Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Happee kahdesti parempi FBC Turun A-poikia

 
Happee kahdesti parempi FBC Turun A-poikia

Jyväskylän Happeen oli jopa vielä kovaa mainettaa parempi joukkue nuorten Sm-sarjan puolivälierässä ja lähetti FBC Turun A-pojat kesälomalle kahden ottelun jälkeen. Keltapaitojen lauantain Jyväskylän Monotoimiareenalle suuntautunut vierailu oli lähes karmaiseva kokemus. Beecee oli kyllä liikeellä hyvällä asenteella, mutta kova tasoista vastustajaa vastaan homma ei lähtenyt liikkeelle missään vaiheessa ja lopputuloksena olivat tylyt 8-1 lukemat Happeen hyväksi. Sunnuntaina Sport Gardenilla Beecee lähti haastamaan tosissaan hallitsevia Suomen ja Storvreta cupin mestareita, mutta niin vain numerot tälläkin kertaa repesivät hyvästä yrityksestä huolimatta tarpeettoman suuriksi, kun pelin päätteeksi digitaalilla olivat 6-2 loppulukemat.

Lauantaisesta Jyväskylän kohtaamisesta ei suuria latteuksia jäänyt kerrottavaksi, sillä sen verran yksipuolisen esityksen Happee kotikentällään järjesti. Kovinkaan suuri meedio ei tarvitse olla veikatakseen, että vähissä tulevat olevat ne joukkueet, jotka voiton Monnarilta tulevat playoffseissa viemään. Ensimmäisessä erässä keltapaidat pysyivät vielä Happeen tahdissa, mutta muutama harmillinen virhe vei jyväskyläläiset 2-0 johdossa erätauolle.

Toiseen erään Happee tuli karvaten astetta ylempää ja ylipäätään nostaen omaa pallollista tempoaan. Varsinkin vähemmälle pelintuntumalle viime aikoina jääneiden keltapaitojen otteissa tämä näkyi ja pallo alkoi pomppia vieraalla parkettialustalla. Peli lähti toisessa erässä totaalisesti FBC:n hanskasta ja omissa ihan kelpo paikoissa naapurin maalivahti tuntui olevan täysin ohittamaton muuri. Keltapaitojen ainokaisen erässä suti takakulmalta sisään Hannes Kari.

Kolmanteen erään Beecee lähti parantamaan peliään ketjumuutosten kautta, joilla myös pyrittiin luomaan pohjaa jo sunnuntain pelille, mutta viimeistään kevyehkösti tuomittu viiden minuutin rangaistus erän puolivälissä vei pohjan lopuiltakin pyristelyiltä. Pitkähköllä bussimatkalla takaisin Turkuun riittikin pohdiskeltavaa päivän ottelusta.

Sunnuntaina oli päivä uusi ja pelipaikkana kotoinen Garden, jonka mattolattiaa ehti jo tulla ikävä lauantai iltapäivän aikana. Paikalle oli löytänyt tiensä mukavasti porukkaa ja ääntäkin piisasi kentälle, joten yksikään Beecee peluri ei aikonut myydä nahkaansa halvalla mahdollisessa kauden viimeisessä ottelussa.

Ensimmäinen 15 minuuttia menivätkin hienosti Beecee kannalta ja Olli Vehanen niputti kertaalleen Happee puolustuksen viimeistelen ottelun avausmaalin. Viimeinen viisi minuuttinen taas karmaisevalla tavalla muistutti miksi Happee on niin vaarallinen joukkue, muutama onneton nukahdus ja taululle oli räpsähtänyt 1-3 lukemat.

Toisen erän alkuun Happeen yritti taas iskeä ylimääräistä vaihdetta silmään, mutta tällä kertaa myös Beecee oli tähän valmiimpi. Myös omat käännöt alkoivat vähän toimia, kun vielä sunnuntaina pelin käännöt muistuttivat kivintalon seinään juoksemista. Näistä avautuinkin muutamia maukkaita paikkoja keltapaidoille yrittää lisäosumia, joita kumpaankaan maaliin ei erässä nähty.

