TPS jyräsi ROPS:n yli lukemin 3-0

TPS teki tänään selvää jälkeä RoPS:ista Kupittaalla Liigacupin alkulohko ykkösen ottelussa lukemin 3-0. Ottelun lähtöasetelma oli jo selkeä; TPS jatkaa pelejään puolivälierissä tapahtuu matsissa mitä tahansa ja RoPS jää alkulohkoon, vaikka voittaisi ottelun.

TPS aloitti ottelun hyvällä ryminällä ja ottelun suurin hahmo oli varmasti kotijoukkueen Riku Riski, joka iski joukkueensa kaksi ensimmäistä osumaa.

-Positiivista oli ottelun alussa taivaalla paistanut aurinko ja se, että en nämä kokeneet paluun kentälle tehneet pelaajat myös pysyivät edelleen terveinä, TPS-luotsi Pasi Rautiainen nauratti.

Rautiainen oli varmasti myös tosissaan. TPS-leiri on parsinut miehen kerrallaan pelikuntoon takaisin ja siitä iso kiitos lankeaa fyysiselle valmentajalle Mika Lehtimäelle. Esimerkiksi Simo Valakari ja Kasper Hämäläinen ovat taas pelimiehiä. Mika Ääritalo toipuu myös kohinalla leikkauksestaan.

Mutta takaisin itse otteluun. TPS:n ensimmäinen maali syntyi jo viiden minuutin kohdalla, joka tavallaan jäädytti vieraat heti alkuunsa. Riski pisti loistavan pystysyötön vasemmalla laidalle Babatunde Wusulle, joka kirmasi vauhtiin päästyään rankkarialueen rajalle ja syötti pallon maalin eteen takaisin Riskille, joka tuikkasi ottelun avausmaalin.

TPS iski toistamiseen vielä ensimmäisellä avausjakson ensimmäisellä puoliskolla. Mikko Manninen oli RoPS:in kenttäpäädyn oikeassa kulmassa, pisti näppärillä kikoillaan nippuun pari vieraiden puolustajaa, eteni boksiin ja kaadettiin takaa päin. Pallo pistettiin aiheestakin pilkulle. Riski täräytti 34. minuutin kohdalla pelivälineen nätisti maalin oikeaan alanurkkaan Jung-Hyuk Kwomin selän taakse.

Avausjakso oli muutenkin TPS:n selkeää ylivoimaa, eikä maalivahti Jukka Lehtovaara päässyt torjuntatöihin esimerkiksi kertaakaan.
Ottelun toisella puoliajalla päävalmentaja Rautiainen käskytti kentälle pitkään poissaolleet Valakarin ja Hämäläisen. Myös pikkukolhuja parannelleet Iiro Aalto ja Chris Cleaver tulivat samalla kellonlyömällä kehiin.

Myös toisella jaksolla TPS vei ja RoPS otti vastaan, mutta kotijoukkue rakenteli peliään enemmän yksilöiden peliajan kustannuksella, kuin enää lisämaalien. Vaihdosta tullut Aalto täräytti kertaalleen pallon RoPS-maalin poikkihirteen.

-Oli hienoa päästä pitkästä aikaa kentälle. Pelituntuma ja etäisyydet oli välillä vähän hakusessa, mutta ihan hyvin tämä kuitenkin meni., vasta viimeiset kolmet treenit täysillä vetänyt Hämäläinen makusteli.

TPS iski vielä 88. minuutilla kertaalleen, kun joukkueen oma kasvatti Juho Lähde niittasi pallon maalin takakulmaan.

RoPS ei saanut missään vaiheessa hyökkäyspeliään toimimaan, ja joukkueen sisäinen kommunikointikin näytti – sekavalta.

TPS kohtaa ensi viikonloppuna puolivälierissä todennäköisesti FC Hongan, mutta myös VPS on mahdollinen vastustaja.

- Honka olisi varmaan yksi hyvä mittari, koska espoolaisille on tyrkytetty mestarin viittaa jo nyt. Mekin tiedämme paremmin missä menemme, jos kohtaamme mestarisuosikkeja ennen Liigakauden alkua, Hämäläinen vielä järkeili.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Turun Palloseura - logo

TPS - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.