Inter vei paikallispelin

Kauden ensimmäinen paikallisottelu Interin ja TPS:n välillä pelattiin torstaina Veritas Stadionilla. Ottelun tahtipuikkoa yhtä toisen jakson viiden minuutin jaksoa lukuun ottamatta heiluttanut Inter voitti ottelun lopulta ansaitusti kahdella toisen jakson maalilla lukemin 2-0(2-0).

17 Mika Ojala
19 Aristides Pertot(23 Ville Nikkari 86. min)
22 Sami Sanevuori(27 Kennedy Nwanganga 69. min)
29 Henri Lehtonen ”C”

Vaihdossa:

6 Jermu Gustafsson
8 Touko Tumanto
12 David Monsalve
26 Felix Åkerlund

Ottelun ensimmäinen jakso oli paikallisotteluksi erittäin tapahtumaköyhä. Paria kaukolaukausta lukuun ottamatta ensimmäisen jakson kohokohdaksi voidaan nostaa Simo Valakarin taklaus, joka oli jakson merkittävin tapahtuma.

Avausjaksolla Inter piti kyllä palloa, mutta tilanteiden luominen lähes koko joukkueen voimin omalla kenttäpuoliskolla passiivisesti makoilleen TPS:n maalille oli koko ensimmäisen puoliajan vaikeaa.

Toisella jaksolla peli näytti heti alusta asti avoimelta. Timo Furuholm pelattiin hyvään paikkaan heti 2. jakson alussa, mutta tilanne oli lopulta paitsio. Myös TPS:n Wayne Brown ja Christian Andersen laukoivat pari kertaa melko vaarallisesti kohti Interin maalia.

Ottelussa alkoi vihdoin tapahtua reilun tunnin pelin jälkeen, kun TPS otti vaihdosta kentälle hyökkääjä Babtunde Wusun. Hänellä olikin heti ensimmäisen kentällä olo minuuttinsa aikana kaksi paikkaa viedä TPS-johtoon, mutta harmikseen mies ei paikoistaan onnistunut.

Ottelun vauhdikkain ja pelin lopulta ratkaissut viisiminuuttinen alkoi 71. minuutin kohdalla. Ensin hyvään maalipaikkaan pääsi Furuholmin pudotuksesta Aristides Pertot, mutta laukaus kilpistyi TPS-puolustukseen. Pari minuuttia tämän jälkeen Interin Severi Paajanen laukoi pallon voimalla TPS-maalin yläputkeen.

74. minuutilla oli sitten Interin Kennedy Nwangangan vuoro laukoa kaukaa, ja millä lopputuloksella: Pallo 25-metristä vastustamattomasti TPS-maalin vasempaan yläkulmaan. Kyseinen maali oli 18-vuotiaan Nwangangan ensimmäinen Veikkausliigassa.

Ottelu ratkesi lopullisesti kaksi minuuttia ensimmäisen maalin jälkeen. Mika Ojalan keskitys ajautui TPS-vahti Jukka Lehtovaaran käsien ja Sami Rähmösen kautta takatolpalla päivystäneelle Furuholmille, jolla oli helppo työ sutia ottelun toinen ja samalla viimeinen maali.

Keskikentällä kauden parhaan pelinsä pelannut Alberto Ramirez oli lähellä kaunistella Interin johtoa vielä kolmeen maaliin, mutta Lehtovaara torjui hänen komean kaukolaukauksen ottelun 78. minuutilla.

Pelin lopulla TPS vaihtoi kentälle vielä lisää hyökkäysvoimaa, mutta paine Interin maalilla jäi olemattomaksi. Näin ollen kauden ensimmäinen paikallisottelu noudatti viime kauden kaavaa jättäen Turun hallitseviksi väreiksi sinisen ja mustan.

Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com

FC Inter ry - logo

FC Inter - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.