6 Jermu Gustafsson
23 Ville Nikkari
19 Aristides Pertot
27 Kennedy Nwanganga

Tampereen Ratinan stadionilla kaikui keskiviikon TamU-Inter-ottelun jälkeen tuttu huuto: ”Inter ei voita koskaan!” Ei niin, sillä TamU kuittasi Interin toisen jakson kahden maalin johdon voittamalla pelin 3-2(0-1). Ottelun voittomaali Rafinhan toimesta syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 93.46.

Jos TamU:n Inter voitossa ei ole tilastojen valossa mitään ihmeellistä, niin siinä on, että Interiltä ajettiin jo toisessa perättäisessä Veikkausliigassa maalivahti ulos punaisella kortilla. Tällä kertaa kentältä poistui liigadebyytissään hyvin esiintynyt David Monsalve, joka kaatoi rankkarin arvoisesti läpiajossa olleen Aleksei Kangaskolkan.

Monsalven tilalle Interin maalille tuli tällä kaudella pääsääntöisesti A-junioreissa ja FC Sinimustissa esiintynyt Eemeli Reponen. Hän selvisi urakastaan puhtain paperein, vaikka joutuin päästämään kaksi maalia.

- En ole kokenut koskaan vastaavaa. Kaksi maalivahtia ajetaan ulos kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Nyt on sitten Reposen vuoro näyttää taitonsa, ihmetteli päävalmentaja Job Dragtsma ottelun päätyttyä.

Itse ottelu oli ensimmäisellä jaksolla tasaista pelaamista. Inter ei lähtenyt prässäämään TamU:a ihan ylhäältä, vaan pyrki antamaan aloitetta myös tamperelaisille. Taktiikka toimi hyvin ja palkkio siitä saatiin ensimmäisen jakson lopulla, kun Timo Furuholm vei Interin johtoon Alberto Ramirezin vapaapotkun jälkitilanteesta.

Toisen jakson Inter aloitti räväkästi tekemällä 0-2-maalin pelikellon näyttäessä tasan 52 minuuttia. maalin teki noin 30 metristä lähteneellä komealla kaukolaukauksella Alberto Ramirez. Maali oli Meksikon miehen ensimmäinen Inter-paidassa.

Kukaan Ratinassa peliä seuranneista ei varmastikaan uskonut, että kahdeksan minuuttia myöhemmin peli olisi tasan. Näin kuitenkin kävi.

Kaksi minuuttia myöhemmin Aleksei Kangaskolkka pääsi iskemään ensimmäisen TamU-maalin Chris Jamesin oivasta keskityksestä. Tilanteessa James sai miettiä kauan mihin pallon laittaa, sillä prässi ei tilanteessa ollut sitä, mitä sen pitäisi olla.

Reilut kolme minuuttia tästä Interin puolustus uinahti jälleen, kun Kangaskolkka pelattiin läpi. Vastaan maalilta tullut Monsalve kaatoi epäonnekseen TamU-hyökkääjän ja sai katsella tilanteessa punaista korttia.

Ulosajon seurauksena maalille juoksi uransa ensimmäiseen Veikkausliigaotteluun Monsalven tavoin Eemeli Reponen. Ihan sankariksi Reponen ei noussut, sillä hän ei pystynyt torjumaan Chris Jamesin rangaistuspotkua.

TamU:n tasoituksen jälkeen Inter keskittyi vajaamiehisenä puolustamaan. Tämä onnistui hyvin ja joukkue sai luotua pari erittäin vaarallista maalipaikkaa vastahyökkäyksistä. Ensimmäisen tuhlasi oikeastaan Ats Purjeen ja Timo Furuholmin heikon tilannepelaamisen seurauksena Ramirez ja toisessa Furuholmin laukaus suoraan ilmasta painui ohi maalin.

Interin kohtaloksi ottelussa kuitui lopullisesti pelin 93. minuuttia. Tuolloin Guillano Grot ei saanut pidettyä palloa TamU:n hyökkäysalueella, vaan päästi Mattias Lindströmin syöttämään pallon Rafinhalle Inter-puolustuksen selustaan. Taitava brassi harhautteli Claudio Verinon ja laukoi pienen kuljetuksen päätti pallon maalin takakulmaan ja sitä myötä voiton TamU:lle.

Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com

FC Inter ry - logo

FC Inter - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.