Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBC Turku ja SB Naantali yhteistyöhön - salibandyakatemia länsirannikolle

 
FBC Turku ja SB Naantali yhteistyöhön - salibandyakatemia länsirannikolle

Kaksi vahvaa juniorityötä tekevää salibandyn erikoisseuraa, FBC Turku ja SB Naantali, aloittavat tiiviin yhteistyön sekä vanhempien että nuorempien poikajuniorien tasolla. A- ja B-ikäisille poikajunioreille seurat perustavat yhteisen salibandyakatemian. F-ikäisille junioreille puolestaan perustetaan yhteistyössä uusi alueliiga. 

Floorball Club Turku ry. ja Salibandy Naantali ry. ovat kevään aikana käyneet neuvotteluja keskinäisen yhteistyön syventämisestä. Jo keskustelujen alkuvaiheessa kävi selväksi, että molempien seurojen tulevaisuuden visiot lomittuvat järkevällä tavalla toisiinsa, mikä koettiin yhteistyölle tärkeäksi. Nyt sovittu yhteistyö tulee koskemaan poikien junioritoiminnan molempia päitä, niin vanhimpia A- ja B-poikia kuin kaikkein nuorimpia F-junioreja. F-junioreissa myös tyttöjoukkueet ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Länsirannikon salibandyakatemia SBC

Seurat ovat yhteistyössä sopineet, että jatkossa A- ja B-pojissa seuroja edustavat vain Länsirannikon salibandyakatemian joukkueet, jotka Salibandyliiton sarjoissa käyttävät nimeä SBC. Yhteistyön myötä tavoitteena on tarjota ikäluokkansa lahjakkaimmille pelaajille mahdollisuus pelata Suomen huipputasolla paikallisessa, tasokkaassa sekä järkevän hintaisessa ympäristössä. Kaudella 2009-2010 Länsirannikon salibandyakatemian tulevat muodostamaan A-poikien kilpajoukkue sekä B-poikien kilpajoukkue ja B-poikien haastajajoukkue. Länsirannikon salibandyakatemian ensimmäiseksi rehtoriksi on valittu Lauri Laakso, jonka rinnalla akatemian hallinnosta tulee vastaamaan akatemian johtoryhmä, johon kuuluvat Mika Lepistö, Esa Hänninen ja Arto Ahonen.

A-poikien (1989-1991 -syntyneet) kilpajoukkueen runkona tulee toimimaan FBC Turun nuorten SM-sarjassa play-offeihin ensimmäisellä kaudellaan yltänyt A-poikien joukkue, jonka valmennuksesta tulevat jatkossakin vastaamaan Ville Lintunen ja Teemu Järviö. Heidän rinnalleen valmennusryhmään haetaan myös vahvistusta. Akatemian A-juniorijoukkue tulee myös jatkossa tekemään kiinteää yhteistyötä FBC Turun miesten 1. divisioonaan nousseen edustusjoukkueen kanssa. A-juniorien joukkue tulee järjestämään try outin toiminnasta kiinnostuneille pelaajille toukokuun alussa.

Akatemian B-juniorijoukkueet tulevat muodostumaan rungoltaan SB Naantalin ja FBC Turun 1992-1993-syntyneistä pelaajista. Kuluneella kaudella SB Naantalin B-pojat selvittivät tiensä alueelliseen play-off karsintaan ja FBC Turun C93-pojat pelasivat ikäluokkansa SM-sarjaa. B-juniorijoukkueet tullaan kokoamaan kilpailullisin perustein touko-kesäkuun harjoitusjakson perusteella. B-poikien kilpajoukkueen tavoitteena on ikäluokkansa SM-sarja ja siellä menestyminen. B-poikien haastajajoukkueen tavoitteena on alueellinen ylempi jatkosarja. Lisäksi haastajajoukkueen tehtävänä on kehittää ikäluokan nuorempia pelaajia seuraavan kauden B-poikien kilpajoukkuetta varten.

B-poikien joukkueiden valmennuksesta tulevat vastaamaan Rauli Pätsi, Matias Lagercrantz, Jukka Huuhtanen ja Markku Oksanen sekä mahdolliset myöhemmin nimettävät valmentajat. Salibandyakatemian B-junioreille tullaan järjestämään touko-kesäkuun kestävä try out jakso. Lopulliset B-poikien joukkueet tullaan julkaisemaan try outin loputtua.

F-juniorien alueliiga

FBC Turku ja SB Naantali tulevat kehittämään toimintaansa myös nuorimpien F-junioreiden osalta, joissa sekä FBC Turku että SB Naantali ovat olleet alueen edelläkävijöitä. Kaudella 2009-2010 seurat tulevat järjestämään 2000- ja 2001- syntyneiden ikäluokissa alueliigan, johon voivat osallistua myös muiden alueen seurojen 2000- ja 2001-syntyneiden joukkueet. Tyttöjoukkueista alueliigaan voivat osallistua 1998-2001 syntyneiden joukkueet. Toiminnan tavoitteena on tarjota lapsille jo riittävän aikaisessa vaiheessa kehittäviä alueellisia pelejä, jotka motivoivat salibandyn harrastamista.

Alueliigan turnauksia tullaan käymään SB Naantalin ja FBC Turun kotihallien lisäksi muiden liigaan osallistuvien seurojen saleissa. Peleissä tullaan noudattamaan Salibandyliiton pelimaailman sääntöjä. Omalla alueellisella sarjalla koetaan saavutettavan Salibandyliiton sarjaan verrattuna suurempi toiminnan joustavuus ja sovitettavuus sekä lyhyemmät turnausmatkat.

Molemmat seurat tarjoavat jatkossakin F-junioreita nuoremmille 2002-2003 syntyneille lapsille omat perinteiset toimintamuotonsa. SB Naantali pyörittää Turku Energia -kortteliliigaa ja FBC Turku pyrkii kasvattamaan entisestään salibandynkoulunsa toimintaa. Näille lapsille F-ikäisten alueliiga tarjoaa helpon jatkomahdollisuuden harrastuksen parissa tulevina vuosina.

FBC Turun tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.

Lue lisää
TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigajoukkueessa on todettu positiivinen koronatapaus. Altistuneet joukkueen jäsenet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, joka päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Lue lisää
Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Maailmanmestari Miko Kailiala, 27, ja TPS ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Viime kaudella ensimmäiset liiga-askeleensa ottanut nuorten maajoukkuepelaaja Waltteri Vesterinen, 17, on tehnyt TPS:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen.

Lue lisää
Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

TPS vahvistuu, kun Juuso Forsman, 23, ja Jani Hyytiäinen, 29, pukevat ensi kaudella mustavalkean pelipaidan ylleen. Molempien sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Lue lisää
Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Maailmanmestari Lauri Stenfors ja TPS ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

FBC Turun divarijoukkueen valmennuksessa koetaan nyt muutoksia, kun Santeri Raatarila korvaa Perttu Kytöhongan päävalmentajan paikalla.

Lue lisää