A-junnujen viikonlopusta tuloksena kaksi tappiota

FBC Turun A-pojat jatkoivat sarjan robin hood –joukkueena toimimistansa, kun sekä lauantaina että sunnuntaina pisteet annettiin sarjataulukossa FBC Turun alupuolella majaileville SPV:lle ja Karhulle. Lauantain kotipelistä tuloksena oli 4-5 tappio ja sunnuntaina Porista takkiin tuli 10-6 lukemin.

Lauantain SPV kotipeli jatkoi säälittävällä tavalla edellis viikolopun Trackers pelin sarjaa, tosin tällä kertaa kotona, jossa hengettömällä esityksellä kaukalossa pelaillaan 60 minuuttia ja lopuksi katsotaan mitä tulostaululta löytyy. Keskittyminen on tällöin otteluissa monesti aivan väärissä asioissa ja vaikka pallo välistä kohtuullisella tasolla liikkuisikin, niin se ei voittoa yksinään tuo. Halu voittaa ja hoitaa pisteet kotiin tuo sen viimeisen 10%, joka lopulta ratkaisee pelien voittajan ja häviäjän.

SPV peliin lähdettiin liikkeelle 11 kenttäpelaajalla ja maalivahdilla, kun päällekkäisyydet ja loukkaantumiset hieman sotkivat keltapaitojen pelaajapakkaa. Ensimmäisen erän alkua hallitsi hienokseltaa FBC ja Olli Vehanen tekikin ottelun avausmaalin seitsemän minuutin kohdalla, mutta vain paria minuuttia myöhemmin SPV kuittasi lukemat tasoihin, joista numeroista myös lähdettiin erätauolle.

Toisessa erässä Beecee pääsi hitusen paremmin jo peliin kiinni, mutta Tommi Sjöholmin johto-osuman jälkeinen tasoituksen potki sisään FBC puolustaja vain vaihtoa myöhemmin. Erän lopussa puolen kentän takaa lähtenyt pommi painui ohi kolmannen peräkkäisen pelinsä FBC maalilla torjuneen Joonas Elomaan ja 3-2 lukemista siirryttiin myös erätauolle.

Kolmannessa erässä oli keltapaitojen osalta ehkä eniten yritystä, mutta maalin taka-ajo asema ei helpottunut, kun SPV iski erän alkuun digitaalille jo 2-4 lukemat FBC hyökkääjien möhliessä pallon omasta vastahyökkäyksestä suoraa naapurille. Vain muutamaa hetkeä myöhemmin Jani Hyytiäinen onnistui raapimaan pallon tyhjään SPV maaliin, mutta jälleen vain vaihtoa myöhemmin palloa etsiskeltiin Joonas Elomaan maalista pallon kimpoillessa taas sisään maalinedustan jalka ja maila ruuhkasta. Erän loppupuolella Aku Kuikka viimeisteli komeasti ylivoimalla vielä 5-4 kavennuksen, mutta tätä lähemmäs Beecee ei enää päässyt ja pisteitä enemmän tarvinnut ja halunnut SPV kuittasi näin koko potin Gardenilta.

SPV pelin ravintola Silvermoon palkinnot menevät Eero Säylälle ja V-P Laiholle.

Sunnuntain Poriin reissuun ei saatu sitten enää kuin yhdeksän kenttäpelaajaa yhteen sattumien johdosta. Alkulämmön aikana selvisi vielä ettei esimerkkilisesti pikku loukkaantumisista huolimatta reissuun lähtenyt Eero Säylä kyennytkään pelaamaan, joten käytettävissä olevien  Kahteen edellis peliin verrattuna pukukopissa ja kentällä oli havaittavissa silti taas pitkästä aikaa tekemisen meisinkiä, vaikka lähtökohdat ottelulle eivät erityisen hyvät olleet.

Yllättää ensimmäisessä erässä oli, että hieman passiivisella tavalla otteluun lähteneet keltapaidat eivät olleetkaan erässä kovin suuressa viennissä vaan joukkueiden otteet olivat yllättävän tasaväkiset. Ensimmäisen erän ainoasta osumasta vasta porilaisten Juha Tikka, joka runttasi pakollisen vaparimaalinsa läpi kevyehkön FBC muurin.

Toisessa erässä FBC iski tasoituksen komeasti ylivoimalla Niko Laurilan takakulma osumalla, mutta vain hetkeä myöhemmin porilaiset kuittasivat johto-osuman kohtuu helposti tuomitulla tasoittavalla ylivoimalla. Tämän jälkeen maaleja tehtiin vuorotellen, kunnes aivan erän lopussa keltapaidoille tuli musta hetki ja Karhut nykäisivät eron 5-4 erätauon 7-4 lukemiin.

Kolmanteen erään FBC maalille marsitettiin uusi kokelas, kun Johannes Pärnä pääsi kokeilemaan osaamistaan A-junioripeleissä. Aivan unelma alkua Johanneksen ensi esiintyminen ei saanut, kun hieman jo hapoilla ollut Beecee puolustus lahjoitti heti erän alkuun kaksi kehyehköä osumaa. Onneksi keltapaidat jaksoivat kerätä itsensä vielä kasaan ja loppuerän aikana pystyttiin vielä kaunistelemaan lukemiakin.

Porin reissu oli hyvä osoitus siitä, että kun kentälle ei mennä kaikki muu mielessä ja päällimmäisenä, vaan tekemään parasta suoritusta vailla turhia paineita, niin kaikki on mahdollista. Harvoin kolme hävityn pelin putken jälkeen voi sanoa, että suurin tappio oli paras peli, mutta nyt siihen on kaikki syynsä. Ei kahdeksalla pelaajalla mitään jogabonitoa pysty kukaan pelaamaan, mutta asennetta ja yritystä oli enemmän kuin kahdessa aiemmassa pelissä yhteensä.

Karhut pelin ravintola Silvermoon palkinnot saivat Jaakko Hautamäki ja Niko Laurila.

Ensi sunnuntaina on edessä runkosarjan viimeinen peli Ylöjärvellä G-Kooveeta vastaan, joka tulee hyvänä kenraalina play offseille, vaikka tähän peliinkään tuskin saadaan aivan parasta kokoonpanoa vielä paikalle.

FBC Turun tiedotteesta / UrheiluTurku.com

FBC Turku ry - logo

FBC Turku - 2008-2009 A-nuoret

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.

TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigajoukkueessa on todettu positiivinen koronatapaus. Altistuneet joukkueen jäsenet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, joka päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Maailmanmestari Miko Kailiala, 27, ja TPS ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Viime kaudella ensimmäiset liiga-askeleensa ottanut nuorten maajoukkuepelaaja Waltteri Vesterinen, 17, on tehnyt TPS:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen.