Inter tyrmäsi Hakan Valkeakoskella

FC Inter kävi perjantaina lyömässä FC Hakan maanrakoon komealla 1-4(0-1) voitolla Valkeakosken Saharassa pelatussa harjoitusottelussa. Interin tehomiehenä ottelussa kunnostautui hyökkääjä Guillano Grot, joka teki kaksi maalia.

Inter tuli otteluun kovalla sykkeellä ja painoi Hakan ottelussa alusta alkaen puolustuskannalle. Interin ensimmäistä maaliakaan ei tarvinnut odottaa kuutta minuuttia kauempaa. Tuolloin Severi Paajanen puski Mika Ojalan kierteisen kulmapotkun Hakan maalin etukulmaan.

Ensimmäisen puolen tunnin aikana Grotilla oli vielä hyvä paikka lisötä Interin johtoa, mutta Haka-vahti Janne Korhonen oli tilanteessa hereillä ja peitti sen vastaantulollaan.

Ensimmäisen jakson viimeisen vartin aikana peli muuttui vähän sekavaksi ja Haka sai myös luotua painetta Interin maalille. Maaleihin painostus ei kuitenkaan johtanut.

Ottelun toisen jakson Inter aloitti ensimmäisen tapaan vauhdilla. Hyvät tilanteet eivät kuitenkaan johtaneet maaleihin. Myös Hakalla oli hyvä paikka tasoittaa peli, mutta toppari Juuso Halosen syöksypusku viidestä metristä meni yli maalin.

Inter ei sen sijaan jättänyt maalipaikkojaan käyttämättä. 57. minuutilla Mika Ojala sai pallon oikealle laidalle, josta lähti tarkka keskitys maalille nousseelle Kennedy Nwangangalle, joka ei paikassaan erehtynyt.

Kolmannessa maalissa Haka-toppari Diego Corpachen metsästäessään pudonnutta kenkäänsä Grot pääsi Claudio Verinon purkupallosta läpi ja teki ottelun kolmannen maalin. Pelikello näytti tuolloin 74 minuuttia.

Viimeisen kahden kolmen minuutin aikana nähtiin vielä kaksi maalia. 1-3 maalin teki Interin puolustuksen lepsuillessa Kalle Multanen. Minuuttia myöhemmin Grot kruunasi iltansa tekemällä Interin neljännen maalin Touko Tumannon hyvästä syötöstä.

Ottelun loppupuolella hakalaisten hermo kontrolli joutui koetukselle Interin pyörittäessä peliä. Jani Kauppila ja läpi ottelun tuttuun tyyliin pikku-sikaa pelannut Sami Ristilä ajettiin kentältä kahden varoituksen seurauksena.

- Ottelu oli meille tärkeä, koska saimme uusille pelaajillemme peliaikaa. Mielestäni otimme pelaamisessa askeleen eteenpäin. Dominoimme pelin kulkua läpi ottelun ja ansaitsimme voiton, summasi päävalmentaja Job Dragtsma ottelun lyhyesti.

Interin kokoonpano Haka-ottelussa: Bantamoi, Ramirez, Grot, Aho, Paajanen, Ojala(Tumanto 82. min)) Pertot(Kauko 82. min), Sanevuori, Nikkari, Nwanganga(Seppälä 87. min) ja Verino.

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.