David Monsalve
Pablo Gomez-Marttila
Sami Sanevuori
Ville Nikkari

FC Interin tie nousi pystyyn Mestarien liigassa tiistai-iltana Tiraspolissa pelatussa toisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa 1-0(0-0) tappion myötä. Sheriff eteni näin ollen jatkoon yhteistuloksella 2-0.

Ottelun ratkaisu oli lähes identtinen viikko sitten pelatun Turun-ottelun kanssa. Inter-vahti Patrick Bantamoi kaatoi läpiojassa olleen Sheriff-hyökkääjän rangaistupotkun arvoisesti. Tuomitun rankkarin veti tolpan kautta sisään Alexander Suvorov.

Inter lähti otteluun vastaiskutaktiikalla. Joukkue miehitti keskialueen ja pyrki löhtemään hyökkäyksiin terävästi. Taktiikan toimivuudesta saatiin hyvä esimerkki 13. minuutilla, kun Joni Kauko pelattiin hyvään vetopaikkaan. Tulinen laukaus suuntautui kuitenkin päin Sheriffin maalivahtia.

Sheriff vastasi ensimmäisen jakson lopun maalipaikoista. Maalivahti Bantamoi oli kuitenkin mies paikallaan torjumalla vaaranpaikat tyylikkäästi. Varsinkin ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla nähty tuplatorjunta oli näyttävä.

Ottelun toiselle jaksolle Inter tuli vauhdilla ja sai painettua pelin kotijoukkueen maalille. Viime otteluissa joukkuetta vaivannut tehottomuus kuitenkin jatkui. Omat paikkansa missasivat Kauko, Timo Furuholm ja Alberto Ramirez.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin lopulta siis 68. minuutilla, kun Willfried Balima pääsi nokikkain Bantamoin kanssa Jermu Gustafssonin virheen seurauksena. Vastaan syöksynyt Bantamoi joutui kaatamaan Baliman rankkarin arvoisesti. Tuomitun pilkun upotti Suvorov varmasti maaliin.

Inter pyrki tappiolle jouduttuaan hakemaan tasoitusta ottamalla vaihdosta kentälle hyökkääjän paikalle Claudio Verinon. Tämä ei kuitenkaan tuonut tulosta muutamaa pientä maalinedushässäkkää lukuun ottamatta.

Hyvä taistelu ei siis tällä kertaa riittänyt Inter-historian ensimmäisissä Mestarien liigan otteluissa ensimmäistä otteluparia pidemmälle.

Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com

FC Inter ry - logo

FC Inter - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.