Tepsi kauhoi kullanarvoiset pisteet Lahdesta

TPS pelasi viimeisen ottelunsa ennen alle 21-vuotiaiden EM-kisoja ja upeasti pelasikin, varsinkin avausjakson, ja ottelun lopun. Tepsin peli alkaa loksahdella vihdoin kunnolla kohdalleen, joten kolmen viikon ottelutauolle lähdetään kahden komean vierasvoiton saattelemana. Tänään TPS tuli kentälle FC Lahtea vastaan kuin pyörremyrsky ja johti reilun 20 minuutin kohdalla jo 0-3! Lahti toki nousi tuon shokkihoidon jälkeen otteluun vielä mukaan ja jännittäväksi touhu menikin. Tepsin sankariksi nousi kahden maalin Riku Riski, joka tainnutti lopullisesti isäntien pyristelyt.

Ottelun ensimmäisen varsinaisen paikan loi Riski 8. minuutin kohdalla, mutta lahtelaismaalivahti Viktor Szentpeteri poimi vielä pallon alanurkasta. 14. minuutin kohdalla sitten rysähti. Riski puski pallon maalin eteen ja Kuopiossa maalihanansa torstaina auki saanut Babatunde Wusu sai päätään väliin puski Palloseuran 0-1-johtoon.

Pari minuuttia edellisestä ja jälleen paukkui. Christian Andreasen kiisi upeasti karkuun Lahden paitsioansan pettäessä täydellisesti, Juuttikärki kiersi Szentpeterin, ja upotti pallon vuorenvarmasti verkkoon. Maali oli Andreasenille jo kauden neljäs. TPS-ilotulitus jatkui 23. minuutin kohdalla, kun Riku Riski latasi Andreasenin syötön takanurkkaan. Siis 23 minuuttia, ja jo 0-3!

FC Lahti tuli otteluun väkisin mukaan 37. minuutilla, kun Mohamed Fofana alusti ja Drilon Shala niittasi isännät kyttäysasemiin kahden maalin päähään. 42. minuutin kohdalla Lahti sai aivan käsittämättömän pilkun, jonka brassikärki Rafael tuhri kuitenkin tolppaan. Oikeus siis lopulta toteutui.

Toisella jaksolla nähtiin varsin odotettu vaihto, kun reisivammastaan toipunut Jari Litmanen juoksi kentälle. TPS aloitti jakson ihan sähäkästi, mutta Lahti otti kuitenkin aika nopeasti ohjat käsiinsä. Lahden legendaarinen kymppipaita otti kapellimestarin roolin odotetusti haltuunsa.

Parhaan kavennuspaikan Lahti rakenteli, kun jakso oli puolessa välissä. Fofana tykitti sydämensä kyllyydestä, mutta Jukka Lehtovaara venyi pallon päädystä yli. Pari minuuttia tästä ja Shala nosti Lahden jo maalin päähän hengittämään.

Vaikka Lahti haki tasoitusta vimmatusti, hieman riskilläkin, niin alkoi Tepsillekin aueta vastaiskun paikkoja toisen jakson loppupuolella. 81. minuutilla TPS rullasikin Lahden puolustuksen yli. Mikko Manninen porhalsi pitkin laitaa, jatkoi Wusulle, joka jatkoi Riku Riskille ja tämä vapautti Tepsin piinasta 2-4-maalillaan.

TPS:n joukkueseen liittyi tänään myös kosovolaislaituri Yll Hoxha, joka on nimen omaan vasemman kaistan pelaaja. Hän pystyy pelaamaan sekä puolustuksessa tai keskikentällä. Hoxha ravasikin kentälle 84. minuutin kohdalla ja esitys oli varsin lupaava.

TPS oli tehdä lopussa vielä yhden osuman. Ensin meinasi osua Wayne Brown ja heti perään Mikko Paatelainen.

Ottelu oli kokonaisuudessaan aivan loistavaa draamaa. TPS:n salama-alku ja maalisuma, Litmasen tulo kentälle ja Lahden nousu, Rafaelin missattu pilkku, Riskin lopullinen kuolinisku kymmenen minuuttia. Ja kaikki tämä aivan mahtavassa auringonpaisteessa ja helteessä.

Samalla TPS nousi mukaan sarjan kärkikahinoihin.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku.com

Turun Palloseura - logo

TPS - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.