Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

David Leggio on TPS:n uusi maalivahti

 
David Leggio on TPS:n uusi maalivahti


TPS on solminut yhden vuoden sopimuksen 24-vuotiaan Buffalosta lähtöisin olevan maalivahdin, yhdysvaltalaisen David Leggion kanssa. Leggio tulee yhdessä Atte Engrenin ja Joni Ortion kanssa muodostamaan TPS:n ensi kauden maalivahtiosaston ja täydentää omalta osaltaan NHL:ään siirtyvän Aleksander Salakin jättämää aukkoa.

Kesällä 25 vuotta täyttävä, 180-senttinen ja 81-kiloinen Leggio on pelannut koko tähänastisen uransa Pohjois-Amerikassa. Vuodet 2004–2008 Leggio pelasi ECAC -yliopistosarjaa Clarksonin yliopistossa ja hänet valittiin kaudella 2006–2007 sarjan parhaaksi maalivahdiksi sekä 1. All Star -viisikkoon. Kaudella 2007–2008 hänet valittiin 2. All Star –viisikkoon.

Viime kaudeksi, 2008–2009, Leggio siirtyi ECHL-ammattilaissarjaan Florida Everbladesin joukkueeseen ja jatkoi hyviä otteitaan myös sillä sarjatasolla. Hänet valittiin ECHL:n All Stars -otteluun maalivahdiksi ja hän oli koko sarjan paras maalivahti runkosarjan parhaalla torjuntakeskiarvollaan, 2,26 päästettyä maalia per ottelu. Hän pelasi viime kaudella yhteensä neljä nollapeliä.

Leggion pelaajaprofiili sopii TPS:n tavoitteisiin

Leggio sopii hyvin TPS:n asettamiin tavoitteisiin uudelta maalivahdiltaan ja TPS on seurannut hänen otteitaan Pohjois-Amerikan kaukaloissa tarkasti.

- Tunnemme Davidin taustat ja luonteen hyvin. Hän on vielä nuori ja kehittyvä maalivahti, jolla on tavoitteet uransa suhteen korkealla, kertoo TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuori.

TPS:n maalivahtivalmentaja Urpo Ylönen on nähnyt Leggion pelaamista nauhalta ja yhtyy Vuoren profiiliin uudesta oppipojastaan.

- Pelityyliltään David on hyvin liikkuva, nopeat refleksit omaava maalivahti, joka pelaa pohjoisamerikkalaisittain peittävää tyyliä. Hyvä liikkuvuus helpottaa Davidin sopeutumista Euroopan isompaan kaukaloon. Ennen kaikkea David on taisteleva maalivahti, joka on valmis tekemään töitä urakehityksensä eteen. Erikoishuomiona sanoisin Leggion huolellisen paneutumisen omaan työhönsä, joka näkyy sopivana omana tahtona pelissä.

David Leggio liittyy TPS:n joukkueeseen 1.8. alkaen.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle



AtteEngren

Atte Engren

19.2.1988 Rauma
Tiedot

JoniOrtio

Joni Ortio

16.4.1991 Turku
Tiedot

Alexander Salak

5.1.1987 Strakonice, CZE
Tiedot

Urpo Ylönen

25.5.1943 Käkisalmi
Tiedot


Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää