Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

David Leggio on TPS:n uusi maalivahti

 
David Leggio on TPS:n uusi maalivahti


TPS on solminut yhden vuoden sopimuksen 24-vuotiaan Buffalosta lähtöisin olevan maalivahdin, yhdysvaltalaisen David Leggion kanssa. Leggio tulee yhdessä Atte Engrenin ja Joni Ortion kanssa muodostamaan TPS:n ensi kauden maalivahtiosaston ja täydentää omalta osaltaan NHL:ään siirtyvän Aleksander Salakin jättämää aukkoa.

Kesällä 25 vuotta täyttävä, 180-senttinen ja 81-kiloinen Leggio on pelannut koko tähänastisen uransa Pohjois-Amerikassa. Vuodet 2004–2008 Leggio pelasi ECAC -yliopistosarjaa Clarksonin yliopistossa ja hänet valittiin kaudella 2006–2007 sarjan parhaaksi maalivahdiksi sekä 1. All Star -viisikkoon. Kaudella 2007–2008 hänet valittiin 2. All Star –viisikkoon.

Viime kaudeksi, 2008–2009, Leggio siirtyi ECHL-ammattilaissarjaan Florida Everbladesin joukkueeseen ja jatkoi hyviä otteitaan myös sillä sarjatasolla. Hänet valittiin ECHL:n All Stars -otteluun maalivahdiksi ja hän oli koko sarjan paras maalivahti runkosarjan parhaalla torjuntakeskiarvollaan, 2,26 päästettyä maalia per ottelu. Hän pelasi viime kaudella yhteensä neljä nollapeliä.

Leggion pelaajaprofiili sopii TPS:n tavoitteisiin

Leggio sopii hyvin TPS:n asettamiin tavoitteisiin uudelta maalivahdiltaan ja TPS on seurannut hänen otteitaan Pohjois-Amerikan kaukaloissa tarkasti.

- Tunnemme Davidin taustat ja luonteen hyvin. Hän on vielä nuori ja kehittyvä maalivahti, jolla on tavoitteet uransa suhteen korkealla, kertoo TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuori.

TPS:n maalivahtivalmentaja Urpo Ylönen on nähnyt Leggion pelaamista nauhalta ja yhtyy Vuoren profiiliin uudesta oppipojastaan.

- Pelityyliltään David on hyvin liikkuva, nopeat refleksit omaava maalivahti, joka pelaa pohjoisamerikkalaisittain peittävää tyyliä. Hyvä liikkuvuus helpottaa Davidin sopeutumista Euroopan isompaan kaukaloon. Ennen kaikkea David on taisteleva maalivahti, joka on valmis tekemään töitä urakehityksensä eteen. Erikoishuomiona sanoisin Leggion huolellisen paneutumisen omaan työhönsä, joka näkyy sopivana omana tahtona pelissä.

David Leggio liittyy TPS:n joukkueeseen 1.8. alkaen.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulleAtteEngren

Atte Engren

19.2.1988 Rauma
Tiedot

JoniOrtio

Joni Ortio

16.4.1991 Turku
Tiedot

Alexander Salak

5.1.1987 Strakonice, CZE
Tiedot

Urpo Ylönen

25.5.1943 Käkisalmi
Tiedot


Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää