Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS-FF Jaro –pelissä mielenilmaus sodan siviiliuhrien puolesta

 
TPS-FF Jaro –pelissä mielenilmaus sodan siviiliuhrien puolesta


Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri järjestää yhteistyössä TPS jalkapallon kanssa hiljaisen mielenilmauksen sodan siviiliuhrien puolesta 4.5. pelattavassa TPS-FF Jaro -ottelussa.

Siviilit ovat nykyisten sotien suurimpia kärsijöitä. Nykyään jopa 90 prosenttia sodan uhreista onkin siviilejä. Hiljaisella mielenosoituksella halutaan muistuttaa ihmisiä sodan sääntöjen tärkeydestä. Tapahtumassa joukko ihmisiä makaa ottelun alussa pelikentällä esittäen kuollutta. Joka kymmenennellä on päällään sotilasvaatteet. Kyse ei ole sodanvastaisesta mielenilmauksesta, vaan Punainen Risti haluaa muistuttaa yhdessä TPS jalkapallon kanssa, että sodassa, kuten jalkapallossakin, on tärkeä noudattaa sääntöjä.

Nykyään tiedotusvälineet välittävät jatkuvasti tietoa tilanteista, joissa on toimittu vastoin humanitaarisen oikeuden sääntöjä. Sodan oikeussäännöt, eli kansainvälisen humanitaarisen oikeuden säännöt, ovat valtioiden sopimia oikeussääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten selkkausten vaikutuksia. Niiden tarkoituksena on yhtäältä suojella ihmisiä, jotka eivät osallistu vihollisuuksiin, sekä toisaalta rajoittaa sodankäyntitapoja ja – keinoja. Näiden kansainvälisten oikeussääntöjen vaaliminen on yksi Punaisen Ristin erityistehtävistä. TPS jalkapallo haluaa omalta osaltaan olla mukana auttamassa Suomen Punaista Ristiä tämän tehtävän toteuttamisessa.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

TPS:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Tomi Ruuhikorpi.

Lue lisää
Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

FC Inter on solminut pelaajasopimukset Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen keskikenttäpelaajien Mikko Kuninkaan ja Niilo Mäenpään kanssa.

Lue lisää
Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

FC Inter on solminut loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen Tero Mäntylän kanssa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

FC Inter on tänään vapauttanut Shefki Kuqin seuran edustusjoukkueen valmentajan tehtävistä. Valmennusvastuun ottaa aiemmin apuvalmentajana toiminut Fabrizio Piccareta.

Lue lisää
Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Suomessa HJK:ta kahteen otteeseen edustanut hyökkääjä Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin heinäkuun loppuun kestävällä sopimuksella, jossa on seuran optio loppukaudesta.

Lue lisää