Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Inter aloittaa Mestarien liigaan

 
Inter aloittaa Mestarien liigaan


FC Interin seurahistorian toistaiseksi ehkäpä tärkein ottelu pelataan keskiviikkona Veritas Stadionilla, kun joukkue kohtaa Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa Moldovan viime kauden mestarijoukkue FC Sheriff Tiraspolin. Ottelu alkaa kello 18.30.

Vaikka Interin vastustaja FC Sheriff on vastustajana Interille ja varmasti muillekin suomalaisille jalkapallon ystäville uusi tuttavuus, niin tästä huolimatta joukkueen päävalmentaja Job Dragtsmalta löytyy tietoa, minkälaisesta joukkueesta on kysymys.

- Olimme heidän kanssa tammikuussa Moskovan CIS 2009 turnauksessa, minkä he lopulta voittivat. Heillä on paljon ulkomaalaisia pelaajia mm. brasilialaisia ja Afrikan maiden pelaajia. Heillä on hyvä joukkue, mutta uskon, että meillä on mahdollisuudet voittaa heidät, sanoo Dragtsma.

Inter ei ole kuitenkaan Sheriff-tietojensa kanssa pelkästään tammikuisen CIS 2009-turnauksen varassa. Dragtsman kakkosmies Jami Wallenius nimittäin oli Moldovan pääkaupunki Chisinaussa seuraamassa, kun Tiraspolin joukkue kukisti Moldovan liigan avausottelussa CSCA Rapidin 6-0. Tuolta matkalta Inter sai arvokasta tietoa keskiviikkoisesta vastustajastaan.

- Jami oli seuraamassa paikan päällä heidän liigaottelua perjantaina. Hänen matkansa oli onnistunut, sillä saimme sieltä paljon kuvamateriaalia ja muutakin tietoa Sheriffin joukkueesta. Joukkueen vahvuudet ja heikkoudet ovat siis tiedossa, toteaa Dragtsma.

Interin viimeiset ottelut eivät ole sujuneet aivan suunnitelmien mukaan. Joukkue on kyllä hallinnut pelaamiaan otteluita, mutta maalinteko on tuottanut joukkueelle melkeinpä ylitsepääsemättömiä vaikeuksia.

Joukkueen edellisessä ottelussa IFK:ta vastaan avausjakso oli pelillisesti vielä hakemista, mutta toisen jakson pelaaminen nähtiin sitä, mitä Dragtsma haluaisi myös keskiviikon ottelussa nähtävän.

- IFK-pelin toinen jakso oli meiltä viimeistelyä lukuun ottamatta hyvää peliä, joten sitä pyrimme jatkamaan keskiviikkona myös Sheriffiä vastaan. Nousimme tappioasemasta tasapeliin, joten se teki varmasti hyvää henkiselle puolelle, pohtii Dragtsma.

Vaikka Inter pelaakin keskiviikkona normaaleista arkirutiineista poikkeavan ottelun, niin joukkueen valmistautuminen ei eroa normaalista Veikkausliigaottelusta oikeastaan millään lailla.

- Meillä on ollut viime aikoina paljon otteluita, joten itse ottelua varten emme ole pystyneet harjoittelemaan. Harjoittelimme palauttavan harjoituksen sunnuntaina, jonka jälkeen pelaajat saivat viettää vapaapäivää maanantaina. Tiistaina ohjelmassa on vielä peliin valmistava kevyt harjoitus. Samalla tavalla olemme siis valmistautuneet tähän otteluun kuin muihinkin peleihin, valottaa hollantilaisvalmentaja Interin toimia ennen FC Sheriff-ottelua.

Inter pääsee keskiviikon otteluun lähestulkoon parhaalla mahdollisella miehistöllä. Ainoastaan argentiinalaispelaaja Aristides Pertotin pelaaminen on kysymysmerkki.

- Pertotin piti aloittaa IFK-ottelu, mutta hän loukkaantui alkulämmittelyn loppuvaiheessa. Keskiviikon ottelu taitaa tulla hänelle liian aikaisin. Muita poissaolijoita meillä ei loukkaantumisten takia ole, sanoo Dragtsma.

FC Interin ja FC Sheriffin välinen Mestarien liigan toisen karsintakierroksen 1. osaottelu pelataan siis keskiviikkona Veritas Stadionilla kello 18.30.

Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle


FC Inter ry - logo

FC Inter - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää