12 David Monsalve
3 Claudio Verino
6 Jermu Gustafsson
22 Sami Sanevuori

FC Interin tuloksellisesti heikot ottelut HJK:ta vastaan saivat jatkoa sunnuntaina Töölön Pallokentällä. Sekä ensimmäisellä että toisella jaksolla maalin tehnyt Klubi voitti ottelun lopulta 2-0(1-0).

Ottelu lähti käyntiin Interin hienoisessa hallinnassa. HJK ei lähtenyt monen muun joukkueen tavoin prässäämään Interiä kovinkaan ylhäältä vaan tukki keskialueen järkevällä miehityksellä.

Kotijoukkueen taktiikan voikin sanoa onnistuneen hyvin, sillä se onnistui maalinteossa 14. peliminuutin kohdalla. Maalin teki Dawda Bahin hyvän esityön jälkeen lähietäisyydeltä Juho Mäkelä.

Maalin myötä HJK sai hallinnan pelistä ja kontrolloikin avausjaksoa Interin pyrkiessä pelaamaan palloa vain tiiviisti miehitetyn keskustan kautta kohti Ville Wallenin vartiomaa HJK-maalia. Kulbi-vahti selvisikin avausjaksolla helpolla, sillä Inter ei saanut luotua tilanteita hänen maalillensa.

Ottelun toiselle jaksolle Inter tuli hyvällä sykkeellä. Joukkue sai kahden vaihdon myötä lisää puhtia peliinsä ja pystyi myös luomaan painetta HJK:n maalille. Interin leirissä riemuittiin hetken jo tasoituksesta, kun Timo Furuholm siirsi pallon Severi Paajasen esityön jälkeen pallon maaliin. Interin harmiksi tilanne oli kuitenkin paitsio.

Furuholmilla oli hyvä paikka myös 55. minuutin kohdalla, kun hän pääsi laukomaan vajaasta 20 metristä. Kovan laukauksen torjui kuitenkin HJK-vahti Wallen hyvällä jalkatorjunnallaan.

Interin hallitsemalla toisella jaksolla HJK:n oikeastaan ensimmäinen maalipaikka syntyi Sebastian Sorsan ja Jarno Parikan hyvän seinäpelin seurauksena 69. minuutilla. Tuon tilanteen torjui kuitenkin hyvin Patrick Bantamoi. Jatkotilanteessa Dawda Bah rikkoi Ville Nikkaria ja maali jäi syntymättä.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kuusi minuuttia ennen pelin loppua, kun maalivahti Bantamoi kaatoi rangaistusalueen ulkopuolella läpiajossa olleen Jarno Parikan ulosajon arvoisesti. Koska Inter oli tehnyt tuolloin jo kaikki kolme pelaajavaihtoaan, niin maaliin asteli kenttäpelaaja Touko Tumanto.

Ulosajon ja vajaalle joutumisen myötä Interin hallinta pelissä loppui. HJK onnistui lopulta kaunistelemaan pelin loppulukemat 2-0 lukemiin Jarno Parikan toimesta.

Ottelun parhaalla pelaajalla Dawda Bahilla oli paikka kruunata iltansa maalilla erotuomarin myöntämällä lisäajalla, mutta Nikkari esti maaliviivalta varman maalin.

Interillä ei ole aikaa jäädä murehtimaan tappiotaan pitkäksi aikaa, sillä joukkueen seuraava ottelu on ohjelmassa jo keskiviikkona, jolloin se matkustaa Tampere Unitedin vieraaksi.

Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com

FC Inter ry - logo

FC Inter - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.