Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS:lle tärkeät pisteet vähän nihkeämmälläkin pelillä

 
TPS:lle tärkeät pisteet vähän nihkeämmälläkin pelillä

TPS otti Veikkausliigassa kolmannen peräkkäisen voittonsa ja nousi myös sarjataulukossa sijaluvulle kolme. Uhriksi joutui lukemin 3-2 mainiolla kuitenkin pelipäällä ollut RoPS.

RoPS näytti heti alusta asti, että oli tullut Turkuun nimen omaan pelaamaan ja taistelemaan voitosta. Lappilaiset menivätkin johtoon jo 6. minuutin kohdalla, kun toppari Joonas Ikäläinen sohi pallon verkkoon maalinedustusruuhkasta. Pallo pomppi pitkän aikaa kuin flipperissä TPS:n boksissa, eikä kotijoukkueen puolustus saanut sitä millään ilveellä purettua.

TPS kiri kuitenkin melko vahdilla tasoihin. Iiro Aalto pisti tarkan laakakeskityksen ja Mikko Paatelainen puski sen nätisti verkkoon.

Tämän jälkeen TPS:llä oli kaksikin maanmainiota paikkaa mennä johtoon. Ensin Riku Riski täräytti keskelle maalia voimalla, mutta RoPS:n korealaisvahti Jung-Huyk Kwom nyrkkeili pallon yli. Samu-Petteri Mäkelän maanuoliainen kiertyi puolestaan hieman väärään suuntaan ja meni vasemmalta vain hieman ohi. Tasapuolisuuden nimissä myös RoPS kolisutteli maalirautoja.

Ennen taukoa nähtiin sitten ilotulitus osa II. Ensin 40. minuutin kohdalla Christopher Musonda veivasi vasemmalla puolella TPS-puolustuksen läpi ja sijoitti pelivälineen verkon perukoille ohi TPS-maalivahti Jani Tuomalan.

Kwomin ja Babatunde Wusun yhteentörmäys toi sen verran lisäaikaa, että TPS sai vielä mahdollisuutensa aivan lopussa ja myös käytti sen. Aalto passasi jälleen, mutta viimeistelijäksi nousi Riski. Hänen muulinpotkunsa upposi komeasti maalin oikeaan takarautaan.

Yleisöönmenevä värikäs avausjakso tarjosi siis hellesäässä neljä hienoa maalia ja paljon tilanteita sekä taistelua.

- Mielestäni meillä oli enemmän paikkoja ja oltaisiin ansaittu enemmän, RoPS:n päävalmentaja Mika Lumijärvi harmitteli.

Toiselle jaksolle TPS:n päävalmentaja Pasi Rautiainen teki yhden ratkaisevan muutoksen. Christian Andreasen juoksi sisään ja Mäkelä tuli vaihtoon. Tämä myös tepsi. Andreasen oli muutaman minuutin kentällä ja iski TPS:n johtolla komealla ylänurkkavedolla.

- Hän tuli meille vähän puolikuntoisena, mutta kyllähän poika osaa tehdä maaleja. Tämä oli häneltä maailman luokan maali, Rautiainen kiitteli.

Toisella jaksolla tästä eteenpäin paremmat maalipaikat loi kieltämättä RoPS. TPS sai lisää eloa peliin viimeiseksi vartiksi, kun yhdeksän kuukautta liigapeleistä sivussa ollut Mika Ääritalo kirmasi viheriölle. Ärtsi meinasikin iskeä Lapin miehet lopullisesti kanveesiin puolittaisella läpiajolla, mutta Kwom tuli mainiosti vastaan.

- Vaikka pisteitä ei nyt tullutkaan, oli pelimme nyt hyvää, toisin kuin viimeksi Tamperetta ja Jaroa vastaan. Meidän numero kymmenen, Chanda Mwaba, hallinnoi mielestäni täysin keskikenttää, Lumijärvi muistutti.

- Olin todella iloinen tämän miehen paluun vuoksi, sillä en ole hänen kunnolla nähnyt vielä edes pelaavan, Rautiainen totesi ja taputteli Ääritaloa selkään.

- On tämä kummallista. Joskus hallitaan pelejä ja ei voiteta. Nyt ei ehkä hallittu, mutta otettiin silti ne pisteet. Kiitokset taas turkulaiselle yleisölle taas ja tervetuloa lauantaina katsomaan aina kovaa MYPA:a, Rautiainen huikkasi.

Ääritalo oli todella iloinen, kun pääsi palaamaan tositoimiin jälleen myös liigatasolla. Vanha juonikkuus oli kentällä tallessa, joten TPS saa loppuakaudeksi hurjasti lisää tulivoimaa.

- Oli hienoa pelata ottelun loppu, nyt kun ollaan taas kunnossa. Kautta on vielä jäljellä paljon, joten kyllä tässä mukaan vielä ehditään, hän naurahti.

TPS oli joutunut rustaamaan myös puolustustaan hieman uuteen uskoon, kun Jaakko Nyberg joutui huilille. Myös EM-kisakävijät Kappe Hämäläinen ja Jukka Lehtovaara seurasivat ottelun katsomosta.

- Jaakolla ei ole nyt mitään vakavampaa ja EM-kisoissa käyneille pojille annoin vapaata, mutta sanoin, että tervetuloa huomenna arkeen, TPS-luotsi vielä virnisteli.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää