäinen jatkoerä käynnistyi vierasjoukkueen hallinassa. Joukkue polki kovasti hyökkäysalueelle ja kiekko oli monta kertaa pomppimassa ja Antti Härmän selän taakse. Ilman Härmän panosta jatkoerässä olisi Turussa juhlittu välieräpaikkaa. Erän loppua kohti vajaamiehinen TuTo kuitenkin rupesi väsymään ja KooKoolle avautui hyviä paikkoja. Hienon ottelun pelannut Aapo Lampinen painoi hienosti kentän läpi, mutta TuTo-puolustaja ehti kaatamaan Lampisen. Tästä tuomittiin selvä rangaistulaukaus, jota pääsi yrittämään George Nistas. Kanukki lähti rankkarissa harhauttamaan rystylle ja saikin jo Santasen "pois pelistä", veto kuitenkin suuntautui hieman yli ja yleisö sai pettyä pahemman kerran. Loppuerä mentiin taas vähän rauhallisemmin ja näin ollen päästiin jo viidenteen erään ottelussa.

Toinen jatkoerä oli täyttä kouvolalaishallintaa. Turkulaisten jaloissa painoi iso määrä maitohappoa ja sen huomasi myös KooKoo. Vierasjoukkue joutui jäähyilemään paristi, mutta kotijoukkueen ylivoima oli luokantonta. 90 minuutin jälkeen KooKoolle tarjoiltiin jatkuvasti unelmapaikkoja, mutta Juho Santanen piti vierasjoukkuetta pystyssä upeilla torjunnoillaan. Tässä vaiheessa kuitenkin jo huomasi, että KooKoo tulee pelin hoitamaan suurella todennäköisyydellä. Peli kerkesi hetkeksi rauhoittumaan ja KooKoo teki vaihdoksia. Mikko Tarkiainen otti kiekon maalin takaa ja lähti nousemaan normaaliin tapaan kohti hyökkäysaluetta. Suureksi yllätykseksi "Tare" ei heittänytkään kiekkoa ränniin, vaan rupesi käyttämään pehmeitä käsiään.. Mies purjehti helponoloisesti koko kentän läpi ja räjäytti hallin hienosti ujuttamalla Santasen längeistä kiekon maaliin.

Täten ollen KooKoo sai ensimmäisen voittonsa puolivälieräsarjassa ja rutkasti lisää itseluottamusta perjantain Turun reissuun.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Jarmo Jokila

13.2.1986 Turku
Tiedot

TuukkaPulliainen

Tuukka Pulliainen

25.8.1984 Turku
Tiedot

Juho Santanen

Tiedot


Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää