Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Rajaritarit Trojansin vastustaja kotiavauksessa

 
Rajaritarit Trojansin vastustaja kotiavauksessa


Kolmen vieraspelin jälkeen Turku Trojans pääsee viimein esiintymään kotiyleisölleen lauantaina 11.7. Vieraaksi saapuu sensaatiomaisesti kautensa avannut Lappeenrannan Rajaritarit, joka on Vaahteraliigassa kolmantena tasapisteissä kärkijoukkue Butchersin ja kakkosena olevan Roostersin kanssa.

Trojans on avannut kautensa vaisunlaisesti, sillä kolmesta ottelusta on karttunut yksi niukkaakin niukempi voitto ja kaksi reilumpaa tappiota. Suurimmat ongelmat turkulaisjoukkueella on ollut hyökkäyspelissä, joka on ollut luvattoman tehotonta. Trojans on onnistunut kolmessa pelaamassaan ottelussa tekemään vain maalin per ottelu.

Joukkueen johto on tehnyt asiasta omat johtopäätöksensä ja hankkinut ripeästi riveihin vahvistuksia. Amerikkalainen Marques Dailey Hawaijin yliopistosta pelaa sekä laitahyökkääjänä että puolustuksen takamiehenä ja hän on pelinrakentaja Billy Hartin tuttuja high schoolin ajoilta.

Laitahyökkääjäkaartia on vahvistettu myös kokeneilla Mika Sevónilla ja Jukka Satolalla, jotka molemmat tuovat nuoreen joukkueeseen kaivattua kokemusta ja johtajuutta. Sevón ja Dailey esiintyivät jo Crocodiles pelissä, mutta Dailey oli edellisenä päivänä vasta saapunut maahan ja pelasi ottelun ennen yksiäkään harjoituksia joukkueen kanssa, joten ensiesiintymisen perusteella on paha tehdä vielä mitään arvioita.

Trojansin puolustus on onnistunut hyökkäystä paremmin ja onkin liigan kolmanneksi tehokkain. Erityisesti juosten on vastustajien ollut vaikea läpäistä turkulaispuolustusta. Heittopuolustuksessa on vielä parannettavaa, mutta Marques Dailey tuonee apua myös sille sektorille.

Rajaritarit palasi liigaan voittoisana
 
Rajaritarit nousi vuoden tauon jälkeen takaisin Vaahteraliigaan ja on tänä vuonna yllättänyt monet valmiilla pelillään. Neljästä ottelusta on tilillä kolme voittoa ja ainoa tappio on hallitsevalle Suomen mestarille, Butchersille. Näillä ansoilla heruu paikka liigan kolmannelta sijalta tasapisteissä sarjakärjen kanssa.

Rajaritarien peli on ollut vahvasti heittopainotteista. Neljän pelin keskiarvo heittojaardeissa on 230,5. Pelinrakentaja Bradshaw Littlejohn on nakuttanut heittoja 61,7 % tarkkuudella ja heittänyt jo 12 maaliin johtanutta syöttöä. Littlejohn ei ole myöskään jäänyt seisomaan tumput suorina syöttökohteiden puuttuessa, vaan on kerännyt juostenkin peräti 245 jaardia. Littlejohnin suosikkikohteita ovat olleet Brandon Horn ja Markku Luoto, jotka kahteen pekkaan ovat poimineet yli puolet Littlejohnin heitoista.

Rajaritarien juoksupelin vetojuhdaksi hankittu Quinton Jones ei täyttänyt täysin odotuksia ja kaiken lisäksi mies lähti yllättäen takaisin Yhdysvaltoihin. Uutta keskushyökkääjää etsitään, mutta sillä välin juoksupelistä vastannee pääasiassa Mika Oksman.

Trojans vedenjakajalla

Lauantain ottelu on erityisen tärkeä nimenomaan Trojansille. Vaikka turkulaisilla onkin yksi ottelu muita vähemmän pelattuna, on edessä todella rankka rupeama. Heti keskiviikkona Trojans joutuu matkustamaan Jyväskylään pelaamaan peruutetun ottelun Jaguaareja vastaan ja hien tuskin kuivuttua joukkue matkaa lauantaina Porvooseen sarjakärki Butchersin vieraaksi. Kolme peliä viikon sisällä on kova missä tahansa lajissa, puhumattakaan jenkkifutiksessa.

Trojansin on saatava hyökkäyspelinsä kulkemaan jo lauantaina kotikentällä, sillä aikaa harjoittelulle ei sen jälkeen juurikaan ole. Jos tehottomuus jatkuu ja härkäviikosta jää käteen pelkkiä tappioita, alkaa kausi olla aika pitkälti paketissa.

Ottelu pelataan lauantaina 11.7. Turun urheilupuiston yläkentällä kello 16.00 alkaen.

Trojansin tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turku Trojans - logo

Trojans - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSaksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää