Inter päätti Liigacupin alkulohkon ottelut voittoon

Maalit:
0-1 Kennedy Nwanganga 15. min
1-1 Jukka-Pekka Tuomanen 47. min
1-2 Timo Furuholm 54. min

FC Inter päätti Liigacupin alkulohkon ottelut lauantaina JJK:n vieraana Jyväskylän Vehkalammen kentällä. Vauhdikas ottelu päättyi lopulta Interin 1-2(0-1) -vierasvoittoon. Joukkueen maaleista ottelussa vastasivat Kennedy Nwanganga sekä voittomaalin toisella jaksolla tehnyt Timo Furuholm.

Ottelu ei ollut Interiltä paras mahdollinen, vaikka voitto ottelusta tulikin. Varsinkin ottelun alussa ja lopussa JJK vei ottelua, mutta ei onnistunut maalinteossa.

- Peli ei ollut meiltä ollenkaan hyvä. Emme pystyneet kontrolloimaan peliä haluamallamme tavalla heikon syöttötyöskentelyn takia. Myös keskialueen miesvartioinnissa oli välillä ongelmia, sanoi päävalmentaja Job Dragtsma pelin jälkeen.

Inter meni ottelussa johtoon vartin pelin jälkeen Kennedy Nwangangan maalilla. Maaliin tarjoili nappisyötön pitkän kuljetuksen päätteeksi jälleen hyvän ottelun pelannut Mika Ojala. Maali oli nigerialaispelaaja Nwangangan ensimmäinen Inter-paidassa.

JJK:lla oli johtomaalin jälkeen monta hyvää paikkaa tulla ottelussa tasoihin, mutta Interin onneksi maalivahti Patrrick Bantamoi oli tilanteissa hereillä ja JJK-pelaajien sihti hukassa. Myös testipelaaja Sidney Kargbo pelasti yhden varman maalin.

Ensimmäisen jakson loppua kohti Inter alkoi pääsemään peliin paremmin mukaan. Lähimpänä maalintekoa oli ensimmäisen Inter-maalin syöttänyt Ojala. Hänen ensimmäinen yrityksensä meni kääntölaukauksesta vähän ohi takatolpan ja toisen torjui hyvin JJK-vahti Mihaly Szerovay.

Ottelun toinen jakso alkoi vauhdilla. Pelikello kävi vasta 47. minuuttia, kun pallo oli Interin maalissa. Maalista vastasi komealla laukauksella suoraan ilmasta Jukka-Pekka Tuomanen.

Inter kuittasi kuitenkin tasoitusmaalin seitsemän minuuttia myöhemmin. Tuolloin Guillano Grot rynni röyhkeästi kohti JJK:n maalia ja taisteli pallon Mika Ojalalle, jonka laukauksesta pallo ajautui Timo Furuholmille, joka sijoitti pallon varmasti maalin takakulmaan.

Furuholmilla oli vielä kaksi muutakin hyvää paikkaa lisätä Inter-johtoa, mutta hänen ensimmäisen paikkansa torjui hyvin maalivahti Szerovay ja toinen kuti erotuomarin myöntämällä lisäajalla suuntautui maalin pystypuuhun.

Myös toista jaksoa sen loppua kohti hallinneella JJK:lla oli ensimmäisen jakson tapaan paikkansa tulla ottelussa tasoihin. Lähimpänä maalia oli Niko Kaltto, jonka yrityksen torjui Bantamoi ja sylkypallossa taisi lopulta olla edessä oma pelaaja Mika Lahtinen.

Interin puolustus kuitenkin kesti ottelussa lopulta loppuun asti, jonka seurauksena joukkue pääsi juhlimaan alkulohkon toista voittoa. Voitto ei kuitenkaan saanut Dragtsmaa paukuttelemaan henkseleitä.

- Ottelun tuloksella ei ole minulle suurta merkitystä. Tärkeämpää tässä vaiheessa kautta on joukkueen pelaaminen, jonka kanssa riittää vielä tekemistä, kommentoi Dragtsma.

Interin kokoonpano:
Bantamoi, Tumanto(Grot 46. min), Furuholm, Aho(Mäkilä 30. min), Ojala, Purje(Seppälä 83. min), Nikkari, Kauko, Nwanganga, Lehtonen, Kargbo.