Kolmanteen erään lähdettäessä FBC:lla ei ollut kuin vain yksi päämäärä ja se oli väkisin vääntää itsenä rinnalle ja ohitse. Hommaa ei auttanut ottelussa linjansa kerran jos toisenkin kadottanut tuomaripari, joka onneksi tajusi kolmannessa erässä pistää pillin kokonaan taskuun, mikä olikin varmasti lopulta kohtuu viisas ratkaisu. Keltapaidat saivat mukavasti otetta peliin ja kotiyleisön tuki tuskin haittasi hommaa kentällä. Pelivireensä löytänyt Olli kiskaisi puolikkasta lukemat 3-2 ja Beeceella säilyi hyvä ote peliin. Urheilu julmuus ja siihen liittyvä sattumanvaraisuus astui tässä vaiheessa kuvaan otteluun, kun Olli ja Jani Hyytiäinen olivat karkaamassa 2-1 tilanteeseen, mutta selkäpäin Happeen puolustajan maila osui sattuman kautta juuri viimeisellä hetkellä palloon, joka lensi suoraan jyväskyläläis hyökkääjälle, joka muutamaa sekunttia myöhemmin kanttaa pallon FBC maalilla torjuneen Mikael Aromaan selän taakse. Taululla lukemat muuttumat 4-2:en ja taka-ajo kävi toivottomammaksi. Lopullista ratkaisua oli ilmassa, kun Happeen runttasi sisäänlyönnistä 5-2 lukemat seitsemän minuuttia ennen loppua ja viimeinen kuudes tyhjään maalin tehty osuma oli enää vain kosketiikkaa.

A-pojat jatkavat harjoittelua vielä huhtikuun alkuun, jolloin myös edustusjoukkueen kausi saadaan lopullisesti pakettiin. Tämän jälkeen edessä on perinteiset saunaillat ja päätöstilaisuudet sekä huhtikuun ylimenokausi. Toukokuun alussa on tarkoituksena aloitta peruskuntokaudella valmistautuminen kauteen 2009-2010, johon A-pojat lähtevät perusrungoltaa samalla kokoonpanolla kuin kuluneeseen kauteen. Ensi kauden osalta tiedotamme tulevista asioista jo seuraavien viikkojen sisällä.

Kulunut kausi on silti ollut monessa mielessä ikimuistoinen. Playoff pelien kynnyksellä oli mukava muistella kaikkia niitä, jotka veikkasivat FBC Turun A-junioreiden saalistavan sarjassa nolla pistettä. Huolimatta A-junioreiden aina rajallisesta mahdollisuudesta olla yhdessä tästä ryhmästä kasvoi lopulta joukkue, vaikka tiettyihin asioihin täytyikin kauden mittaan puuttua. Toisiin useammin, toisiin vain muutaman kerran. Ensi kauteen ryhmän runko säilyy hyvin kasassa, mutta kauden mittaan selväksi kävi, että pelaajamäärää on kasvatettava ja erityisesti vuosina 1990- ja 1991-syntyneiden poikien osalta.

FBC Turun tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBC Turku ry - logo

FBC Turku - 2008-2009 A-nuoret

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPerttu Kytöhonka on FBC Turun uusi päävalmentaja

Perttu Kytöhonka on FBC Turun uusi päävalmentaja

Turkulaiselle salibandyväelle tuttu Perttu Kytöhonka on FBC Turun valinta uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
TPS ensimmäistä kertaa uudessa Kupittaan palloiluhallissa

TPS ensimmäistä kertaa uudessa Kupittaan palloiluhallissa

TPS:n miesten salibandyliigajoukkue pääsee tulevana lauantaina pelaamaan ensimmäisen ottelunsa uudessa kotihallissaan, vastavalmistuneessa Kupittaan palloiluhallissa.

Lue lisää
Tepsillä keskiviikkona neljän pisteen ottelu

Tepsillä keskiviikkona neljän pisteen ottelu

Maajoukkuetauko on vietetty ja keskiviikkona palataan jälleen tositoimiin, kun TPS saa kotiluolaansa vieraaksi espoolaisen Esport Oilersin.

Lue lisää
TPS:lle tuttu vastus puolivälieriin

TPS:lle tuttu vastus puolivälieriin

Miesten edustusjoukkueelle tulee puolivälierissä vastaan Jyväskylän Happee. Samat joukkueet kohtasivat myös viime keväänä, jolloin jyväskyläläiset etenivät välieriin voitettuaan seitsemännen ja ratkaisevan ottelun.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Eero Jalo hyökkää TPS:n riveissä seuraavat kolme kautta

Eero Jalo hyökkää TPS:n riveissä seuraavat kolme kautta

TPS Salibandy on tehnyt erittäin merkittävän jatkosopimuksen kiinnittämällä lupaavan Eero Jalon seuraan ainakin kolmeksi seuraavaksi kaudeksi. Jalon ja TPS:n tuore sopimus ulottuu siis kevääseen 2019 asti.

Lue lisää