Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hannu Rautala liittyi TPS:n liigamiehistön valmennustiimiin

 
Hannu Rautala liittyi TPS:n liigamiehistön valmennustiimiin


Hannu Rautala palasi muutaman vuoden tauon jälkeen TPS:n liigajoukkueen fysiikkavalmentajaksi. Valmentamisen aikoinaan yleisurheilupuolella aloittanut Rautala, on ollut mukana TPS:n toiminnassa jo yli 30 vuoden ajan.

Rautalan valmennettaviin ovat kuuluneet mm. 1970 – luvulla mainetta Olympialaisissa asti niittänyt 10-ottelija Johannes Lahti sekä nykypäivän tähdistä aitajuoksija Juha Sonck sekä kolmiloikkaaja Johan Meriluoto. Jääkiekkopuolella Rautala on vetänyt legendaariseksi muodostuneita turkulaisten NHL-pelaajien kesäharjoituksia jo useita vuosia.

- Nopeus, kestävyys ja voima ovat sekä jääkiekossa, että yleisurheilussa keskeisimmät tavoiteltavat osa-alueet. Tämän vuoksi harjoitteet eivät eroa toisistaan niin paljon, toteaa Rautanen.

Hetken tauon jälkeen taas TPS:n liigarinkiin

Rautala myöntää harkinneensa mukaan lähtemistä aika tarkkaan tällä kertaa, lähinnä ajan riittävyyden vuoksi. Innostus elämäntyöstä veti kuitenkin pidemmän korren.

- Mukaan lähtemistä piti tosissaan harkita tällä kertaa, mutta Meriluodon uran lopetus viime keväänä sekä osa-aikaeläke Aurajoen Urheilulukiosta, antoivat sopivan sauman saada aikaa riittämään myös jääkiekkopuolelle. Ja puhtia ja intoa riittää edelleen, se on varma, kertoo Rautala.

Valmentajat Kai Suikkanen ja Riku-Petteri Lehtonen ovat mielissään tiiminsä vahvistuttua rautaisella ammattilaisella.

- On hienoa saada lisää asiantuntemusta valmennustiimiin. Käymme yhdessä läpi harjoittelun tavoitteita ja niitä ominaisuuksia, joita joukkueelta toivotaan. Hannu laatii näiden ja omien havaintojensa pohjalta treeniohjelmat, joilla tähdätään parhaaseen fyysiseen kuntoon, kertoo päävalmentaja Kai Suikkanen.

Jatkuvaa havainnointia ja reagointia

TPS ei harjoittele jäällä ennen heinäkuuta. Tällä päätöksellä Rautala ja muu valmennus hakevat täydellistä keskittymistä fyysisen kunnon maksimointiin. Toinen tärkeä asia on Rautalan mukaan enemmän pääkopassa:

- Kun jääharjoituksiin tulee pieni hengähdystauko, kasvaa hinku päästä taas jäälle.

Tällä viikolla hikoiltiin juoksutestien parissa ja voimatestit suoritettiin huhtikuun puolella.

- Testaus on kaiken A ja O. Niiden tulokset kertovat valmennukselle, missä mennään ja miten harjoittelua tulee kehittää, jotta päästään haluttuihin tavoitteisiin, painottaa Rautala.

Rautalan opit perustuvatkin jatkuvaan reagointiin ja läsnäoloon.

- En pysty esimerkiksi nyt sanomaan, miten joukkue treenaa neljän viikon kuluttua. Koko ajan ollaan läsnä ja havainnoidaan, mihin suuntaan harjoittelua täytyy hioa.

Myös harjoitusten rytmitys on ensiarvoisen tärkeää ja yksi Rautalan valmennuksen kulmakivistä.

- Viikko-ohjelmat rakennetaan niin, että erilaiset harjoitteet seuraavat toisiaan sellaisessa järjestyksessä, että palautuminen niiden välissä on maksimaalista.

TPS:n liigamiehistö harjoittelee nyt joukkueena, vaikka yksilöllisiä painotuksia huomioidaan koko ajan. Varsinainen omatoimijakso eli ns. kesäloma, sijoittuu välille 18.6. – 19.7. Silloin jokainen pelaaja saa mukaansa yksilöllisen harjoitusohjelman.

- Eihän huippu-urheilija voi lomailla juuri ennen kilpailukauden alkua, lopettaa Rautala muun valmennustiimin nyökytellessä vierellä.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle



Riku-PetteriLehtonen

Riku-Petteri Lehtonen

19.1.1971
Tiedot

KaiSuikkanen

Kai Suikkanen

28.2.1959 Parkano
Tiedot


Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää